Såld lägenhet på Tomtebogatan 13, 5 tr i Vasastan - Birkastan
Vasastan - Birkastan

Tomtebogatan 13, 5 tr

Såld

Välkommen till "Lilla Paris!" Underbart ljus och rymlig sekelskiftesbostad högst upp med solig balkong i söderläge så väl som i lugnt gårdsläge. På balkongen njuter du mysiga helgfrukostar och härliga middagar tillsammans, ända till solnedgången.

Här bor du högst upp i ett mycket ljust och rofyllt läge samtidigt som alla bekvämligheter finns på armlängds avstånd. Så snart du stiger över tröskeln till denna underbara bostad känner du harmoni, glädje och välbehag. Här trivs du, här vill du bo.

För att hålla dig uppdaterad under försäljningsprocessen, förboka gärna ditt visningsdeltagande! Om du ser annonsen på t ex hemnet, booli eller boneo så klicka på "Läs mer hos mäklaren". Då kommer du till annonsen på Svenska Mäklarhuset – smh livings hemsida där du kan föranmäla dig till visning och bli uppdaterad under försäljningsprocessen.

I denna exceptionellt välbevarade sekelskiftesbostad anno 1909 upplever du hela den vackra själen av gediget sekelskifteshantverk med alla fina detaljer bevarade i original; vackra speglade pardörrar, stuckatur, takrosetter, tavellist, höga golvsocklar, vackert ornamenterade kakelugnar som dessutom är i bruk, trätiljor i original samt elegant parkett med fiskbensmönster. Därtill finns ett charmigt burspråk med tre fönster och fransk balkong mot Tomtebogatan, vilket ger dig utsikt i tre väderstreck. Bostaden har vidare vackra speglade fönsternischer med djupa fönsterbänkar som har gott om plats för växter och favoritinredning. Takhöjden som är strax över tre meter ger en härligt rymdgivande känsla.

Hela lägenheten är i fint skick och har ett nyrenoverat badrum från 2023. Nuvarande ägare lät göra en bred öppning mellan kök och befintlig matsal. Detta rum fungerar även utmärkt som sovrum vid behov, förslagsvis med insättning av pardörrar mot kök, likt övriga rum. I köket finns ett rymligt "walk-in-skafferi" som även kan bli till tvättstuga likt i grannlägenheten.

I en av grannlägenheterna med ursprungligen samma planlösning har även tillbyggts en extra toalett i hallen. Ytterligare någon har delat av nuvarande vardagsrum till två sovrum med tanke på rummets generösa storlek och två fönster, samt inrett vardagsrum i ett av övriga rum som gott och väl har storleken för att bli ett fullvärdigt vardagsrum.

Birkastaden är en underbart lugn och avkopplande plats att bo på, samtidigt centralt belägen invid mysiga Rörstrandsgatan, även kallad Lilla Paris i folkmun, med dess charmiga, härliga utbud av trendiga restauranger, kaféer och butiker. Du finner även alla övriga bekvämligheter runt knuten; Coop, ICA, samtliga kommunikationsmedel med tunnelbanans gröna linje, stambusslinjerna 3, 4 med flera busslinjer, pendeltåg vid Odenplan och flygbussen stannar vid S:t Eriksplan. Mycket bättre kan det knappast bli.

Med närheten till parker och natur finns något för alla här; du kan promenera i vackra Vasaparken och i Karlbergs Slottspark, jogga, ta ett dopp eller bara njuta av en lugn stund vid vattnet vid Karlbergssjön. Detta är även ett drömläge för dig som tycker om att paddla eller ta en båttur i Mälaren. En perfekt kvällsaktivitet efter jobbet är att paddla på Karlsbergssjön. Det är en mycket uppskattad tur, där du glider tyst genom mysiga kanalvatten. Här erbjuds du dessutom en romantisk plats att följa solnedgången på och njuta av alla färgerna på himlen. Invid Slottsparken hittar du två båtklubbar.

Brf Eldaren Nr 3 är en trygg, stabil förening med totalrenoverade hus i originalutformning. Det är en äkta bostadsrättsförening med god ekonomi och som äger sin mark. Ta gärna del av föreningens senaste årsredovisning, stadgar och energideklaration som finns som bilagor i web-annonsen under rubriken dokument.

På vinden, en trappa upp från bostaden, finns ett ovanligt stort lägenhetsförråd med en golvyta om ca 9 kvm och öppet hela vägen upp till taknocken.

Varmt välkommen att ställa frågor inför ditt bostadsköp. Med mer än 20 års erfarenhet av försäljning av bostadsrätter i Vasastan, Norrmalm, Östermalm, Kungsholmen och Södermalm och förtroendet att sammanföra köpare och säljare, får du utifrån spetskompetens och trygghet svar på de frågor du kan tänkas ha. Jag förklarar gärna de begrepp som du eventuellt inte är bekant med. Tillsammans kan vi även göra jämförelser med andra bostadsrättsföreningar, till exempel vad gäller dess ekonomi och fastighetens skick.

För att hålla dig uppdaterad under försäljningsprocessen, förboka gärna ditt visningsdeltagande! Om du ser annonsen på t ex hemnet, booli eller boneo så klicka på "Läs mer hos mäklaren". Då kommer du till annonsen på Svenska Mäklarhuset – smh livings hemsida där du kan föranmäla dig till visning och bli uppdaterad under försäljningsprocessen.

Jag ser fram emot att höras av och ses på visning. Välkommen!

Allra bästa hälsningar,
Michael på Svenska Mäklarhuset - smh living

Visa mer
Slutpris

13 000 000 kr

Ansvarig mäklare

Michael Schlumpf

Reg. fastighetsmäklare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.