Helsingborg

Norr

Helsingborg - Norr

Närheten till Öresund och den havsutsikt som erbjuds gör att Norr är ett mycket attraktivt område i staden, då även en stor del av Helsingborgs centralare stränder och badplatser finns i anknytning till stadsdelen. Den förra bangården som förhindrade kontakten mellan stadsdelen och vattnet är numera en populär gräsyta vid namn Gröningen, populär under somrarna för solbadning och utomhusaktiveter. Längre norrut ligger det populära Fria bad och efter det kommer ett promenadstråk längs Strandvägen, dock finns här ingen strand då denna väg ligger på utfyllnadsmark. Längst norrut ligger Pålsjöbaden och Vikingstrand. Stadsdelen har en mycket varierad bebyggelse, men det finns också ett flertal kvarter med sammanhängande och enhetligt intryck. De södra delarna av stadsdelen gränsar till stadens stadskärna och präglas därför av en tättbebyggd kvartersstruktur, bestående av flerbostadshus, främst från sekelskiftet 1900, men även ett flertal byggnader av nyare datum.

Kommunikation

Buss nummer 7 går längs kusten i stort sett vaje kvart i båda riktningarna och förbindelsen med centrum är därmed mycket god.

Närservice

På norr finns många sommarrestauranger längs strandpromenaden men även några pärlor längs Drottninggatan som löper längs kusten norrut. Ica Hamilton ligger vid fria bad och erbjuder det nödvändigaste en jourbutik förväntas ha.

Övrigt

Statistikområdet Norr hade 3 600 invånare 2018

Helsingborg

Mäklare i Helsingborg

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Helsingborg redan idag.

Ring 4642-610 25 20 E-post [email protected]

Grepgatan 44, 25448 Helsingborg

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.