Västra Skogen

Wiboms Väg 25

Möjlig 2:a med makalös utsikt över Ulvsundasjön!

Möjlig 2:a med makalös utsikt över Ulvsundasjön!

KOMMANDE FÖRSÄLJNING!

Varmt välkomna till Wiboms väg 25, här bor du i ett högt, helt insynsfritt läge med sjöutsikt över Ulvsundasjön! I bostaden möts ni av ett fantastiskt ljus tack vare de stora fönsterpartierna. Bostaden erbjuder en optimal planlösning som enkelt går att göra om till en mindre tvåa. Bostaden inrymmer ett stilsäkert kök, sovalkov med plats för större säng, stort vardagsrum med plast för både matbord och soffa, helkaklat och stambytt badrum med tvättmaskin. I HSB Brf Bofinken bor ni i en välskött och stabil förening.

Här bor man i ett lugnt, stadsnära och familjevänligt område med närhet till allt! Ett stenkast till Västra Skogens T-bana där båda blå linjerna tar dig till Fridhemsplan på endast 4 minuter eller vidare till Centralen på 7 minuter. Med en härlig promenad längst med Karlbergskanalen tar du dig in till Vasastan och Kungsholmen. I området finns bl.a. Coop-butik, Pressbyrån, apotek, restauranger, helt nya padelbanor, bussar samt garage i parkeringshus eller boendeparkering på gatan .Absolut närhet till Ulvsundasjön och flertalet vackra promenadstråk, 4 H-gård, Huvudstabadet, Huvudstagård och Pampas marina. På sommaren hittar du gemytliga klipp- och bryggbad. Inom promenadavstånd hittar du Solna Centrum med flertalet butiker och service. Som boende här har du även nära till Mall of Scandinavia.

Kontakta mäklare Ebba Henriksson på 0708-93 29 12 för mer information!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 44.5 kvm förvaltarens information
  • Antal rum: 1 rum
  • Våning: 4 av 7, hiss finns
  • Avgift: 2 602 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
  • Förening: HSB Brf Bofinken i Solna
  • Byggnadsår: 1967
  • Område: Västra Skogen, Solna

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmalan
Ansvarig mäklare

Ebba Henriksson

Reg. fastighetsmäklare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen till Wiboms Väg 25

  • Sjöutsikt
  • Optimal planlösning
  • Fantastiskt ljusinsläpp

BILDER

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Antal rum
1 rum
Boarea
44.5 m² förvaltarens information
Våning
4 av 7, hiss finns
Andel i förening
0,134 %
Andel av årsavgift
0,13407 %

Föreningen

Namn
HSB Brf Bofinken i Solna
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
426 lägenheter, 17 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Föreningen accepterar delat ägandeskap med inget specifik krav på minsta ägarandel.
Allmänt om föreningen
Föreningen är skatteklassad som en äkta bostadsrättsförening och bildades 1963. Föreningen består av 426 lägenheter, en hyresrätt samt ett fåtal kommersiella lokaler.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Cykelrum, barnvagnsrum och källarförråd.

Föreningslokalen Holken finns i Wiboms väg 10, NK. Lokalen används för gemensamma aktiviteter i föreningen och kan även hyras av medlem efter överenskommelse. Lokalen är möblerad och rymmer max 75 personer. kostnad 200kr/tillfälle.

Brf Bofinken har två möblerade gästrum för övernattning som kan hyras av medlem. Gästrummen finns i Wiboms väg 8, ÖK. Kostnad 200 kr per rum och natt.

Medlemmar som önskar utföra mindre snickeriarbeten kan göra detta i föreningens hobbylokal som är belägen på källarplanet i Wiboms väg 17.

Välskötta innergårdar, omgjorda för ett par år sedan med gott om bänkar och bord för de som vill vistas utomhus och nya lekplatser.

Föreningen har upphandlat en enhetsmätning för hushållselen. Detta innebär ett mer fördelaktigt avtal för de boende, samt att föreningen står för abonnemangsavgiften och endast förbrukningen debiteras de boende. Elkostnaden läggs på månadsavgiften och aviseras första månaden i varje kvartal. Vid överlåtelse gör ej föreningen någon avräkning utan det är upp till säljaren och köparen att reglera hushållselen. Ta kontakt med Techem för att be dem göra en avläsning av elen.


Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande basbelopp debiteras säljaren. Pantsättningsavgift om 1,5% av gällande basbelopp per pantsättning debiteras pantsättaren.

Kostnad för medlemskap i HSB tillkommer. (Andel 500 kr/person och medlemsavgift 150 kr/hushåll och år. Inträdesavgiften fås tillbaka vid utträde ur HSB om medlemsavgifterna är betalda). För mer information se: http://www.hsb.se/medlemskap/medlemsvillkor

Besök gärna föreningen hemsida: http://www.hsb.se/stockholm/bofinken
Information om månadsavgiften
inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen har i dagsläget inget beslut på att ändra avgiften. Beroende på renoveringskostnader kan ev. avgiftsförändring ske med ca 10%.
Tv och Bredband
KABEL-TV/BREDBAND
TV - Ett analogt och digitalt grundutbud av TV-kanaler från ComHem finns tillgängligt för alla i ett antennuttag. Kostnaden ingår i avgiften (hyran). TV-kanaler utöver basutbudet beställer du från ComHem och betalar själv. Vill du via antennuttaget (koaxkabel) också ha tillgång till Internet, IP-telefoni och/eller IP-TV kan du teckna ett eget avtal med Comhem om detta

Bredband - Bredbandsbolaget har fiber i fastigheten.
Individuella avtal med Bredbandsbolaget. Även bredband via Com Hem.
Parkering
Boendeparkering via Solna Stad till en kostnad av ca 400 kr/mån alternativt 1000 kr/kvartalet.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2019 Tilluftsfläktar
2017 Målat om portar och trapphus.
2016 Ny grillplats bakom Wiboms väg 5.
2015 Byte av termostater och ventiler på alla värmeelement i föreningen.
2014-2015 stambyte
2011 Nytt låssystem
2008/2009 Renovering av samtliga tvättstugor
2000 Fasadrenovering

KOMMANDE RENOVERINGAR
Fönster och fasadrenovering kommer att påbörjas under 2021.

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1967
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,453%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
3 000 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 000 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Kommentar
Beräkning enligt schablon
Energideklaration
Utförd 2018-12-20
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
119 kWh per kvm och år
DATUM FÖR ENERGIDEKLARATION
2018-12-20

Omgivning

OMGIVNING

Allmänt om området

Inom ca 5 minuters promenad nås flera grönområden, fridfulla promenadstråk längs Mälaren, Pampas Marina, Huvudstabadet med simbassäng, klipp- och bryggbad vid Mälarens strand m m. Även den populära restaurangen Restaurang Asplunds finns precis runt hörnet för goda luncher och bruncher. För dig som gillar att träna finns två gym bara ett fåtal minuter bort.

Vid närliggande Huvudsta Torg finns matvaruaffär, frisör, tobaksaffär, solarium, massage, pizzeria, restauranger och konditori.

Solna Centrum ligger på ca 10 minuters promenadavstånd. Här erbjuds ett brett urval av ca 120 butiker och restauranger. Här finns också flera olika banker, post, apotek, systembolag, bibliotek och hotell. En komplett förteckning över butiker och service i centret hittar du på www.solnacentrum.se.

För er som gillar att äta ute finns flera restauranger att välja på vid Solna Centrum, samt populära Pampas Marina med förstklassig mat och med mysig vy över Mälaren och Hornsbergsstrand.

HISTORIK
I dag är Ingentingskogen en ny stadsdel i Solna. Det som finns kvar från förr är bland annat Polisskolan som byggdes 1965. Men i den byggnaden finns idag postens verksamheter. Statens Bakteriologiska Laboratorium är borta sedan länge. Men en mycket bra restaurang har flyttat in i de gamla lokalerna på kullen. Asplunds restaurang med Fredrik Eriksson vid spisen ser till att Solnabor och andra kan äta gott på nära håll.

En ny stadsdel behöver nya gatunamn. Som till exempel Bolstomtavägen, där SÄPO har sitt högkvarter. Namnet Bolstomta kommer ifrån två byar som låg mot Karlbergskanalen. Bolstompt och Boltofta var deras namn. Som senare blev Bolstomta. Av detta namn blev det senare Tomteboda.

I Västra Skogen bor man med Arenastadens puls och kommunikationer på bekvämt avstånd. Här finns Mall of Scandinavia som med sina 100 000 kvm är Skandinaviens största köpcentrum. Här finner ni även Sveriges Nationalarena Fridens.

Kommunikation

Lätt att ta sig in till Stockholm innerstad.

Från bostaden når du på en kortare promenad tunnelbanestationen Västra skogen med två linjer och tät trafik som på 4 minuter tar dig till Fridhemsplan eller till T-centralen på 7 minuter.

På Armégatan trafikerar den populära linjen 507 till Odenplan och buss 152 till Liljeholmen. Från Solnavägen trafikerar flertalet bussar bland annat linje 67 till Skansen.

Väljer du att cykla eller gå så finns det gång- och cykelstråk längs vattnet som sträcker sig från Sundbyberg, via Huvudsta, ända in till city. Med en kort cykeltur på 7 minuter når du Rörstrandsgatan i Vasastan med med utbud av härliga caféer och restauranger.

Med bil kommer du snabbt ut på E4:an och det tar ca 5 min till Stockholm city via Pampaslänken. Kommunalt tar det ca 7 min till T-centralen och 4 min till Fridhemsplan med Tunnelbana (station Västra skogen har två linjer och tät trafik mot T-centralen). Tunnelbanan finns inom gångavstånd, både Västra skogen och Huvudsta. Solnas närtrafik (buss) nås ute på Huvudstagatan.

Parkering

I området råder Solna stad boendeparkering. Kostnad är 1000 kr/kvartal alt 400 kr/mån.

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.