Bygatan 5 Huvudsta
Huvudsta

Bygatan 5

Välplanerad 2:a med väl tilltagen balkong!

Kommande

Välplanerad 2:a med väl tilltagen balkong!

Kommande försäljning!

Välkommen till denna otroligt välplanerade 2:a med väl tilltagen balkong! Här bor ni precis invid tunnelbana, buss, grönområden och Ulvsundasjön. Ljust och stilsäkert kök med plats för större matbord. Gott om arbetsyta och förvaring och maskinell utrustning i from av ugn, spishäll, diskmaskin samt kyl- och frys. Vardagsrummet är i storleken större och får plats med stor TV- och soffgrupp samt övrigt möblemang som större matbord eller skrivbord. Härifrån når man också lägenhetens stora balkong som också denna får plats med såväl det ena möblemanget som det andra. Sovrummet som med enkelhet får plats med en dubbelsäng med nattduksbord och garderober. Fräscht och fint badrum idag inrymmer dusch, handfat, spegel och WC. Hallen är välkomnande och här finns flertalet garderober.

Inom ca 5 minuters promenad nås flera grönområden, fridfulla promenadstråk längs Mälaren, Pampas Marina, Huvudstabadet med simbassäng, klipp- och bryggbad vid Mälarens strand. Nya, populära Huvudstra strandbad på cirka 8 minuters avstånd. För dig som gillar att träna finns två gym bara ett fåtal minuter bort.

Huvudsta Centrum som nyligen renoverats nås på ca 3 min. Här finns mycket god närservice och tunnelbana. Vid Huvudsta centrum finns matvaruaffär, frisör, tobaksaffär, solarium, massage, pizzeria, restauranger och konditori.

Solna Centrum ligger på ca 10 minuters promenadavstånd. Här erbjuds ett brett urval av ca 120 butiker och restauranger. Här finns också flera olika banker, post, apotek, systembolag, bibliotek och hotell. En komplett förteckning över butiker och service i centret hittar du på www.solnacentrum.se.

För er som gillar att äta ute finns flera restauranger att välja på vid Solna Centrum, Huvudsta Centrum, samt populära Pampas Marina med förstklassig mat och med mysig vy över Mälaren.

Kontakta ansvarig mäklare Ebba Henriksson 0708-93 29 12

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Boarea: 59 kvm förvaltarens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 2, hiss finns
 • Avgift: 3 027 kr Inkl. Värme, VA, kabel-TV, bredband (obligatoriskt tillägg på elavgift adm + nätavgift 52 kr/mån)
 • Förening: Brf Bygatan
 • Byggnadsår: 1968
 • Område: Huvudsta, Solna

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Ebba Henriksson

Ebba Henriksson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Bygatan 5

 • Stor balkong
 • Fin interiör
 • Omtyckt och lågt belånad BRF
 • Goda förvaringslösningar
 • Goda parkeringsmöjligheter i området

BILDER

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Ebba Henriksson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Ebba Henriksson

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 027 kr, Inkl. Värme, VA, kabel-TV, bredband (obligatoriskt tillägg på elavgift adm + nätavgift 52 kr/mån)
Antal rum
2 rum + kök
Boarea
59 m² förvaltarens information
Våning
2, hiss finns
Andel i förening
0,20036 %
Andel av årsavgift
0,20129 %

Föreningen

Namn
Brf Bygatan
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
375 lägenheter varav 20 hyresrätter, 4 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Delat ägandeskap kan accepteras av föreningen och brukar inte utgöra ett hinder. Det är dock avsett för samboende, se stadgar
Allmänt om föreningen
Brf Bygatan är en äkta bostadsrättsförening och bildades i mars 1999. Föreningen består av 6 fastigheter på Bygatan i Huvudsta. Föreningen består av totalt 375 lägenheter, varav 20 upplåts med hyresrätt samt 4 lokaler. Tre av lokalerna är uthyrda till näringsidkare och den fjärde används av föreningen som föreningslokal.

Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande basbelopp debiteras säljaren. Pantsättningsavgift om 1% av gällande basbelopp per pant debiteras köparen/pantsättaren.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen har diskuterat en höjning med 1% från 1/1 och ytterligare en höjning med 2% den 1/7. (2022-10-26)
Tv och Bredband
Bredband via Ownit. 1000 Mbit ingår i avgiften.
Kabel-TV via ComHem där analogt utbud ingår i avgiften.
Gemensamma utrymmen
Gemensamma utrymmen: Tvättstuga, cykel och barnvagnsrum finns i fastigheten, dock kan det skilja mellan huskropparna Källsortering och grovsoprum finns. Föreningen har gjort stora satsningar på de gemensamma gårdarna där Ni kan finna odlingslådor, grillplatser och en fontän.
Parkering
I området råder boendeparkering och kostar 1000 kr/kvartal alternativt 400 kr/månad.
För mer information vänligen besök www.solna.se.

Wåhlins fastigheter har garage mellan Bygatan och Göran Perssons väg och Solna kommun har ett garage på Anderstorpsvägen kostnad 650 kr/månaden. Köer och uthyrning hanteras av vardera fastighetsägare.
Övrigt
Föreningen har individuell mätningen av El, enskild medlem behöver alltså inte teckna ett eget elavtal. Elförbrukningen avläses kvartalsvis samt faktureras på avgiftsavin (i efterskott).
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
RENOVERINGAR
2022 Utredning/planering inför ett stambyte (inga beslut fattade)
2021-2022 Sanering av krypgrund
2021 Inventering av avloppsrör samt dagvattenrör
2021 Radonmätning
2020 Byte av värmepump i hus A
2013 OVK Besiktning
2010-2011 Byte av föreningens samtliga fönster och fönsterdörrar mot moderna och energisnålare fönster.
2007 Markarbeten
2006-2007 Kramling och omfogning av fasader
2006-2007 Nya sophus/återvinningsstationer
2006-2007 Upprustning av gårdar
2006 Ombyggnad av tvättstugor
2006 Målning av trapphus
2005 Relining av kök och badrum
2005-2006 Ombyggnad av tak till nya lägenheter, 82 st.
2005-2006 Nya hissar installerade
2002 17st nya bostadsrätter iordningsställs i markplan

KOMMANDE RENOVERINGAR
Pågående trapphusrenovering som kommer hålla på till sep 2023.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1968
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,461%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2019-06-15
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
101 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Med en kort promenad nås flera grönområden, fridfulla promenadstråk längs Mälaren, Pampas Marina, Huvudstabadet med simbassäng, klipp- och bryggbad vid Mälarens strand m m. För dig som gillar att träna finns två gym bara ett fåtal minuter bort.

Vid närliggande Huvudsta centrum och Huvudsta Torg finns tunnelbana och mycket god närservice. Här finns matvaruaffärer, gym, vårdcentral, skönhetssalonger, restauranger och konditori.

Med en kort promenad når ni Solna Centrum. Här erbjuds ett brett urval av ca 120 butiker och restauranger. Här finns också flera banker, post, apotek, systembolag, bibliotek och hotell. En komplett förteckning över butiker och service i centret hittar du på www.solnacentrum.se.

För er som gillar att äta ute finns flera restauranger att välja på vid Solna Centrum, Huvudsta Centrum, samt populära Pampas Marina med förstklassig mat och med mysig vy över Mälaren.

I Huvudsta bor man med Arenastadens puls och kommunikationer på bekvämt avstånd. I Arenastaden finns Mall of Scandinavia som med sina 100 000 kvm är Skandinaviens största köpcentrum.
I Arenastaden skapas även tusentals arbetstillfällen där flera stora företags huvudkontor är belägna.

HISTORIK
Uppbyggnaden av Huvudsta som bostadsområde tog fart i början av 1900-talet. Namnet Huvudsta har området fått från Huvudsta gård som finns dokumenterad sedan medeltiden. En mycket händelserik och dramatisk historia gjorde att gårdens anseende var lågt ända fram tills den köptes av Johan Wibom 1817. Han fick gården att blomstra på nytt och än idag är gården i familjen Wiboms ägo, om än med betydligt mindre markområde.

I efterkrigstidens entusiasm och nybyggaranda beslutades att all bebyggelse i Huvudsta skulle ge plats åt ny bebyggelse. Under 60- och 70-talen byggdes det nya Huvudsta upp, som idag är ett populärt område för både företag och bostäder.

Kommunikation

Lätt att ta sig in till Stockholm C.

Med bil kommer du snabbt ut på E4:an och det tar ca 5 min till Stockholm city via Pampaslänken. Kommunalt tar det ca 7 min till T-centralen och 4 min till Fridhemsplan med tunnelbana. Huvudstas tunnelbanestation finns inom gångavstånd. Solnas närtrafik (buss) nås ute på Huvudstagatan.

Väljer du att cykla eller gå så finns det gång- och cykelstråk längs vattnet som sträcker sig från Sundbyberg, via Huvudsta, hela vägen in till city.

Parkering

Här råder Solnas boendeparkering till en kostnad av 1000kr/kvartal alternativt 400kr/månaden.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.