Erikstorpsvägen 119 Borstahusen
Borstahusen

Erikstorpsvägen 119

Rymlig tvåa på havsnära läge med inglasad balkong!

Kommande

Rymlig tvåa på havsnära läge med inglasad balkong!

Erikstorpsvägen 119 Erikstorpsvägen 119 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • eller högstbjudande: 2 495 000 kr
  • Boarea: 63 kvm
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 1 av 5, hiss finns
  • Avgift: 3 944 kr Inkl värme, vatten
  • Förening: BRF Solstrålen I Borstahusen
  • Byggnadsår: 2020
  • Område: Borstahusen, Landskrona
eller högstbjudande

2 495 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Sophie Wennerberg

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Erikstorpsvägen 119

Drömmer du också om att få bo i Expansiva och natursköna Borstahusen? Då kan detta vara en bostad för just dig! Bostaden är belägen på Erikstorpsvägen och här bor du med endast några få minuter till strandpromenad, småbåtshamn, stränder och hav. Bostaden stod färdig 2020 och är otroligt trevlig med genomgående ljusa ytskikt och högt i tak för att skapa ytterligare rymd och härligt ljusflöde. Rummen är tilltagna och erbjuder goda förvaringsytor i garderober. Kök och vardagsrum är förenat i en öppen och social planlösning med en stor inglasad balkong om ca 9 kvm i nordväst. Detta är en bostad att njuta i och bara flytta rakt in. Välkomna med ert intresse!

  • Vänligen kontakta mäklaren för visning och närmre information om bostaden och bostadsrättsföreningen.

Hall

Stor och rymlig hall med goda förvaringsmöjlighet i garderob med skjutdörrar. Här vilar en snygg parkett på golv som är genomgående för bostadens samtliga rum tillsammans med vattenburen golvvärme och väggarna är vitmålade.

Sovrum

Perfekt sovrum i storlek beläget intill hallen. Fönster vetter mot Erikstorpsvägen och i österläge, lugnt och behagligt med härlig morgonsol. Fönsterbänk i vacker sten och garderober för bra förvaring. Här får du plats med en säng och tillhörande sängbord. På golv pryder ekparkett och väggarna är släta och vita. Dessutom en fransk balkong för extra vädringsmöjlighet.

Badrum

Väl tilltaget badrum med grå klinkergolv och stora vita kakelplattor för extra rymd och ljus. Här finns en duschhörna med praktiska vikdörrar och intill ett fönsterparti för härligt dagsljus. Vidare finns här ett handfat med grå kommod och spegel med infälld belysning, handdukstork samt vardagslyx i form av tvättmaskin och torktumlare under arbetsbänk och överskåp för extra förvaring.

Kök

Köksinredning från kvalitetssäkra Marbodal i fint grått utförande och med takanslutning. Här finns inbyggd ugn och mikrovågsugn, integrerad kyl och frys, induktionshäll, integrerad diskmaskin samt inbyggd fläkt. Som bänkskiva ligger laminat och som stänkskydd har snygga kakelplattor bakom glas installerats för en mer exklusiv känsla och som gifter sig fint med övrig inredning. En stor matplats intill och fönster i österläge.

Vardagsrum

Vardagsrummet som ligger i anslutning till köket bjuder på goda ytor för diverse möbler. Här får du plats med ett större matsalsbord eller varför inte en tilltagen soffgrupp. Lägg särskilt märke till de stora fönsterpartierna som gör denna bostad speciellt ljus och luftig! Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen som förlänger sommarmånaderna och som du kan nyttja stora delar av året efter eget behov.

Visa mer

BILDER

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Sophie Wennerberg

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Sophie Wennerberg

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 944 kr, Inkl värme, vatten
Antal rum
2 rum
Boarea
63 m²
Våning
1 av 5, hiss finns
Andel i förening
4,10082 %
Nettoskuldsättning
Mot bakgrund av att andel av årsavgift inte går att inhämta från föreningen går inte beräkningen av indirekt nettoskuldsättning att genomföra på ett riktigt vis varvid uppgiften inte finns angiven i objektsbeskrivningen.
Kommentar till andelstal
Föreningen har enbart tillhandahållit ett andelstal för bostadsrätten.
Bilplats
P-plats finns att hyra i föreningen. Kontakta styrelsen för närmre information.

Föreningen

Namn
BRF Solstrålen I Borstahusen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
17 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Prövas från fall till fall
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Solstrålen äger fastigheten Solstrålen 1 med totalt 17 bostadsrätter. Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen.
FÖRENINGENS EKONOMI
Det finns för närvarande inga beslutade höjningar av avgiften men kan komma att ändras beroende på hur inflationen utvecklar sig framåt.

Två utav tre lån är bundna varav det tredje kommer att omförhandlas under 2023 till rörlig 3 månaders ränta. Detta har föreningen tidigare tagit höjd för och avgifterna ska inte behöva påverkas av detta.
Tv och Bredband
Fiber
Gårdsplats
Gemensam innergård där även förråden finns.
Gemensamma utrymmen
Förråd och cykelförråd finns på innergården i separata byggnader.
Parkering
Parkeringsplatser finns att tillgå, kostnaden är 375 kr per månad och det finns en parkering till varje lägenhet. För elbilsplats 600kr/månad + förbrukning.
FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar Skåne.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2022 Installerades 17 laddstolpar.
2022 Inbyggnad av cykelparkering på fastighetens norra sida.

Under 2021 bildades en trädgårds- och snögrupp med syfte att vårda och utveckla trädgården samt skotta snö för att minska kostnaden för skötseln från förvaltaren vilket är en stor kostnadsbesparing för föreningen.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2020
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
FTX
Hiss
Ja
Övriga byggnader/utrymmen
Miljöhus på innergården.

Ekonomi

eller högstbjudande
2 495 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,68%
Pantsatt
Ja

DRIFT

DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Kommentar
Baserat på nuvarande ägares uppgifter och kan variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
Energideklaration
Utförd 2020-05-18
Energiklass
C
PRIMÄRENERGITAL
71 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Redan under sent 1700-tal började ett litet samhälle växa sig till med startskottet för kalkugnsindustrin. Med ett fåtal bostäder kring kalkbruket utvecklades till ytterligare två tomter längre söderut av bröderna Borste. Borstahusen var snart ett faktum och stadens fiskeläge växte i hisnande fart. Borstahusen fick däremot vänta i 100 år innan fiskeläget fick en egen hamn. Kanske var det byggmästaren Andreas Lindh som inspirerade Borstahusborna till ett eget hamninlopp när han påbörjade bygget i anslutning till tegelbruket som han ägde och drev söder om Borstahusen. Åtta år tog det för byggmästaren att slutföra bygget och Lindh kunde därmed stoltsera med en egen hamn 1882. Tegelbruket lades sedermera ner 1896 och hamnens huvudsakliga syfte, att frakta tegel, var ett minne blott. Marken längs strandremsan lät nu styckas av och säljas som villatomter. Detta var startskottet för många utav de pampiga villorna längs Strandvägen. På den tiden var Strandvägen endast en smal och obetydlig gång-stig in till Norra Fäladsparken, men användes flitigt av fiskegummor som genom svår terräng begav sig in till staden med den dagliga fångsten. Det var inte förrän år 1906 som Strandvägen fick sitt igenkännande namn och då efter att Borstahusen och dess fiskeläge skulle förbindas med staden.

Idag möts vi av en stadsdel som lever och bjuder på färsk fisk och sköna bad! I denna pittoreska miljö finns ett stort utbud av aktiviteter bl. a hittar man en av Sveriges bästa golfbanor, utegym, motionsslingor, spa och konsthall. Hamnens restauranger står för både god mat och underhållning. Erikstorps Kungsgård serverar mat av hög kvalitet året runt. Här finns flera förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala skolor och friskolor. Inom kort avstånd finns både Coop och gym.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.