Vallentuna

Mäklare Södra Haga

Södra Haga Södra Haga [email protected] Svenska Mäklarhuset
Södra Haga

Mäklare Södra Haga

Haga är ett populärt bostadsområde i den nordliga delen av Vallentuna. Det är ett erkänt lugnt och trevligt område med mycket barnfamiljer. Närhet till skolor såsom Ormstaskolan, Östra ormsta förskola, Förskolan Smultronet, Haga förskola.
På ca 1km tar man sig till Vallentuna Centrum med dess breda utbud t.ex. livsmedelsbutiker, restauranger, caféer, bank, apotek, systembolag m.m. Ca 1 km till Ormsta station där roslagsbanan går.

Kommunikation

Från området är det ca 900 meter till Vallentuna station där roslagsbanan tar dig till Stockholms innerstad på ca 30 minuter. Från Vallentuna centrum går även bussar mot Danderyds sjukhus Arninge samt Upplands väsby.

Med bil är det ca 2,5 mil till Stockholms innerstad och ca 3 mils färd till Arlanda.

Närservice

I Vallentuna Centrum, som ligger med gångavstånd, finns det en hel del restauranger och caféer, bland annat Stenungsbageriet, Café Biscotti, Vallentuna Gästgiveri och restaurangen Våning Ett.

I dagsläget finns det ett 50 tal butiker med planer om ökning framöver. Här finns även mataffärer så som ICA och Coop, även två st apotek och ett antal banker finns.

Vallentuna Kulturhus ligger med gångavstånd och är en spännande mötesplats för allmänheten. Förutom ett stort och modernt bibliotek rymmer huset även utställningslokaler, flera scener och en kreativ verkstad.

För den som gillar en härlig promenad finns det vackra promenadstråk längs med Vallentunasjön.

Med cirka 5 minuters promenad bort ligger det moderna Sports Club Vallentuna med både simhall, gym samt Sveriges kanske enda hinderbana inomhus.

Från Vallentuna C är det gångavstånd/bussförbindelser till Ekebyskolan åk F-9, Hammarbacksskolan F-9, Hjälmstaskolan F-9, Ikasus Friskola F-9 särskola samt Vallentuna Gymnasium.

I närheten håller kommunen på att bygga en ny grund- och förskola, projektet ska omfatta platser för 80 barn i förskolan respektive drygt 800 elever i skolan. Hagaskolan ska vara en skola och förskola med moderna miljöer, väl anpassade för att stödja lärandet och skolans pedagogiska arbetssätt, nu och i framtiden. Detta beräknas vara klar för skolstart höstterminen 2019. Mer finns att läsa om detta på Vallentuna Kommuns hemsida.

Parkering

Carportplats ingår i månadsavgiften.

Vallentuna

Mäklare Vallentuna

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Vallentuna redan idag.

Ring 868439790 E-post [email protected]

Skördevägen 2, 18631 Vallentuna

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.