Lägenhet till salu på Gasverksgatan 53 i Högaborg
Högaborg

Gasverksgatan 53

Trevlig trea på Högaborg!

Till salu

Trevlig trea på Högaborg!

Bo billigt & bekvämt i trevlig lägenhet på Högaborg! Bostaden erbjuder en trevlig planlösning, härligt ljusinsläpp och bra rymd. Lägg till bra förvaringsmöjligheter, bekvämlighet med tvättmaskin i badrum och en uppskattad förening så är detta en bostad Ni inte vill missa.

Stig in i hallen, släng av skorna och häng in jackan i garderoben så kör vi igång! Ljust & trevligt kök med bra matplats och ett stort vardagsrum som inrymmer både soffa & matmöblemang. Vidare erbjuds två bra sovrum (med charmigt trägolv) och ett helkaklat badrum med dusch & tvättmaskin. Till lägenheten hör ett förråd!

På Högaborg bor Ni med närhet till det mesta man behöver i sin vardag, såsom matbutik, restauranger, frisörer, med mera. Här har Ni goda pendlingsmöjligheter med buss samt bilen via E4:an och E6:an vilka nås inom bara ett par minuters bilfärd. Härliga Viskängen samt Jordbodalen med alla dammar, sitt rika djurliv och natursköna omgivningar ligger bara några hundra meter från bostaden och passar perfekt för en promenad eller löptur.

Välkomna till HSB Brf Tvestjärten Västra!

Visa mer
Gasverksgatan 53 Gasverksgatan 53 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Pris: 995 000 kr
  • Boarea: 69 kvm föreningens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 1 av 3, ej hiss
  • Avgift: 4 077 kr
  • Förening: Brf Tvestjärten Västra
  • Byggnadsår: 1926
  • Område: Högaborg, Helsingborg

995 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Stellan Kjellsson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Gasverksgatan 53

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Stellan Kjellsson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Stellan Kjellsson

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 077 kr
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
69 m² föreningens information
Våning
1 av 3
Andel i förening
2,731 %
Nettoskuldsättning
162 825 kr, Nettoskuldsättningen baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på 2022-års årsredovisning.
Uteplats
Föreningens härliga innergård erbjuder härliga utrymmen att nyttja sommarhalvåret på.

Föreningen

Namn
Brf Tvestjärten Västra
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
34 lägenheter
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr
Pantsättningsavgift
573 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheten Tvestjärten 16, Helsingborgs kommun innehållande 34 lägenheter. Fastighetens adress är Gasverksgatan 51-57 samt Komissgatan 4.

Huset totalrenoverades -83/-84, då man bl.a. ett stambyte gjordes. Nyligen har föreningen även avslutat fönsterbyte av samtliga fönster mot Gasverksgatan, bytt värmecentral, målat trappuppgångar samt utsidan av fönster mot gården.
Tv och Bredband
Föreningen har ett avtal med Tele2 för tv och internet. Grundutbudet och internet ingår i månadsavgiften.
Gårdsplats
En mysig och skyddad innergård med möblemang under sommaren delas med grannföreningarna.
Gemensamma utrymmen
Föreningen har tre tvättstugor för de boende. Via grannföreningen finns möjlighet att hyra festlokal.
Parkering
Föreningen har inga parkeringsplatser. Det finns gott om parkeringsplatser på kringliggande gator. Det finns alternativ att hyra genom Helsingborgs stad i närområdet.
FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF.
Övrigt
Spekulanter uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av informationen.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1926
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
995 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,65%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
6 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
6 000 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Kostnad för el och vatten kan variera beroende på förbrukning, avtal och leverantör.
Kostnad för hemförsäkring tillkommer.
Nätbolag
Öresundskraft
Energideklaration
Utförd 2019-02-01
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
140 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Högaborg är beläget i utkanten av Helsingborgs stadskärna, strax sydost om stadsdelen Söder. I dess västra del löper Landborgen, som dock är mer flack längs denna sträckning. Den ger ändå denna del av stadsdelen en kraftig lutning. Bebyggelsen i stadsdelen består till största delen av flerbostadshus från början av 1900-talet och framåt, men man kan även finna en del villa- och radhusområden. Fasaderna är antingen av blottat tegel eller putsat sådant. De klassicistiska byggnaderna är till största delen utförda i brunt Helsingborgstegel. I området finns matbutiker en del mindre restauranger och pizzerior. Det finns även en sporthall i anslutning till GA-skolan, nedlagd 2004, som var en av Helsingborgs största skolbyggnader. Bussförbindelserna till centrum och övriga stadsdelar fungerar mycket bra. Genom stadsdelen löper Södra Stenbocksgatan som huvudgata, vilken också är en av de mest trafikerade vägarna i Helsingborg. Via denna tar man sig enkelt ut på E6:an i både norr- och södergående riktning.

Övrigt

Letar du efter en mäklare på Högaborg? Då är Svenska Mäklarhuset i Helsingborg/Höganäs/Bjuv rätt mäklarbyrå för dig. Vi är fastighetsmäklare som brinner för våra kunder i varje bostadsaffär. Vi har stenkoll på marknadspriser och bostadsrättsföreningarna i området. Dessutom känner vi till alla kommunikationer och nöjen som finns eller är i nära anslutning.

Vårt mål är att alltid ge ett proffsigt bemötande vid varje tillfälle. Våra mäklare är alltid på tå och ger det där lilla extra, vilket brukar resultera i mycket nöjda kunder. Ta gärna en titt på våra kommande försäljningar på Högaborg för att inspireras till att hitta ditt drömboende. Oavsett om det är hus eller lägenhet du är ute efter tror vi att några av dem listade bostäderna på Högaborg nedan faller dig i smaken. Läs gärna mer om våra andra bostadsområden och våra mäklare i Helsingborg/Höganäs/Bjuv.

Bolånekalkyl

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Övriga bilder

Planlösning