Kommande försäljning villa på Hövdingevägen 8A i Brevik
Brevik

Hövdingevägen 8A

Idyll invid Brevik Centrum

BUDGIVNING PÅGÅR

Idyll invid Brevik Centrum

Enplansvilla på lummig, uppvuxen trädgårdstomt med bekväm storlek. Här bor du helt utan insyn från grannar eller gata ett stenkast från Brevik Centrum. Nära både hav, sjö, naturreservat, fotbollsplaner, lekplatser, barnomsorg, caféer, restauranger, kommunikationer och mycket annat vilket ger dig fina möjligheter att leva och njuta runt knuten.

Visa mer
Hövdingevägen 8A Hövdingevägen 8A [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • utgångspris: 11 850 000 kr
  • Antal rum: 7 rum
  • Boarea: 138 kvm
  • Byggnadsår: 1981, 1994 tillbyggnad
  • Område: Brevik, Lidingö
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Linet 15

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Sara Danielsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Hövdingevägen 8A

  • Enplanshus
  • Bekvämt och sjönära läge
  • Uppvuxen mysig trädgårdstomt

Välkommen

I denna enplansvilla bor du inte bara på historisk mark utan också bekvämt invid Brevik Centrum med nära till det mesta.
Gröna, lummiga omgivningar och närhet till både hav och sjö. Fotbollsplaner, lekplatser, småbåtshamn, naturreservat, skola och förskola, kommunikationer, affär, restauranger, och mycket annat på bekvämt promenadavstånd ger dig fina möjligheter att njuta runt knuten.

Tomten är lummig och uppvuxen med både äppelträd, körsbärsträd, vindruvor, svarta vinbär och vackra rosor. Här bor du helt utan insyn bakom gröna väggar mot gata och grannar.

138 välplanerade kvadratmetrar erbjuder rymliga, sociala ytor med öppen och ljus planlösning mellan vardagsrum, kök och matplats. Planlösningen är flexibel och gör att du rymmer både den mindre och större familjen i och med att du kan välja om du vill ha 3 eller 5 sovrum.

En fastighet med trivsam känsla som du måste uppleva på plats.

Fastighetsbeskrivning

Här bor du på en lummig, grön och uppvuxen fastighet om 754 kvm.

På framsidan parkerar du enkelt bilen på en asfalterad uppfart som enkelt rymmer flera bilar såväl cyklar som mopeder. Tomten avgränsas mot gatan av en hög, grön häck samt ett externt förråd. Du kliver in genom en dörr till din egen lilla oas och stänger omvärlden ute. Trädgårdstomt med plana gräsytor som löper runt huset, stenlagda uteplatser och fullvuxna äppelträd, körsbärsträd samt bärbuskar och vackra rosor. Här finns gott om plats för barn med spring i benen. Stenlagd uteplats i skydd av träplank och matplats med markis för de allra soligaste dagarna.

Hall

När ni kliver in i den rymliga hallen ser ni rakt igenom huset och ut genom vardagsrummets fönster och möts av lummig grönska. Hallen erbjuder bra upphängning och förvaring på vänster sida. På höger sida finns en separat wc. Ljust målade väggar och på golvet en praktisk klinkers med golvvärme.

Kök

Direkt till vänster från hallen finner ni matplatsen och köket. Trevligt kök med gott om arbetsytor, diskho framför fönstret, spis med både gas och häll samt en härlig, inbjudande matplats för 6-8 personer invid fönstret. Köket är fullt utrustat med kyl/frys, spis, ugn, mikro och diskmaskin.

Vardagsrum

Vardagsrummet öppnar upp och breder ut sig och erbjuder en generös och luftig sällskapsyta i öppen planlösning mot kök och matplats. Stort fönster utan insyn med lummig utsikt. Detta stora och sociala rum har gott om plats för både soffa och övrigt möblemang. Helt enkelt den perfekta platsen för umgänge med vänner och bekanta.

Allrum

Intill vardagsrummet finns idag ett allrum som nu disponeras som tv-rum. Detta rum kan förstås lika gärna disponeras som ett större sovrum och/eller arbetsrum eller för den som vill ha oerhört generösa och öppna sällskapsytor så kan ett ännu större vardagsrum skapas genom att öppna upp mellan vardagsrum och allrum.

Glasveranda

Charmig glasveranda som är en tillbyggnad till husets ursprung. Den adderar både charm och ett härligt utrymme. Med sina många fönster och generösa takhöjd så är det ett rymligt och ljust rum att umgås i. Genom dubbla terassdörrar kliver du också enkelt ut i trädgården...

Sovrum

I den högra delen av huset finns tre bra sovrum. Det ena med utrymme för dubbelsäng och med garderober längs ena väggen för bra förvaring. De andra två har utrymme för säng, skrivbord och förvaring. Behövs ytterligare sovrum så kan allrummet disponeras som ett större sovrum alternativt den avdelade delen av glasverandan.

Badrum

Badrummet är fräscht och rymligt med fönster. Renoverat 2007. Här finns badkar, dusch bakom fällbara glasväggar, toalett och handfat med kommod och stor ovanliggande spegel. Helkaklade väggar och klinker med golvvärme på golv. Badkaret går att ta bort utan åverkan och byta till annan variant.

Separat wc

Från hallen når du en separat wc. Fräscht. Helkaklad med klinkers på golvet. Renoverad 2007.

Tvättstuga

Invid köket finns husets tvättstuga som tidigare också utgjorde groventré. Här är det en fröjd att ta hand om tvätten i fullt dagsljus tack vare ett fönster som bjuder på dagsljus. Här finns gott om utrymme för att ta hand om familjens tvätt. Utrustat med tvättmaskin, torktumlare, ho för handtvätt samt generösa bänkytor. På ena sidan finns väl tilltagen förvaring bakom skjutdörrar där också varmvattenberedaren gömmer sig.

Tomt

Här kan ni njuta av en klassisk trädgårdstomt med uppvuxen inramning. Helt insynsskyddat från både grannar och gata kan du njuta av en helt egen oas bakom en grönskande häck. En lättskött trädgård med bekväm storlek där ytan kan nyttjas både till utegrupper och för barn med spring i benen. På den stenlagda uteplatsen närmast huset finns en markis att fälla ut för de allra soligaste dagarna och ett plank som avgränsar mot grannen. Från studsmattan bakom planket kan du studsa och se hela vägen ner till vattnet. Här växer allt från goda äpplen till körsbär, vindruvor, svarta vinbär och rosor.

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Sara Danielsson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Sara Danielsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Enplansvilla på lummig, uppvuxen trädgårdstomt med bekväm storlek. Här bor du helt utan insyn från grannar eller gata ett stenkast från Brevik Centrum. Nära både hav, sjö, naturreservat, fotbollsplaner, lekplatser, barnomsorg, caféer, restauranger, kommunikationer och mycket annat vilket ger dig fina möjligheter att leva och njuta runt knuten.

Visa mer

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Linet 15
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
7 rum, varav 4 - 5 sovrum
Boarea
138 m² taxeringsinformation
Tomtarea
754 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Direktverkande el/Luft/Luftpump
BYGGNADSÅR
1981, 1994 tillbyggnad 
Byggnadstyp
1-plansvilla
Fasad
Trä
Fönster
3-glas
Tak
Betongpannor ovan boardskivor
Stomme
Trä
Grundläggning
Krypgrund
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Betong/Lättbetong
Vatten/avlopp
Kommunalt VA
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)

Ekonomi

utgångspris
11 850 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
9 287 kr/år
KOMMUNALSKATT
30,178%
TAXERINGSVÄRDE
7 900 000 kr
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 700 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
5 040 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
22 800 kr/år
VA
5 140 kr/år
Renhållning
2 000 kr/år
Försäkring
8 102 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
38 042 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
5 personer
Nätbolag
Ellevio
Elleverantör
God El
Elförbrukning
10 159 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2023-09-12
Energiprestanda primärenergital
98 kWh per kvm och år
Energiklass
D

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser
Tomtindelning (1980-03-19) Stadsplan (1936-11-20)

Allmänt om området

Brevik är ett mycket omtyckt område med både villabebyggelse och flerbostadshus. Här har du promenadavstånd till Brevik Centrum och natursköna Långängen, Kottlasjön och Breviks småbåtshamn. Många härliga promenadstråk längs vattnet och i skogen.

Kommunikation

Från Brevik tar du dig enkelt vidare. Från Brevik Centrum går den upprustade och moderna Lidingöbanan till Ropsten med en restid på ca 15 minuter. Där finns anslutning med tunnelbana och buss till hela Stockholm. Med bil tar det ca 10 minuter till Ropsten och 20 min till Stockholm City. Väljer du Norra Länken når du de stora motorlederna både norr och söderut på bara 20 min.

Närservice

I Brevik Centrum hittar du förutom en välsorterad livsmedelsbutik också en kemtvätt och under delar av året torghandel som säljer färsk frukt och grönsaker. I kvarteret finns populära kvarterskrogen Mysingen och Högberga Konditori samt Superwok som erbjuder take-away mat.

Energirådgivning

Med skenande elpriser är det en bra idé att energieffektivisera huset med åtgärder såsom uppvärmning, isolering av fönster och dörrar, ventilation, smart styrning och mycket mer!

Börja med ett kostnadsfritt samtal med ett energiproffs från Dryft

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Välkommen

Fastighetsbeskrivning

Hall

Kök

Vardagsrum

Allrum

Glasveranda

Sovrum

Badrum

Separat wc

Tvättstuga

Tomt

Övriga bilder

Planlösning