Drömmer du om att köpa bostad utomlands?

Ska du köpa eller sälja ett utlandsboende? Med oss på SMH Estate är drömmen om att köpa bostad utomlands inte långt borta. Vi har utlandskontor på flera populära orter och våra representanter kan den lokala marknaden och vet vad svenskar söker. För oss är det viktigt att du känner dig trygg med att köpa utlandsboende genom oss.

Läs mer

Vi har hjälpt tusentals kunder att hitta rätt utlandsboende – låt oss hjälpa dig också.

Svenskar har investerat utlandsboende ända sedan sextiotalet. Frågar man svenskar med bostad utomlands svarar de nästan alltid att de vill till solen med närhet till både stränder och en stadskärna med bra och prisvärda restauranger. Många vill även ha möjlighet att vara aktiva på fritiden och ha nära till golf, padel, båthamn och vandringsleder. Närhet till shopping och kultur brukar också vara viktigt. De flesta svenskar efterfrågar samtidigt en trygghet genom att exempelvis söka bostad i områden där andra svenskar och skandinaver bor. Men trygghet handlar även om kvalitet och en standard som man är van vid hemifrån. Närhet till en internationell flygplats, bra bilvägar och kommunikationer, modern teknik och pålitliga försäkringar är annat som brukar stå högt på önskelistan. Slutligen ser många svenskar en bostad utomlands som en investering i ett prisvärt semesterboende med chans till värdeökning.

Lokala kontor och kunniga representanter

Eget hus med tomt eller lägenhet med uteplats eller balkong? Privat eller gemensam pool? Gångavstånd till stranden? Praktiskt och välutrustat kök, bra wifi och sovrum med luftkonditionering? SMH Estates representanter vet vilken typ av utlandsboende som svenskarna vill ha. De har stor vana av att hantera konkreta krav och önskemål. I många fall samarbetar de med bostadsutvecklare som verkar särskilt mot den skandinaviska marknaden och vet vad som efterfrågas. Men de har även koll på de lokala marknaderna, vilka som anses bra och vilka områden eller typ av bostad till salu utomlands som man bör undvika.

Många av våra mäklarkontor ligger runt Medelhavet. Flest kontor har vi i Spanien, men vi finns även i Turkiet, Kroatien, Cypern och Grekland. Men vi har även representanter på de mest populära semesterresmålen i Thailand, såsom ön Koh Lanta, Phuket och Rayong, på Koh Lanta som ligger i Krabi där finns det bland annat ligger två svenska skolor på gångavstånd från longbeach, som är öns längsta strand.

Gedigen erfarenhet
SMH Estate har i de flesta fall varit etablerade länge på orten, i många fall i över femton år. Våra representanter har kunskap och erfarenhet av både svenska och lokala mäklarlagar. Oavsett de lokala mäklarlagara drivs våra mäklarbyråer på samma sätt och lyder under samma regler som i Sverige. Juridiken kring ägande och bostadsköp kan skilja sig stort mellan olika länder, och framför allt mot vad vi är vana vid från Sverige. Något som kanske inte alla svenska bostadsköpare tänker på. Du som bostadsköpare ska alltid känna dig trygg med att våra mäklare kan den lokala juridiken och hur processen att köpa bostad utomlands går till. Vi vet vilka kostnader du bör kunna förvänta dig och vi ser till att du är informerad när du tar ditt beslut.

Du ska kunna lita på att vi står vid din sida genom hela processen, från att hitta ditt drömboende till kontakt med banken, till att skriva och granska kontraktet innan du skriver på, och till att slutligen flytta in i ditt nya utlandsboende.

Välkommen till SMH Estate.

SPANIEN

ÖVRIGA EUROPA

THAILAND

SMH Estate Svenska Mäklarhuset expanderar:

Vi söker agenter/franchisetagare till Spanien; Mallorca, Valencia, Teneriffa och Portugal och Frankrike. I Thailand söker vi i Hua Hin, Bangkok. För ytterligare information kontakta:

Magnus WarrénSMH Estate Sales Manager

Tel
+46 707 740 764
E-post
[email protected]

Låt oss leta

Kontakta mig:

Har ni frågor fyll gärna i formuläret!