Din mäklare i Skåne och Halland

Skåne och Halland erbjuder stora möjligheter att hitta ett boende både för de som söker permanentboende och semesterhus. Landskapet lockar med sin långa kustlinje, sina sandstränder och mysiga små samhällen på den öppna slätterna. Närhet till stadsliv, kultur, golf och andra aktiviteter gör boendet komplett. Kontakta oss på Svenska Mäklarhuset om du vill du köpa eller sälja en bostad i Skåne eller i Halland. Våra erfarna fastighetsmäklare kan Skåne och Halland vilket borgar för en trygg affär.

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

FASTIGHETSMÄKLARE SOM KAN SKÅNE OCH HALLAND

Två av Skånes största städer, Helsingborg och Lund, har täta kommunikationer med Köpenhamn och övriga Danmark. I öster breder det låglänta Österlen ut sig med bördiga slätter, stillsamma landsortsvägar och pittoreska samhällen med närhet till dyniga sandstränder och öppet hav. I nordöstra Skåne ligger Kristianstad, Skånes fjärde största stad inte långt från Hanöbuktens långa sanddyner. En stad med en skyddad sex kilometer lång sandstrand intill citykärnan är Ängelholm. Runt Skälderviken hittar du även de klassiska sommarpärlorna Torekov, Vejbystrand och Mölle. Andra omtyckta samhällen är de för Skåne så typiska fiskelägena, som Borstahusen, Råå, Viken och Mölle på västsidan, och Baskemölla, Vik, Kivik och Vitemölla på Skånes östsida. Halmstad som ligger i södra Halland vid Laholmsbukten är Sveriges 19:e största stad med ca 67 000 invånare. Strax utanför Halmstad ligger Tylösand som har en av Sveriges absolut finaste stränder. Närhet till både stad och strand gör att många väljer att bo här under hela eller delar av året.

Skåne har 1,3 miljoner invånare, medan hela Öresundsregionen har en befolkning om hela fyra miljoner svenskar och danskar. De smidiga kommunikationerna inom regionen öppnar stora möjligheter för den som vill bosätta sig i Skåne. Skåne har aldrig varit närmare Köpenhamn sedan Öresundsbron invigde 2000-talet. Samtidigt ligger Helsingör i Danmark och Travemünde i Tyskland bara en båtresa bort. I Skåne tar du dig smidigt runt med Pågatågen och längs båda sidor om Öresund kan du ta det snabbare Öresundståget.

Vill du veta mer om möjligheterna att sälja eller köpa bostad i Skåne eller Halland? Kontakta oss på Svenska Mäklarhuset med kontor i Helsingborg, Kristianstad, Ängelholm och Halmstad.

Våra Kontor

Helsingborg

Helsingborg

Landskrona

Landskrona

Svenska Mäklarhuset Kristianstad

Svenska Mäklarhuset Kristianstad

Ängelholm/Båstad

Ängelholm/Båstad

Hitta ditt nya drömhem i Skåne och Halland

Helsingborg, moderna hamnkvarter och lugna villaområden

I Helsingborg fick ett lyft när de gamla hamnkvarteren omvandlades till omtyckta bostadskvarter inför bomässan 1999. Inom kommunen finns även flera lugna villaområden och mindre samhällen omgivna av de vida skånska slättlandskapen. Mest känt är kanske det fiskelägret Råå söder om Helsingborg, både som bostadsort och utflyktsmål. Norr om Helsingborg ligger Sofiero slott med sin vackra trädgård. Andra populära utflyktsmål är Friluftsmuseet Fredriksdal är också populärt och Dunkers Kulturhus mitt i Helsingborg. Från centrala Helsingborg går snabbtåg till Stockholm och Göteborg, och Öresundståget har täta avgångar till Malmö–Köpenhamn. Pågatåget går mellan Helsingborg och Malmö och stannar på flera orter inom kommunen. Till Helsingör går färjor varje halvtimme. Vill veta mer om fördelarna med att bo i Helsingborg så kontakta en etablerad mäklarbyrå i Skåne.

Ängelholm med sandstrand mitt i stan

Ängelholm ligger idylliskt vid Skäldervikens sex kilometer långa sandstrand med ett havsbad mitt i stan, skyddat från Kattegatts vindar. Rönne å slingrar sig genom den lugna stadskärnan, och ute på uddarna finns de välkända skånska semesterorterna Mölle, Vejbystrand och Torekov. Drömmen att få ta ett morgondopp vid en brygga är stark för många svenskar och på sommarhalvåret växer invånarantal rejält, då många svenskar har investerat i ett semesterboende i kommunen. Landskapet runt Ängelholm är varierande och inbjudande med slätter, sjöar och Hallandsåsens skogar. Ett självklart utflyktsmål är hembygdsparken mitt i stan med djurpark, museum, våffelstuga, lekparker och fina skånska korsvirkeshus. Strax utanför Ängelholm finns Ängelholms Helsingborg Airport med direktflyg inom Sverige. Som mäklare i Ängelholm med omnejd guidar vi dig ditt nya boende inom kommunen.

Kristianstad – sekelskiftsstaden vid Hanöbukten

Kristianstad ligger naturskönt runt två sjöar inte långt från Hanöbukten där vågorna slår mot de böljande sanddynorna utanför Åhus, Yngsjö och Tosteberga ängar. Kristianstads är Skånes fjärde största stad och en gammal garnisonsstad. Idag ligger Högskolan Kristianstad med 14 000 aktiva studenter i de forna regementsbyggnaderna. De är liksom många av husen i Kristianstads centrum vackra och välbyggda stenbyggnader som uppfördes runt förra sekelskiftet och som sätter prägel på staden. Kristianstads centrum ligger invid Helge å som rinner stilla mellan de båda sjöarna. Många tycker om att ströva längs ån genom den vackra Tivoliparken som omger Kristianstads teater. Men framför allt njuter kristianstadsborna av havet, och inom kommunen finns många fina sommarhusområden med promenad- eller cykelavstånd till de sköna dynerna. Utanför Åhus ligger badplatserna tätt och du behöver inte slåss om en plats för din handduk eller picknickkorg.

Halmstad – Med närhet till såväl bad som centrum

Halmstads är en lagom stor stad med en trevlig stadskärna där många av husen är uppförda runt sekelskiftet. Här finns även en hel del vackra skånska korsvirkeshus, en del uppförda så tidigt som på 1600-talet. Genom stadskärnan rinner Nissan som mynnar ut i Laholmsbukten och sätter prägel på staden. Vid Nissan har tidigare gamla hamnkvarter förvandlas till moderna bostadsområden med lägenheter, studentbostäder och en populär strandpromenad. Här har även Halmstad stadsbibliotek och Kulturskolan sina lokaler. På gångavstånd från centrum ligger Östra stranden som är sex kilometer lång och en av Sveriges längsta stränder. Här ligger sommarstugorna på rad och sommartid fylls de böljande sanddynerna av badgäster. Vid stranden finns även en camping samt Hagöns naturreservat. Ett omtyckt område för rekreation är Norre Katts park som anlades på 1800-talet. Det är egentligen en nöjespark, men här finns också stora vackra bestånd av magnolior, rhododendron och azaleor. Söker du en mäklare i Skåne som är väl bekant med Halmstads olika bostadsområden är du välkommen att kontakta oss.

Värdera din bostad

Kontakta oss idag för att värdera din bostad