Kommande försäljning lägenhet på Bollmorabacken 19 i Centrala Tyresö
Centrala Tyresö

Bollmorabacken 19

Unik etagelägenhet om fyra rum och kök!

Kommande

Unik etagelägenhet om fyra rum och kök!

Varmt välkomna till en nyproducerad etage-lägenhet om fyra rum och kök belägen högst upp i huset! Lägenheten har genomgående hög standard och ligger i ett centralt läge på Bollmorabacken 19 med närhet till allt som tex förskolor, skolor, kommunikationer, matbutiker, affärer, restauranger, natur och vatten!

Lägenhet 272

Bostaden är belägen högst upp i huset och har en härlig fransk balkong mot den grönskande innergården! Lägenheter har ett fullutrustat kök från Marbodal med hög kvalitet, ett helkaklat duschrum med kombinerad tvättmaskin och torktumlare, wc, vardagsrum samt 3 sovrum på plan två. Garage nås från hiss och Tyresö centrum ligger några minuters gångavstånd med tillgång till allt man kan önska sig i vardagen.

- Flexibelt tillträde
- Etage-lägenhet med gavel läge
- Fransk balkong mot innergård med förmiddagssol
- Smart planlösning och hög standard
- Marbodal kök och fint badrum
- Stor och nytänkande förening
- Varmgarage nås från hissen
- Fantastiska kommunikationer
- Gångavstånd till Tyresö centrum
- I närheten finns fantastiska kommunikationer, grönområden och vatten

Här bor ni i ett bekymmerfritt boende och här det bara att flytta in och trivas från första stund! Modern nyproduktion med väl genomtänkt funktion och planering för det moderna hemmet. Den öppna planlösningen gör att lägenheten känns inbjudande och luftig.

När ni kommer in i lägenheten möts ni av en praktisk hall med en garderob för god förvaring. I anslutning till hallen/allrummet finns det helkaklade badrummet med fina materialval som ger känsla av elegans. Badrummet är inrett med toalett, kommod med handfat med spegel, tvättdel med kombinerad torkfunktion/torktumlare och arbetsbänk.

Vidare in i lägenheten finner ni en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Stora fönster och balkongdörren ger rikligt ljusinsläpp till lägenheten. Här finns gott om plats för både soff-möblemang och matgrupp.

Fint Kök från Marbodal med ljusgråa luckor och bänkskiva i mörkgrå laminat. Stänkskydd i kakel mellan bänk och överskåp samt belysning under väggskåp. Integrerad kombinerad kyl/ frys, diskmaskin, ugn och induktionshäll. Integrerad fläkt ovanför spis.

Från allrummet rum når man trappen som leder er upp till den privata delen med ett ytligare allrum och tre ordentliga sovrum och en wc. Master bedroom har även en klädkammare i anslutning med gott om plats för förvaring. I allrummet finns det ett stort takfönster som skapar en härlig rymd och en känsla utöver det vanliga. Till lägenheten hör ett källarförråd och lägenheten har säkerhetsdörr. Här saknas inget så med andra ord är det bara att flytta in och trivas från första sekund!

Brf Almandinen består av totalt 145 nyproducerade bostadsrätter byggda av SPG (Fastighetsbolaget Scandinavian Property Group) och NCC. På gångavstånd finner du bussen som går direkt in till stan dygnet runt, och du har även Tyresö Centrum som granne. Där finns allt från restauranger, matbutiker, klädbutiker, systembolaget, apotek, vårdcentral och mycket mer. I närområdet finns också paddel, gym, Tyresö golfbana samt mycket natur, sjöar, hav och härliga gångstråk för den som gillar långa promenader.

Almandinens fyra lamellhus byggs i två par, med varsin grön gård mellan sig. Här har tomtens nivåskillnader ställt krav på arkitekten att tänka till. Resultatet är en smart lösning som utnyttjar den befintliga markens nivåer effektivt, med ett större garage i botten och själva bostadslängorna med sina nedsänkta gårdar ovanpå. En fördel med det stora garaget är att det minskar onödig ytparkering i området som i stället därför kan fyllas med grönska och socialt liv.

Almandinens nedsänkta bostadsgårdar ger associationer till idén om den hemliga trädgården. Tanken är att skapa en omsluten oas av privat karaktär för de boende. På bostadsgårdarna är planen att arbeta fram frodiga gräsområden, där gångstråk i trä letar sig in mot ett centralt placerat trädäck. Trädäcket rymmer plats för sittplatser och umgänge mellan upphöjda växtbäddar, med buskiga grässorter och mindre träd. På en av de tre gårdarna kommer det även finnas ett utegym. Tanken är att med hjälp av både varierade former och varierad växtlighet kunna ge gårdarna liv och färg, året om.

OBS! Bilderna är lånad från en liknande lägenhet.

Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för visning!

Visa mer
Bollmorabacken 19 Bollmorabacken 19 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Pris: 3 600 000 kr
  • Boarea: 99.5 kvm
  • Antal rum: 4 rum
  • Våning: 8 av 8, hiss finns
  • Avgift: 8 006 kr
  • Förening: Brf Almandinen
  • Byggnadsår: 2023
  • Område: Centrala Tyresö, Tyresö

3 600 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Isabelle Björkstrand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Bollmorabacken 19

Övriga bilder

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Isabelle Björkstrand

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Isabelle Björkstrand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
8 006 kr
Antal rum
4 rum
Boarea
99.5 m²
Våning
8 av 8, hiss finns
Andel av årsavgift
1,48 %
Nettoskuldsättning
1 233 044 kr

Föreningen

Namn
Brf Almandinen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
145 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Ja
Äger föreningen marken
Ja, dock inte garaget.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
788 kr
Allmänt om föreningen
Granitvägens norra sida planerar vi för Almandinens lamellhus, med ordentliga gårdar och gott om luft mellan byggnaderna. Fasaderna kommer till stor del att kläs i ett shingelliknande material. Lite som ett lapptäcke – eller som fasetterna hos en slipad ädelsten.

De fyra lamellhusen byggs i två par, med varsin tillgänglig gård mellan sig. Tomtens nivåskillnader har ställt krav på arkitekten att tänka till. Resultatet är en smart lösning som utnyttjar markens nivåer effektivt, med ett större garage i botten och nedsänkta bostadsgårdar som för tankarna till idén om den hemliga trädgården. Tanken är att skapa en omsluten oas av privat karaktär för de boende – med frodiga gräsområden, gångstråk i trä och upphöjda växtbäddar. Självklart med plats för sittplatser och umgänge.

Bostadsrättsföreningen består av 145 väl genomtänkta och fina lägenheter. Fokus ligger på mindre lägenheter, i form av ettor och tvåor i olika storlekar, men det finns också några lite större lägenheter. Varje lägenhet har tillgång till egen balkong, fransk balkong eller uteplats i markplan. Några lägenheter på övre plan är etagelägenheter med burspråk och loft.

En viktig del i planeringen har varit att skapa riktigt bra boendemiljöer som många kan ha råd med. Resultatet rymmer nu allt från genomtänkta planlösningar till stiliga kakel- och klinkerlösningar. Inredningen håller hög standard, med väl genomtänkta materialval.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare i enlighet med föreningens stadgar. Föreningen tillåter andrahandsupplåtelse i enlighet med föreningens stadgar.
Information om månadsavgiften
I månadsavgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg.

Utöver månadsavgiften så tillkommer egen förbrukning av hushållsel och eventuella kostnader för bredband, telefoni och tv.
FÖRENINGENS EKONOMI
Från och med den 1 januari 2024 kommer avgifterna att öka med 20%.
Tv och Bredband
Föreningen har tecknat avtal med Open Infra som är en fiberleverantör med ett så kallat öppet nät där bostadsköparen kan välja på olika leverantörer av bredband och tv-tjänster.

TV från Telia med 6 kanaler och streaming ingår i månadsavgiften
Gårdsplats
Almandinens nedsänkta gårdar kommer att rymma såväl gräsområden och upphöjda växtbäddar som sittplatser och trädäck. Tanken är att med varierade former och växtlighet kunna ge gårdarna liv och färg, året om. Som en omsluten oas av privat karaktär för de boende.
Gemensamma utrymmen
Föreningen har gemensamma utrymmen som cykelrum, utegym på gården, parkering för både cykel och barnvagnsförråd.
Övrigt
2 år efter godkänd slutbesiktning av lägenheten har BRF Almandinen rätt att kalla till en garantibesiktning avseende utförd entreprenad.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Inga planerade renoveringar närmaste åren.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2023
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
Isolerglas
VENTILATION
FTX
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
3 600 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,838%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
6 000 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
9 000 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Energideklaration
Utförd 2023-09-01
Energiklass
C
PRIMÄRENERGITAL
67 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Centrala Tyresö är en fantastisk plats att leva, arbeta och njuta av livet. Beläget i Stockholms län, erbjuder området en unik kombination av naturskönhet och stadsliv. Här kan du uppleva naturens underverk samtidigt som du har tillgång till moderna bekvämligheter och tjänster.

En av de stora fördelarna med centrala Tyresö är dess närhet till vacker natur samtidigt som du bor på bekvämt gångavstånd från Tyresö centrum och allt vad de har att erbjuda. I närområdet finns även elljusspår, närhet till natur och golfbanor samt uppskattade badplatser som Albysjön och Bansjön.

Kommunikation

Med hjälp av buss tar du dig enkelt in till Gullmarsplan, centrala Stockholm, längre ut på Tyresö eller vidare ut mot Haninge och Nacka. Buss till Gullmarsplan går på cirka 25 minuter. Och direktbussen till Cityterminalen tar cirka 30 minuter.

Närservice

Området erbjuder en rad moderna bekvämligheter, inklusive shoppingcentra, restauranger, kaféer, biografer, gym och mycket mer. Detta gör att du kan njuta av stadslivet utan att behöva lämna området.

Övrigt

Slutligen är centrala Tyresö också en perfekt plats för familjer. Området har flera högkvalitativa skolor, daghem och fritidsaktiviteter för barn och ungdomar. Dessutom är det ett mycket omtyckt område med en hög livskvalitet.

Bolånekalkyl

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Övriga bilder