Stockholm

Mäklare Enskede - Gamla Enskede

Enskede - Gamla Enskede Enskede - Gamla Enskede [email protected] Svenska Mäklarhuset
Enskede - Gamla Enskede

Mäklare Enskede - Gamla Enskede

Gamla Enskede är en stadsdel i söderort inom Stockholms kommun. En stor del av bebyggelsen är småhus från 1920-talets "trädgårdsstad" och som idag blandas med modern bebyggelse.
Närliggande Nackareservatet är ett naturreservat och friluftsområde som ligger mellan sydöstra Stockholm, Skarpnäck och Nacka kommun. Området är mycket uppskattat med typisk Södertörnsnatur, sjöar som Källtorpssjön och Söderbysjön som används för både bad och skridskoåkning. I området börjar Sörmlandsleden och där finns friluftsgården Hellasgården och Björkhagens GKs 9-håls golfbana. Inom området finns ett väl utbyggt system av cykel- och promenadvägar, löparspår samt skidspår. Motortrafik är förbjuden.

Nytorps gärde är ett gräsfält som till största delen ligger inom stadsdelen Kärrtorp. Mindre delar av fältet ligger inom stadsdelarna Hammarbyhöjden, Björkhagen och Gamla Enskede. Nytorps gärde är ett omtyckt strövområde och är en viktig grön kil för de boende. På gärdet finns även Nytorps bollplan, Nytorpsbadet - ett friluftsbassängbad och ett mindre skogsparti.
Enskede kan också stoltsera med världsarvet Skogskyrkogården som med sin vackra natur och arkitektur lockar besökare från hela världen.

Kommunikation

Kommunikationerna är med buss och t-bana i området. Tvärbana och tunnelbana finns även vid Globen. Inte långt härifrån ligger även Gullmarsplan med all den kommunikation du behöver såsom tunnelbana, tvärbana och bussar. Det planeras även en ny station Slakthusetområdet. Detta planeras till år 2025.
Du tar dig även med bil lätt ut till väg 73 och 222 samt E4 norr och söder.

Närservice

Närhet till Globenområdet där det finns gott om shopping, restauranger och matbutiker. Även Globen, Tele2 arena och Hovet som erbjuder många spännande evenemang.

Parkering

Boendeparkering råder i området via Stockholms stad.

Övrigt

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Enskede Skola, Enskede Byskola och Kunskapsskolan i Enskede. Enskede kan också stoltsera med världsarvet Skogskyrkogården som med sin vackra natur och arkitektur lockar besökare från hela världen.

Årsta/Enskede

Mäklare Årsta/Enskede

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Årsta/Enskede redan idag.

Ring 46709815599 E-post [email protected]

Skönviksvägen 242, 12242 Enskede

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.