Kommande försäljning villa på Mjölvägen 4 i Bromma / Bällsta
Bromma / Bällsta

Mjölvägen 4

Underbar Bällstavilla med hörntomt, garage och altan i sydvästligt läge.

Kommande

Underbar Bällstavilla med hörntomt, garage och altan i sydvästligt läge.

Mitt i villaidyllen Bällsta får jag nu lov att presentera denna fantastiska enfamiljsvilla med hörntomt. Huset omringas av en lummig inhägnad trädgård med fruktträd, grönskande buskar samt en altan i soligt sydvästläge. Altanen är stor och härlig och ger plats för både loungemöbler samt middagsbord. På uppfarten finns plats att parkera flera bilar samt garage och i trädgården finns utmärkt utrymme för både studsmatta och odlingslådor för den odlingsintresserade. Bostaden har under åren genomgått flera stora renoveringar samt löpande underhåll, bland annat har man lagt om taket 2015 och installerat nytt värmesystem (luft/vatten pump) 2023, vilket har bidragit till lägre driftskostnader. Nuvarande ägare har även anlagt stenkistor för dagvatten och luft/vattenpump (2022).

På entréplanet finns två väldisponerade sovrum varav i det ena finns utgången till balkongen som stoltserar i sydostligt läge, här kan du njuta av morgonkoppen i solen! Socialt vardagsrum med en mysig öppen spis och fri utsikt över det öppna fältet. På övre planet finns även köket och en WC.

Husets nedre plan erbjuder ett rymligt sovrum, ett stort helkaklat badrum med tvättmaskin, dusch och jacuzzi. I det nedre planet finns även garaget (som även går att nyttja som verkstad/förråd) samt goda förvaringsmöjligheter.

Bällsta är ett mysigt område med pittoreska egnahems-hus. Här finns flera förskolor och det finns även flertalet skolor i närområdet. Från området tar ni er enkelt med busslinje 113 in till Sundbyberg eller vidare mot Solna. Det går även att ta buss 113 i andra riktningen mot Islandstorget för att åka vidare med tunnelbanans gröna linje. 112:an går till Alvik där det finns fler bussar, tvärbana och tunnelbana.

Ta chansen och kom på visningen för denna pärla i gemytliga Bromma. Naturen och vattnet precis runt knuten och storstaden inom räckhåll. Kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Visa mer
Mjölvägen 4 Mjölvägen 4 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • Antal rum: 4 rum
 • Boarea: 66 kvm + 45 kvm biarea
 • Byggnadsår: 1941
 • Område: Bromma / Bällsta, Stockholm
 • Fastighetsbeteckning: Hammarbandet 16

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Daniel Andersson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Mjölvägen 4

 • Altan i sydvästligt läge
 • Hörntomt
 • Öppen spis
 • Garage och plats för flera bilar på uppfarten
 • Fri utsikt
 • Närbelägna skolor och förskolor

Exteriör

Varmt välkomna till Mjölvägen 4!

Altan

Altan i härligt sydvästligt läge, här kan du njuta av sena sommarmiddagar med fri utsikt!

Balkong

Njut av första koppen kaffe i morgonsolen!

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Daniel Andersson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Daniel Andersson

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Hammarbandet 16
UPPLÅTELSEFORM
Tomträtt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
4 rum, varav 3 sovrum
Boarea
66 m² + 45 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
439 kvm
Övrigt
- Besiktning kommer att ske under våren. Annonsen kompletteras med mer information om huset när besiktningsprotokollet är färdigställt (uppdaterat 2024-03-19).

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Luftvattenpump
BYGGNADSÅR
1941 
Byggnadstyp
Enfamiljshus
Fasad
Puts
Fönster
3-glas
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ekonomi

FASTIGHETSAVGIFT
9 525 kr/år
TOMTRÄTTSAVGÄLD
24 700 kr/år
TOMTRÄTTSAVGÄLD GÄLLER TOM
2030-06-30
AVGÄLDSPERIOD
10 år
KOMMUNALSKATT
30,425%
TAXERINGSVÄRDE
4 020 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 263 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
1 505 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

Uppvärmning
26 006 kr/år
El
12 525 kr/år
VA
4 752 kr/år
Renhållning
2 559 kr/år
Försäkring
11 268 kr/år
Sotning
281 kr/år
Övrigt
3 600 kr/år
Kommentar
Övrigt avser kostnaden för bredband via Telia.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
60 991 kr/år

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser
Tomtindelning (1940-08-14) Stadsplan (1940-05-10)

Allmänt om området

HISTORIA
Bällsta Villastad bildades genom en första ägostyckning av Bällsta gård 1905-08. Detta skedde på privat initiativ, och det kom att dröja till 1938 innan Stockholms stad inköpte den resterande delen av egendomen. Området bebyggdes sedan som ett småstugeområde.

Bebyggelsen domineras idag av små trähus i en trädgårdsstad uppförda på 1940-talet. I Bällsta uppfördes totalt ca 200 stugor genom självbyggeri i stadens regi, vilket innebar att stugägarna själva byggde sin stuga. Materialet och instruktionerna tillhandahölls av Stockholms stads småstugebyrå. Här finns också 20 stugor som såldes färdigbyggda. De flesta husen i området är enplansstugor.

Husen ligger regelbundet placerade med långsidorna längs gatan. Stadsplanen är strikt, med långa raka gator. Fasadmaterialet är träpanel med locklist och taken hade ursprungligen rött lertegel. Trädgårdarna och planteringarna längs gatorna är viktiga inslag i miljön. Eftersom tomterna är mindre än 1000 m² har de inte styckats och området har därför behållit sin karaktär. I Stockholms översiktsplan är Bällsta redovisat som värdefull kulturmiljö.

I stadsdelen ligger travbanan Solvalla, invigd 1927.

Kommunikation

Kommunikation genom buss 112 som frekvent går till Alvik och Spånga, för mer info se www.sl.se.
Gångavstånd till Rissnes tunnelbanestation.

Närservice

Bromma Blocks i Bromma och Signalfabriken i Sundbyberg, som erbjuder både shoppingcentrum för kläder och övrig shopping, Systembolaget och mataffärer, ligger inte långt ifrån Bällsta och dit går smidigt och enkelt att ta sig med bil, cykel eller buss. Även Blomsterlandet ligger i närheten. I Spånga centrum finns flera mataffärer och diverse småhandlare. Ett antal pubar och restauranger ligger även här. Hemköp ligger i Rissne centrum precis intill tunnelbanan och åt andra hållet mot Islandstorget ligger ICA Supermarket.

Energirådgivning

Med skenande elpriser är det en bra idé att energieffektivisera huset med åtgärder såsom uppvärmning, isolering av fönster och dörrar, ventilation, smart styrning och mycket mer!

Börja med ett kostnadsfritt samtal med ett energiproffs från Dryft

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Exteriör

Altan

Balkong

Planlösning