Huvudstagatan 22 Huvudsta
Huvudsta

Huvudstagatan 22

Optimalt planerad 2:a på omtyckta Huvudstagatan 22

Kommande

Optimalt planerad 2:a på omtyckta Huvudstagatan 22

- SÄLLAN TILL SALU - Varmt välkomna till denna perfekt planerade 2:a belägen på omtalade Huvudstagatan 22. Lägenheten disponeras med en öppen- och socialplanlösning mellan vardagsrum och köksdel, balkong, sovrum med goda förvaringmöjligheter, rymligt badrum och en välkomnade entré. Här bor ni på våning 1 i ett trevligt hörnläge med stora sociala ytor med unika fönsterpartier. Kontakta ansvarig mäklare, Andreas Wahlgren, för mer information.

- Unik fastighet
- Balkong i sydväst
- Perfekt planlösning
- Egen parkeringsplats för 300 kr/månaden

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 56 kvm förvaltarens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Avgift: 3 356 kr Inkl. VA, värme och kabel TV (Obligatoriskt tillägg internet 165 kr/mån)
  • Förening: Brf Stenbrottet 66
  • Byggnadsår: 2005
  • Område: Huvudsta, Solna

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Andreas Wahlgren

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Huvudstagatan 22

Vardagsrum

Stort och inbjudande vardagsrum i ett trevligt hörnläge med öppen- och socialplanlösning mot köksdel. Här finns god plats för önskat möblemang. Från vardagsrummet finner ni utgången till lägenhetens balkong.

Kök

Trevligt kök från Vedum med goda arbetsytor och förvaring bakom vita fronter. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis med glashäll, micro, diskmaskin samt fläkt.

Balkong

Balkong

Sovrum

Sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns goda förvaringsmöjligheter i fyra garderober.

Badrum

Smakfullt och rymligt badrum. Här finns tvättställ, WC, dusch och en kombinerad tvätt-och torktumlare. Golvvärme.

Entré

Välkommen hem! Här möts ni av en välkomnande entré med goda förvaringsmöjligheter i garderob med skjutdörrar. Klinkergolv.

Visa mer

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Andreas Wahlgren

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Andreas Wahlgren

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

- SÄLLAN TILL SALU - Varmt välkomna till denna perfekt planerade 2:a belägen på omtalade Huvudstagatan 22. Lägenheten disponeras med en öppen- och socialplanlösning mellan vardagsrum och köksdel, balkong, sovrum med goda förvaringmöjligheter, rymligt badrum och en välkomnade entré. Här bor ni på våning 1 i ett trevligt hörnläge med stora sociala ytor med unika fönsterpartier. Kontakta ansvarig mäklare, Andreas Wahlgren, för mer information.

- Unik fastighet
- Balkong i sydväst
- Perfekt planlösning
- Egen parkeringsplats för 300 kr/månaden

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 356 kr, Inkl. VA, värme och kabel TV (Obligatoriskt tillägg internet 165 kr/mån)
Antal rum
2 rum + Kök
Boarea
56 m² förvaltarens information
Andel i förening
3,05 %
Allmänt om lägenheten
FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Föreningen

Namn
Brf Stenbrottet 66
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
22 lägenheter, 1 lokal
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Föreningen har rätt att neka delat ägandeskap. Ta gärna kontakt om delat ägande blir
aktuellt.
Allmänt om föreningen
Husets byggår är 1974 och ombyggnadsår 2006. Sundvalls Byggnads har byggt om detta hus som tidigare var kontorshus till 22 moderna lägenheter samt en lokal. Fastigheten är omritad av arkitekten Kristian Lindgren och består av åtta våningar med hiss. Lokalen är belägen på entréplan och källarplan, de sex påföljande våningsplanen har fyra lägenheter per plan och det åttonde har två lägenheter. Förråd finns i källaren. Cykelrum och barnvagnsrum finns också i källaren. På fastighetens fram och baksida finns parkering som hyrs ut till boende och utomstående.

Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras förvärvaren.
Pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp debiteras låntagaren.
FÖRENINGENS EKONOMI
I dagsläget (2019-09-10) finns inga beslut om att förändra avgiften.
Tv och Bredband
Kabel-TV från ComHem. Basutbud ingår i avgiften. Bredband från Bredbandsbolagets fiber 100 Mbit/s där ca 165 kr/mån tillkommer på avgiften.
Parkering
Föreningen har 26 parkeringsplatser. För närvarande är alla platser uthyrda. Ingen kö.
Boendeparkering via Solna Stad gäller i området.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Huset totalrenoverades i samband med ombyggnationen 2006. Det mindre taket som
vetter mot Huvudstagatan 20 renoverades 2017. Målning av fasadträ skedde 2017. En justering av värmen har skett under våren 2019, samt byte av expansionskärl.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Förnärvarande planeras inga renoveringar.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2005
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Nej

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,45%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2018-05-18
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
121 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Med en kort promenad nås flera grönområden, fridfulla promenadstråk längs Mälaren, Pampas Marina, Huvudstabadet med simbassäng, klipp- och bryggbad vid Mälarens strand m m. För dig som gillar att träna finns två gym bara ett fåtal minuter bort.

Vid närliggande Huvudsta centrum och Huvudsta Torg finns tunnelbana och mycket god närservice. Här finns matvaruaffärer, gym, vårdcentral, skönhetssalonger, restauranger och konditori.

Med en kort promenad når ni Solna Centrum. Här erbjuds ett brett urval av ca 120 butiker och restauranger. Här finns också flera banker, post, apotek, systembolag, bibliotek och hotell. En komplett förteckning över butiker och service i centret hittar du på www.solnacentrum.se.

För er som gillar att äta ute finns flera restauranger att välja på vid Solna Centrum, Huvudsta Centrum, samt populära Pampas Marina med förstklassig mat och med mysig vy över Mälaren.

I Huvudsta bor man med Arenastadens puls och kommunikationer på bekvämt avstånd. I Arenastaden finns Mall of Scandinavia som med sina 100 000 kvm är Skandinaviens största köpcentrum.
I Arenastaden skapas även tusentals arbetstillfällen där flera stora företags huvudkontor är belägna.

HISTORIK
Uppbyggnaden av Huvudsta som bostadsområde tog fart i början av 1900-talet. Namnet Huvudsta har området fått från Huvudsta gård som finns dokumenterad sedan medeltiden. En mycket händelserik och dramatisk historia gjorde att gårdens anseende var lågt ända fram tills den köptes av Johan Wibom 1817. Han fick gården att blomstra på nytt och än idag är gården i familjen Wiboms ägo, om än med betydligt mindre markområde.

I efterkrigstidens entusiasm och nybyggaranda beslutades att all bebyggelse i Huvudsta skulle ge plats åt ny bebyggelse. Under 60- och 70-talen byggdes det nya Huvudsta upp, som idag är ett populärt område för både företag och bostäder.

Kommunikation

Lätt att ta sig in till Stockholm C.

Med bil kommer du snabbt ut på E4:an och det tar ca 5 min till Stockholm city via Pampaslänken. Kommunalt tar det ca 7 min till T-centralen och 4 min till Fridhemsplan med tunnelbana. Huvudstas tunnelbanestation finns inom gångavstånd. Solnas närtrafik (buss) nås ute på Huvudstagatan.

Väljer du att cykla eller gå så finns det gång- och cykelstråk längs vattnet som sträcker sig från Sundbyberg, via Huvudsta, hela vägen in till city.

Parkering

Här råder Solnas boendeparkering till en kostnad av 1000kr/kvartal alternativt 400kr/månaden.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.