Stockholm

Mäklare Sköndal

Sköndal Sköndal [email protected] Svenska Mäklarhuset
Sköndal

Mäklare Sköndal

Letar du efter en pålitlig och erfaren mäklare i Sköndal? Då har du kommit rätt! Vi på Svenska Mäklarhuset Farsta är din mäklarexpert i Sköndal och kan hjälpa dig att sälja din lägenhet, villa eller radhus till bästa pris.
Vårt team består av professionella fastighetsmäklare som har lång erfarenhet av att sälja bostäder i Sköndal. Vi har en omfattande kunskap om bostadsmarknaden och kan ge dig råd om hur du kan maximera värdet på din bostad. Vi som mäklare vet vad som krävs för att marknadsföra din bostad på bästa sätt, och nå ut till potentiella köpare.
Vi är specialister på att marknadsföra kommande försäljningar i Sköndal och har ett brett nätverk av köpare som är intresserade av att köpa en bostad i området. Vi kan hjälpa dig att skapa en attraktiv presentation av din bostad och marknadsföra den på ett sätt som lockar till sig köpare. Ta gärna en titt på våra kommande försäljningar i området för att inspireras till att hitta ditt drömboende.I närliggande Farsta och Hökarängen mäklar vi såklart också!
Så om du letar efter en pålitlig mäklare i Sköndal, kontakta oss idag för att boka en konsultation. Vi är övertygade om att vi kan hjälpa dig att sälja din bostad till det bästa priset!

Kommunikation

Buss 188 till Gullmarsplan var 15:e min. Var 5e minut i rusningstider. Ca 15 minuters åktid.
Buss 143 mellan Sköndalsbro - via Hökarängen (t-bana) och till Älvsjö.
Buss 181 Farsta Strand (pendeltåg) - Farsta C (t-bana) - Sköndal - Skarpnäck (t-bana). 10 min till både Farsta och Skarpnäck från Sköndal.
Flertalet busslinjer trafikerar även hållplats Norra Sköndal och vidare till Gullmarsplan alt. Tyresö med ca 5 min mellanrum.
Buss 812 och 815 går direkt från Norra Sköndal till City (Vattugatan) på 15 min.

Närservice

Två centrumområden samt en handelsplats är belägna i stadsdelen. Det nyare centrumet vid Sköndalsvägen innehåller restaurang, matvaruaffär, videoaffär, frisörer, vårdcentral, bibliotek, apotek, tobaksaffär med paketutlämning samt café. I det gamla centrumet återfinns bageri, frisör och pizzeria.
Vid infarten till Sköndal finns handelsplats med mataffär, systembolag, hamburgerbar, blomaffär samt gym.

Övrigt

Sköndal är ett lugnt och trivsamt område nära fin natur, affärer och med goda busskommunikationer. På promenadavstånd finns sjön Drevviken som erbjuder bad sommartid och fritidsaktiviteter såsom skridskoåkning vintertid. Området har flera promenadstigar och det är även nära till naturområden i Orhem samt till Flaten.
Den mindre stadsdelen Sköndal är uppdelad i norra och södra Sköndal med Tyresövägen som avgränsning. Bebyggelsen är varierad med allt från hyreshus till villor. I området Lilla Sköndal finns ett nybyggda villor, radhus och lägenheter.

HISTORIK
Stadsdelen har fått namn efter egendomen "Stora Sköndal", vars nuvarande namn är en ombildning av ett äldre "Sjöände" eller "Sjöända". Namnet har motiverats av bebyggelsens läge vid västra änden av Drevviken och är identisk med det i fornsvenskan förekommande substanstivet "sioände" (ände av sjö), som upptraäder i bl.a. den 21:a flocken av byggningabalken i Magnus Erikssons landslag.
Den ombildade namnformen "Sköndal" som är belagd från 1680-talet ansluter sig till den typ av säterinamn som blir vanlig i samband med 1600-talets säteribildningar.
Vid namnsättningen av vägar i området har man förutom lokala namn använt två kategorier, "bagare och bakverk" samt "hundraser". Exempel på detta är Kubbegatan och Pudelgränd.
Text hämtad från "Stockholms gatunamn", Stockholms monografier 50.

Farsta/Trångsund/Skogås

Mäklare Farsta/Trångsund/Skogås

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Farsta/Trångsund/Skogås redan idag.

Ring 08-30 60 09 E-post [email protected]

Skönviksvägen 242, 12242 Enskede

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.