Såld villa på Herr Stens väg 24 i Gamla Älvsjö
Gamla Älvsjö

Herr Stens väg 24

Rymlig sekelskiftesvilla med stor, vacker trädgårdstomt, samt uthyrningsmöjlighet eller hemmaföretag

Såld

Rymlig sekelskiftesvilla med stor, vacker trädgårdstomt, samt uthyrningsmöjlighet eller hemmaföretag

Varmt välkomna till Herr Stens väg 24 och denna magiska sekelskiftesvilla med hela 8 rum och stor och uppvuxen trädgårdstomt. Direkt när du passerat smidesgrindarna märker du vilken fridfull oas du nått. Den välkomnande trappan leder upp till det herrgårdsgula putshuset som ger en magnifik uppsyn. Sett till trädgården erbjuds en tilltagen yta om 990 kvm som ger en mycket välskött och vacker miljö som passar de absolut flesta. För dig som vill påta i trädgården och njuta av fågelsång och fjärilar, av de vackra rabatterna med pioner, rosor och lavendel. Trädgården passar även dig som vill skörda egna bär och äpplen, för dig som vill ha en rymlig gräsmatta till lek och bus, eller för dig som vill njuta av lata dagar i solen med en bok i handen i pergolan. På tomten finns även en lekstuga och ett rymligt dubbelgarage med verkstad.

I huset finns många bevarade originaldetaljer och husets historia känns av direkt när du når entrén. Vackra, höga fönster, takrosetter, bevarade trägolv och en tilltagen takhöjd är några av attributen som återfinns i detta magiska hus. Att huset är ett av de större i området gör det mycket lämpligt för den stora familjen, för dig som kanske driver företag i hemmet, eller för dig som bara vill njuta av en tilltagen rymd. När nuvarande ägare förvärvade huset för dryga 20 år sedan genomfördes många renoveringar och förfiningar av huset. Detta gjordes med varsam hand och den bevarade känslan av byggåret består, och genomfördes med stor respekt för husets egen karaktär och ursprung. Huset är färgsatt i kulörer som harmonierar mellan de olika rummen och ger en lugn känsla.

I entréplanet leder hallen er vidare mot vardagsrum och kök, för att sedan komma vidare till matsalen och vidare ut till altanen som erbjuder soltimmar från lunchtid till kväll. Från hallen nås även trappan vidare upp mot det övre planet och det finns en gäst-wc i anslutning. På entréplanet finns även de två första sovrummen belägna som det är möjligt att dela av för att nyttja sidoentrén till uthyrning eller egen verksamhet.

Upp för den vackra trappan möts du av den övre hallen som leder vidare till husets balkong, våningsplanets fyra sovrum, en walk in closet som är belägen intill master bedroom, samt ett badrum med både dusch och badkar. Gemensamt för de båda våningsplanen är det genomgående ljuset och rymden i samtliga rum.

I husets källare finner ni ett badrum med dusch, tvättstuga med pentry och flertalet utrymmen för förrådsutrymmen, hobbyrum, samt mat- och fruktkällare.

Huset ligger i ett gammalt uppvuxet villaområde bland andra egnahemsbyggen med gamla äppelträdgårdar från 1910-talet. Närheten till Älvsjöskogen, som nu är naturreservat, och med motionsspår och fin natur bidrar till god livskvalitet. Herr Stens väg hette tidigare Järnvägsgatan och var Älvsjös affärsgata där nästan varje hus innehöll en liten butik. I detta hus drev ägarna en hattaffär. Herr Sten väg, som gatan senare fick heta, fick liksom en del andra vägar i området lite krigiska namn, vilket har att göra med slaget vid Brännkyrka år 1518. Herr Sten är densamma som Sten Sture den yngre som vann detta slag mot danskarna. Huset var från början mindre och hade rödmålad träfasad. 1948 förlängdes huset med två rum på varje våning och gjordes om till en tvåfamiljsfastighet. 2001 återställde nuvarande ägare huset till en enfamiljsfastighet.

På denna eftertraktade gata i Älvsjö har ni det nära till det mesta. På promenadavstånd finns flertalet skolor och förskolor, bland annat Kämpetorpsskolan, Långbrodalsskolan och Johan Skyttes skola med klasser från förskola till årskurs 9. På några minuters promenad nås Älvsjö Centrum med matbutiker och flertalet restauranger och caféer, apotek och blombutik. Älvsjö Centrum är en knutpunkt ur kollektivtrafiksperspektiv och här finns både pendeltåg som tar er till city på 9 min, samt en stor bussterminal med många busslinjer. För storhandlingen finns även Willys i närheten samt systembolaget. Utöver allt detta erbjuder området även mysiga platser såsom Långbro Park med härlig grönska, Långsjöns trevliga badplats med restaurang. För er som har intresse för mat och restaurangupplevelser finner ni den omtalade Michelinstjärnkrogen Aloë och Rinos Bodega samt Långbro Parks värdshus.

Välkomna att anmäla er till våra visningar!

Visa mer
Slutpris

11 800 000 SEK

Ansvarig mäklare

Kelly Ståhl

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande

My Lundberg

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Välkomna!

Entré

Trädgård

Vardagsrum

Matsal

Altan

Kök

Uthyrningsdel

Sovrum 1

Sovrum 2

WC

Hall

Hall övre plan

Balkong

Sovrum 3

Sovrum 4

Badrum

Sovrum 5

Sovrum 6

Källarvåning

Övriga bilder

Fastighetskarta

Planlösning

Entréplan

Övre plan

Källarplan