Såld lägenhet på Kungsholms strand 185, 5 tr i Kungsholmen
Kungsholmen

Kungsholms strand 185, 5 tr

Såld

Underbar hörnlägenhet med solig balkong i västerläge. Bostaden ligger 5 trappor upp i insynsfritt läge och med fantastisk vy över Karlbergssjön, Karlbergs slott, grönskande trädtoppar samt med eftermiddags- och kvällssol. Här bor du mitt i naturen med grönskande utsikt från alla fönster och balkongen. Exceptionellt välbevarad 1920-talsbostad med alla detaljer i original. Lägenheten har bland annat öppen spis och en rymdgivande takhöjd om ca 2,8 meter.
Bostaden har bästa läge i huset, dels för att lägenheten och balkongen har eftermiddags- och kvällssol till solnedgången, dels är sjöutsikten helt fri (jämfört med de lägenheter som ligger på anda hörnet, eller mot Kungsholms strand i norrläge där träd skymmer det mesta av sjöutsikten och ingen, eller väldigt lite sol når lägenheterna).

Månadsavgiften är endast 2 780 kr i bostadsrättsförening med mycket god ekonomi.

Bostaden nås, dels från Kungsholms strand, dels från Igeldammsgatan, ca 5 min från tunnelbanan.

Lägenheten har fina detaljer, såsom fiskbensmönstrad stavparkett, tavellist, takrosetter och spegeldörrar. Stora spröjsade fönster, med vackra spanjoletter och djupa fönsternischer, som har gott om plats för växter och favoritinredning.

I föreningen finns en gemensam takterrass som sträcker sig runt hela huset. Härifrån njuter du av makalöst vackra vyer över Karlbergssjön, Karlbergs slott och flera av Stockholms ikoniska byggnader. Den modernt och fräscht inredda takterrassen erbjuder bokningsbar loggia under tak, kök, flera sittgrupper och två grillar. Här odlas det bland annat tomater, björnbär och örter, perfekt till grillmaten och fritt för alla att njuta av. Takterrassen är bokningsbar för boende med privata sällskap.

Kungsholms strand är en underbar plats för avkoppling vid vatten och grönskande natur. Det finns något för alla här, du kan promenera, jogga, bada eller bara njuta av en lugn stund vid vattnet. Detta är även ett drömläge för dig som tycker om att paddla eller ta en båttur i Mälaren från båtklubben intill. En perfekt kvällsaktivitet efter jobbet är att paddla Kungsholmen runt. Det är en mycket uppskattad tur, där du glider tyst genom mysiga kanalvatten. Kungsholms strand erbjuder också spektakulära solnedgångar över vattnet. Här får du en romantisk plats att följa solnedgången på och njuta av alla färgerna på himlen.

Föreningens byggnad ligger i lugna, trevliga kvarter precis invid Karlsbergssjön och den charmiga småbåtshamnen med utsikt mot Karlbergs slott. I tillägg till den moderna takterrassen finns här också en mysig och välskött innergård, som är ett paradis för den trädgårdsintresserade, med flertalet växter och odlingslådor. Utanför porten når du vackra promenad- och joggingstråk längs med Karlbergssjön, som dels leder dig förbi idyllisk natur med välskötta och mysiga kolonilotter bort mot Hornsbergs strand i väster, dels ger dig bekvämt promenadavstånd till Vasastan via Sankt Eriksbron i öster. Utanför porten går direktbusslinje 65 till Centralstation och Kastellholmsbron, samt via Hornsbergs strand till Fredhäll i den andra riktningen. Vid Västermalmsgallerian finns grön tunnelbanelinje och flertalet busslinjer, bland annat 1, 3, 4, 54, 56 och 61.
I Västermalmsgallerian finns drygt 50 butiker inom mode, design, hälsa och skönhet samt teknik. I gallerian finns även restaurang och kaféer samt ICA Supermarket och Postnord. På andra sidan Sankt Eriksgatan, ett stenkast till, ligger stora Coop Daglivs som håller öppet kl 7–22.

Här bor du i en trygg, stabil förening med ett totalrenoverat hus i originalutformning. Det är en äkta bostadsrättsförening som äger sin mark och är lågt belånad med endast 1 113 kr per kvm i lån (PS. Det är jättebra!). Ta gärna del av föreningens senaste årsredovisning, stadgar och energideklaration.

Varmt välkommen att ställa frågor inför ditt lägenhetsköp. Jag svarar gärna och förklarar med glädje de begrepp som du eventuellt inte är bekant med. Tillsammans kan vi även göra jämförelser med andra föreningar, till exempel vad gäller dess ekonomi och fastighetens skick.

För att hålla dig uppdaterad i försäljningsprocessen, boka gärna ditt visningsdeltagande! Om du ser annonsen på t ex hemnet, booli eller boneo, klicka på "Läs mer hos mäklaren". Då kommer du till annonsen på Svenska Mäklarhuset – SMH Livings hemsida där du kan föranmäla dig till visning och bli uppdaterad i försäljningsprocessen.

Jag ser fram emot att höras av och ses på visning. Välkommen!

Allra bästa hälsningar,
Michael på Svenska Mäklarhuset

Visa mer
Slutpris

9 470 000 kr

Ansvarig mäklare

Michael Schlumpf

Reg. fastighetsmäklare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.