Lägenhet till salu på Bärnstensgatan 33B i Ättekulla
Ättekulla

Bärnstensgatan 33B

Välkomna till Bärnstensgatan 33B på trivsamma Ättekulla!

BUDGIVNING PÅGÅR

Välkomna till Bärnstensgatan 33B på trivsamma Ättekulla!

Varmt välkomna hem till Bärnstensgatan 33B! Här saluförs nu denna rymliga 3:an som under det senaste året har genomgått en totalrenovering och där igenom gjorts om till en 4:a. Med en genomgående planlösning, stora fönsterpartier och vitmålade väggar upplevs lägenheten ljus, luftig och mycket hemtrevlig!

Lägenheten välkomnar er in i en hall med bra utrymme för ytterkläder till höger. Här finner ni en öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum med goda ytor för både matplats och större soffgrupp. Även köket är renoverat och erbjuder moderna materialval, goda ytor och gott om förvaring. Utrustningen består av kyl/frys, ugn, spis samt diskmaskin. Härifrån når ni även lägenhetens balkong som är av modellen större. Belägen i perfekt solläge kommer ni spendera många timmar månaderna på året!

Lägenhetens tidigare vardagsrum disponeras idag som två mindre sovrum, och bostaden erbjuder även ytterligare ett sovrum i bra storlek. Perfekt för den större familjen eller om ett hemmakontor behövs.

Vidare erbjuder lägenheten ett helkaklat och fräscht badrum som renoverades i samband med föreningens stambytet. Här finner ni dusch, handfat, vägghängd toalett samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

På Bärnstensgatan 33B bor Ni på kanonläge på Ättekulla med härliga gång- och cykelvägar. Här bor ni i ett lugnt och barnvänligt område med närhet till vackra naturområden och utmärkta kommunikationer samt skola inom några minuters gångavstånd. Fin och solig gårdsmiljö med inbjudande grönytor. Här bor ni i ett trevligt och trivsamt område med en skön mix av lägenheter och villor och med omedelbar närhet till bland annat matbutik, apotek, busshållplatser, tågstation men även lummiga parker inom kort avstånd. Varför inte ta en joggingtur till Råå hamn - där finns det bra motionsspår eller varför inte rasta hunden? Ta med dig hela familjen eller en vän och ge er ner till city och ut bland butiker, restauranger, caféer och barer - eller varför inte hoppa på någon av båtarna som tar er fram och tillbaka över Öresund?

Varmt välkomna på visning!

Visa mer
Bärnstensgatan 33B Bärnstensgatan 33B [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • Pris: 995 000 SEK
 • Boarea: 76.5 kvm föreningens information
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 2 av 2, ej hiss
 • Avgift: 6 765 kr. Inklusive värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 159kr tillkommer för bredband via Tele2
 • Förening: HSB BRF Ättekulla i Helsingborg
 • Byggnadsår: 1973
 • Område: Ättekulla, Helsingborg

995 000 SEK

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Odd Rydin

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Bärnstensgatan 33B

 • Stor balkong
 • Stambytt badrum
 • Stora möjligheter

Övriga bilder

Planlösning

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
6 765 kr, inklusive värme och vatten.
Obligatoriskt tillägg om 159kr tillkommer för bredband via Tele2
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
76.5 m² föreningens information
Våning
2 av 2
Andel i förening
0,27796 %
Andel av årsavgift
0,27796 %
Nettoskuldsättning
526 704 kr, Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen (2022). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Bilplats
Föreningen har 232 garage, 157 parkeringsplatser, 50 carportar, 93 cykelboxar, 21 mc-boxar.

Kostnad:
P-plats 116 kr/mån
Garage 347 kr/mån
Övrigt
Anmäl ert intresse redan idag, innan det kan vara försent!
Lämna era uppgifter genom att enkelt göra en intressenanmälan på vår hemsida eller ta kontakt med ansvarig mäklare, Odd Rydin, på 0722-93 50 50 eller [email protected].

Hoppas vi hörs och ses!

Bra att tänka på:
- Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen kommer igång genom att:
1. Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga mig, så ber jag mina bankkontakter ta kontakt med dig med ett bra erbjudande.
2. Äger du ditt nuvarande boende? Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt boende? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller lägga upp en plan för din försäljning.

Föreningen

Namn
HSB BRF Ättekulla i Helsingborg
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
391 lägenheter
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen är ett privatbostadsföretag som bildades år 1973 och har sitt säte i Helsingborg. Föreningen äger fastigheterna Ättekulla 1 och Bärnstenen 4 i vilka man upplåter lägenheter och lokaler. Fastigheterna är geografiskt belägna i område Ättekulla i Helsingborg med adress Bärnstensgatan.

Föreningen har 391 bostadsrättslägenheter med en totalyta på 27 670 m samt en del smålokaler.

Bostadslägenheterna är fördelade enligt följande:
51 st 1 Rum och kök, 104 st 2 Rum och kök, 133 st 3 Rum och kök, 103 st 4 Rum och kök.
Information om månadsavgiften
I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg.
FÖRENINGENS EKONOMI
Avgiftshöjning om 4 % per den 2023-01-01.

I dagsläget är det inte fastställt om det kommer några framtida avgiftsförändringar. Föreningen har tecknat gruppavtal för bredband 500/50 med Tele2 vilket kommer öka avgiften med 159 kr/mån.
Tv och Bredband
Kabel-tv och bredband via Tele2. Basutbud för kabel-tv ingår i månadsavgiften. Fiber finns – Telenor (internet).
Gårdsplats
Inom föreningens område finns flertalet grillplatser och lekplatser mellan huskropparna.
Gemensamma utrymmen
Det finns övernattningslägenhet, ett gym, samlingslokal och gemensamma tvättstugor samt grovtvättstugor. 68 kallförråd (gamla soprum)
Endast 3:or och 4:or har förråd.
Parkering
Föreningen har 232 garage, 157 parkeringsplatser, 50 carportar, 93 cykelboxar, 21 mc-boxar.

Kostnad:
P-plats 116 kr/mån
Garage 347 kr/mån

Styrelsen har beslutat följande villkor för HSB att tillämpa vid uthyrning:

- Ok att hyra max 1 parkeringsplats och 1 garage om det finns två bilar i hushållet är tre bilar i hushållet 1 parkeringsplatser och 2 garage.
- Finns kö på p-platser (ca 35 i kö).
Finns även möjlighet till parkeringsplats genom Aimo park för 200 kr i månaden (biljett löses i parkeringsautomat) för att parkera på besöksparkeringen medan man inväntar ordinarie plats.
- Finns kö på garageplats (ca 20 i kö).
Villkoren är att 1:a bilplats ska vara ett garage, 2:a bilplats ska vara en p-plats och 3:e bilplats en p-plats, d v s för att få en extra p-plats måste man både ha ett garage och en p-plats. Om man säger upp sitt garage sägs även p-platsen upp. Däremot kan man säga upp sin p-plats utan att förlora garaget.
Om en boende vill byta garageplats/p-plats får vederbörande betala 450 kr som ska debiteras via avin. Gäller nya omflyttningar fr o m 1/9-21.
Uthyrning samt kölista hanteras av HSB Nordvästra Skånes kundservice. Du som boende eller hyresgäst i föreningen kan ansöka om att få en bilplats/garage. Kontakta kundservice på telefon 042-19 95 00 eller via e-post: [email protected]
FÖRSÄKRING
Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg. Föreningen har ansvarsförsäkring för styrelsen. Föreningen har avtal med Anticimex på brandskydd samt trygghetspaket (förebyggande besiktning mot vattenskador).
Övrigt
Föreningens medlemmar har möjlighet att hyra övernattningslägenheter, med fyra till fem bäddar, för vänner och bekanta som kommer på besök. Övernattningslägenheterna är fullt utrustade med pentry och toalett. Dusch finns att tillgå i friskvårdslokalen.

Som medlem har du möjlighet att hyra föreningens festlokal. Lokalen är i mycket gott skick och helt moderniserad med bl.a spis/kylar/frysar/diskmaskin, bord, stolar och porslin för 60 personer samt musikanläggning.

Medlemmarna har även tillgång till Brf Ättekullas friskvårdslokal. Här finns styrketräningsrum och bastu.

I området finns fem grillplatser vid hus nr: 55, 27a, 9c och 33a och vid friskvårdslokalen. Det är endast tillåtet att grilla på de anvisade platserna. Det är helt i sin ordning att använda sin egen grill. Om du vill grilla på din balkong eller uteplats är det användning av elgrill som gäller.

Gemensamma tvättstugor på området.

Lägenheterna i markplan betalar för närvarande 40 kr/mån för uteplatsen, denna kostnad är medräknad i månadsavgiften från föreningen. Uteplatserna är ej upplåtna med bostadsrätt utan marken ägs av föreningen. För närvarande råder hyresavtal för uteplatserna. Spekulanter uppmanas att kontakta föreningens kontaktperson för vidare information.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Utförda renoveringar:
- Renovering av tvättstugor
- Installation av elektronisk bokning av tvättstugor i samband med renovering
- Installation av passersystem och övervakningskamera i miljöhus”
- Stambyte
- Byte av värmeledningar samt radiatorer
- Byte av entrépartier och i samband med det installation av taggsystem och postboxar
- Installation av laddstation för elbilar
- Markfuktsåtgärder av lägenheter belägna på entréplan. Spekulanter uppmanas att kontakta föreningen för vidare information.
- Renovering av gym och samlingslokal

Planerade renoveringar:
Föreningen har för avsikt att bland annat utföra nedanstående större underhåll under kommande år:
- Ny dränering runt huskroppar
- Renovering av balkonger

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1973
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Frånluft
Hiss
Nej
Övriga byggnader/utrymmen
Föreningens medlemmar har möjlighet att hyra övernattningslägenheter, med fyra till fem bäddar, för vänner och bekanta som kommer på besök. Övernattningslägenheterna är fullt utrustade med pentry och toalett. Dusch finns att tillgå i friskvårdslokalen.

Som medlem har du möjlighet att hyra föreningens festlokal. Lokalen är i mycket gott skick och helt moderniserad med bl.a spis/kylar/frysar/diskmaskin, bord, stolar och porslin för 60 personer samt musikanläggning.

Medlemmarna har även tillgång till Brf Ättekullas friskvårdslokal. Här finns styrketräningsrum och bastu.

I området finns fem grillplatser vid hus nr: 55, 27a, 9c och 33a och vid friskvårdslokalen. Det är endast tillåtet att grilla på de anvisade platserna. Det är helt i sin ordning att använda sin egen grill. Om du vill grilla på din balkong eller uteplats är det användning av elgrill som gäller.

Gemensamma tvättstugor på området.

Stort förråd finns till lägenheten!

Ekonomi

Utgångspris
995 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,65%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
7 200 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
7 200 kr/år
Energideklaration
Utförd 2019-04-30
Energiklass
F

Allmänt om området

Ättekulla är en stadsdel i södra Helsingborg. Det är ett bostadsområde och industriområde och hyser bland annat Ramlösa Hälsobrunn AB och Finax. I bostadsområdet Ättekulla, finns både lägenheter och villor. Lägenheterna återfinns i höghusen, som syns på ett långt avstånd, samt i tvåvåningshus.
Området är ett mycket omtyckt område för såväl barnfamiljer som äldre. De natursköna omgivningarna, där man bland annat kan se Öresund, är mycket populära att promenera i. Naturreservatet Ättekulla skog är ett varierat rekreationsområde med lummiga skogspartier, öppna ängar och böljande hagmarker.
Ättekulla är ett av de områden i Helsingborg som har rikast förekomst av arkeologiska fynd, vilket kan sammankopplas med närheten till Råån längre söderut. Boplatser från förhistorisk tid var ofta placerade i anknytning till vattendrag, då dessa erbjöd kommunikationer med såväl yttre sjöfartsleder som bygderna inåt land.

Kommunikation

Bussförbindelserna till centrum och övriga stadsdelar fungerar mycket bra.

Närservice

Ättekullaskolan, som byggdes om helt i slutet av 90-talet, har elever från årskurs 1–9 samt fritidshem. På Ättekulla finns även en förskola samt ett litet centrum med frisör och pizzeria.

Övrigt

2018 hade statistikområdet Ättekulla 4 002 invånare.

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Odd Rydin

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Odd Rydin

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Bolånekalkyl

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.