Lägenhet till salu på Handelsmansgatan 1E i Eneborg
Eneborg

Handelsmansgatan 1E

Hemtrevlig och välplanerad 1:a på Eneborg!

Till salu

Hemtrevlig och välplanerad 1:a på Eneborg!

Högst upp i huset på ett fint fritt läge hittar ni denna fina och välplanerade 1:a med en härlig stor balkong i bästa västerläge. Bostaden är optimalt planerad med ett praktiskt kök, helkaklat badrum, sovalkov med garderob som skärmar av från vardagsrumsdelen som även har utgång till balkongen. Här bor ni på ett centralt och trivsamt läge med fina grönområden, nära till matbutiker och Helsingborgs centrum.

Visa mer
Handelsmansgatan 1E Handelsmansgatan 1E [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • Pris: 795 000 kr
 • Boarea: 39 kvm föreningens information
 • Antal rum: 1 rum
 • Våning: 4 av 4, ej hiss
 • Avgift: 3 029 kr. Ink värme, vatten och kabel TV (basutbud).
 • Förening: Riksbyggen BRF Helsingborgshus nr 2
 • Byggnadsår: 1944
 • Område: Eneborg, Helsingborg

795 000 kr

Visningar

17 Apr 16:15 - 16:45
Föranmälan krävs!
Ansvarig mäklare

Johannes Midbjer

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Handelsmansgatan 1E

På högt och ljust läge i huset med vackert brädgolv, välkomnar vi er till denna fina och välplanerade 1:a. Bostaden präglas av en hemtrevlig atmosfär och erbjuder ett ljust och trivsamt boende där varje kvadratmeter utnyttjas optimalt.

Köket är mysigt och funktionellt, komplett med en praktisk köksö som ger extra arbetsyta och en social mötesplats. Den högre takhöjden ger en känsla av rymd och luftighet, och brädgolvet ger en varm och inbjudande känsla.

Bostaden har ett helkaklat badrum som är både stilrent och funktionellt. Sovalkoven, avskärmat av garderober, ger en avskild plats för vila och sömn. Vardagsrumsdelen har utgång till en härlig stor balkong i bästa västerläge, perfekt för avkoppling och sociala stunder med vänner och familj.

Belägen på ett centralt och trivsamt läge, omges bostaden av grönområden och ligger nära matbutiker. Här får du det bästa av två världar – en fridfull plats att kalla hem samtidigt som du har stadens bekvämligheter inom räckhåll. Välkommen till din nya bostad!

 • Kvadratsmart boende.
 • Mysigt och praktiskt kök.
 • Balkong i väster.

HALL

På fjärde våningen kliver ni in i denna ljusa lägenhet med en väl tilltagen takhöjd, välplanerade kvadratmeter och flertalet smarta förvaringslösningar.

KÖK

Köket är funktionellt och är maskinellt utrustat med spis, ugn, spisfläkt, kyl och frys. Här finns även härlig köksö, bra med förvaringsmöjligheter och utrymme till matplats. Två stora fint fönster tillför rikligt med ljus.

BADRUM

Badrummet är helkaklat och funktionellt. Här finns kommod, spegelskåp, badkar och WC.

VARDAGSRUM

Vidare in i bostaden har ni vardagsrummet som är ljust och luftigt. På golvet vilar ett målat brädgolv som finns genomgående i bostaden. Här finner ni bra med utrymme till både sällskapsyta och sovplats som skärmats av med garderober som erbjuder gott om förvaring. Från vardagsrummet finns utgång till den härliga balkongen.

BALKONG

På ett högt och fritt läge har ni den fina balkongen som inrymmer en trevlig sittgrupp/loungegrupp. Här kan ni njuta av solen från eftermiddag till kväll.

Övriga bilder

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Johannes Midbjer

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Johannes Midbjer

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Högst upp i huset på ett fint fritt läge hittar ni denna fina och välplanerade 1:a med en härlig stor balkong i bästa västerläge. Bostaden är optimalt planerad med ett praktiskt kök, helkaklat badrum, sovalkov med garderob som skärmar av från vardagsrumsdelen som även har utgång till balkongen. Här bor ni på ett centralt och trivsamt läge med fina grönområden, nära till matbutiker och Helsingborgs centrum.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 029 kr, Ink värme, vatten och kabel TV (basutbud).
Antal rum
1 rum
Boarea
39 m² föreningens information
Våning
4 av 4
Andel i förening
1,06018 %
Andel av årsavgift
1,06015 %
Nettoskuldsättning
28 987 kr, Som underlag till beräkningen har föreningens senaste årsredovisning (2022) använts.
Övrigt
Till bostaden finns två förråd ett på vinden och ett i källaren.

Föreningen

Namn
Riksbyggen BRF Helsingborgshus nr 2
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
80 lägenheter
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheten Vinbäret 2 i Helsingborgs Kommun. På fastigheterna finns 2 byggnader med 80 lägenheter. Fastigheternas adress är Malmögatan A-E och Handelsmansgatan A-E.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam. Hemförsäkringen bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Renoveringar
1996 - balkonger
2000 - stambyte inkl. vattenledningar samt badrumsrenovering
2003 - eget gastighetsnät för bredband
2004 - fönsterbyte
2005 - miljöhus
2008 - installation av porttelefon
2013 - tak
2016 – byte armaturer, målning och underhåll markytor
2017 – huskropp utvändigt dörrar, portar, entré och markytor trädgårdsplantering
2018 – fjärrvärmeväxlare, omfogning fasad och markytor omläggning av asfalf, nya planteringar
2020 – tvättstugorna renoverades (finns även tvättmöjlighet utan bokning).
2021 Byte av skorstenshuvar.

Föreningen håller på med översyn och planering av eventuellt byte av radiatorer i bostäderna.
Information om månadsavgiften
Avgiften höjdes senast med 12% per den 1/2-2024.
Tv och Bredband
Tele2. Bredband får varje medlem teckna själv. Kabel-TV ingår i avgiften.
Gårdsplats
Gårdsplats för vardera hus med bänk och grill samt gräsmattor.
Gemensamma utrymmen
Föreningens medlemmar disponerar cykelrum och tvättstugor i källarplan. Det finns förutom bokningsbar tvättstuga även så kallat drop in. Cykelparkering finns också att nyttja på gården samt ett källarsorteringsrum. Det finns källar- och vindsförråd.
Parkering
Det finns 19 parkeringsplatser som kostar 100kr/mån att hyra. Separat kö. Man ställer sig i kö till parkeringen via Riksbyggens hemsida. Vidare finns det gott om fria parkeringsplatser i området.
FÖRSÄKRING
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Folksam. Hemförsäkringen bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1944
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
795 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,667%
Pantsatt
Nej

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2020-08-06
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
139 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Eneborg är en stadsdel något sydost om Helsingborgs centrum, belägen på Landborgen öster om stadsdelen Söder. Bostadsbebyggelsen i stadsdelen består uteslutande av flerbostadshus från 1900-talets första hälft. Eneborg har väldigt få grönområden inom själva bebyggelsen, men omges däremot av sådana, till viss del genom Nya kyrkogården, norr om Wieselgrensgatan, men i synnerhet genom Viskängsstråket, som löper längs stadsdelens östra sida. Runtomkring i området finns små närbutiker, frisörer och restauranger. Gatunätet består till största delen av ett rutnätsmönster, vilket dock bryts av genom Gasverksgatan i söder och Wieselgrensgatan samt Malmögatan i norr. Eneborg erbjuder matbutik och goda bussförbindelserna till centrum och övriga stadsdelar i Helsingborg.

Övrigt

Letar du efter en mäklare på Eneborg? Då är Svenska Mäklarhuset i Helsingborg/Höganäs/Bjuv rätt mäklarbyrå för dig. Vi är fastighetsmäklare som brinner för våra kunder i varje bostadsaffär. Vi har stenkoll på marknadspriser och bostadsrättsföreningarna i området. Dessutom känner vi till alla kommunikationer och nöjen som finns eller är i nära anslutning.

Vårt mål är att alltid ge ett proffsigt bemötande vid varje tillfälle. Våra mäklare är alltid på tå och ger det där lilla extra, vilket brukar resultera i mycket nöjda kunder. Ta gärna en titt på våra kommande försäljningar på Eneborg för att inspireras till att hitta ditt drömboende. Oavsett om det är hus eller lägenhet du är ute efter tror vi att några av dem listade bostäderna på Eneborg nedan faller dig i smaken. Läs gärna mer om våra andra bostadsområden och våra mäklare i Helsingborg/Höganäs/Bjuv.

Bolånekalkyl

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

HALL

KÖK

BADRUM

VARDAGSRUM

BALKONG

Övriga bilder