Kommande försäljning lägenhet på Torsvikssvängen 43 i Torsvik
Torsvik

Torsvikssvängen 43

Välplanerad ljus tvåa med högt i tak, hiss och balkong

Kommande

Välplanerad ljus tvåa med högt i tak, hiss och balkong

Charmig fyrtiotals tvåa med bra planlösning och 2,68 m i takhöjd, attraktivt belägen på Torsvikssvängen. Rymlig hall. Walk in Closet. Sovrum utan insyn. Renoverat och stambytt badrum med fönster. Vardagsrum med fönster i två väderstreck och balkong i sydväst. Nära Lidingö Galleria och någon minut med buss till Ropsten.

Visa mer
Torsvikssvängen 43 Torsvikssvängen 43 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • Boarea: 55 kvm Enligt Mätbevis: SS 21054:2020
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 2 av 5, hiss finns
 • Avgift: 2 356 kr Värme, Va, Kabel-TV
 • Förening: Torsborgen 3
 • Byggnadsår: 1945-46, Ancker,Gate och Lindegren
 • Område: Torsvik, Lidingö

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Annika Hedman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Torsvikssvängen 43

 • Attraktivt läge på Torsvikssvängen
 • Balkong i sydväst
 • Hiss
 • Någon minuts bussresa till Ropsten

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Annika Hedman

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Annika Hedman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Charmig fyrtiotals tvåa med bra planlösning och 2,68 m i takhöjd, attraktivt belägen på Torsvikssvängen. Rymlig hall. Walk in Closet. Sovrum utan insyn. Renoverat och stambytt badrum med fönster. Vardagsrum med fönster i två väderstreck och balkong i sydväst. Nära Lidingö Galleria och någon minut med buss till Ropsten.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 356 kr, Värme, Va, Kabel-TV
Antal rum
2 rum + Kök
Boarea
55 m² Enligt Mätbevis: SS 21054:2020
Våning
2 av 5, hiss finns
Andel i förening
0,729 %
Andel av årsavgift
0,74226 %
Allmänt om lägenheten
Till lägenheten hör både ett vindsförråd och ett källarförråd.
Fri parkering utefter Torsvikssvängen.

Föreningen

Namn
Torsborgen 3
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
118 lägenheter varav 1 hyresrätt, 4 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Brf Torsborgen 3 bildades 1998 och köpte i början av 1999 de fem röda tegelhusen med adress Torsvikssvängen 35-43. Husen omfattar 5 stycken sexvåningshus med totalt 118 lägenheter, 4 lokaler och 4 garage. Husen omges av härliga grönområden åt alla håll och är pampigt beläget högt över Lidingöbrons fäste. Området är ritat av den ansedda arkitekttrion Ancker Gate Lindgren och räknas idag som ett av Storstockholms klassiska bebyggelseprojekt från 40-talet.

I varje huskropp finns förråd och cykelrum. Gemensam, modern tvättstuga finns i hus nr 41. I källarplanet i hus 39 finns en gemensam lokal som på förfrågan kan lånas ut till medlemmar. Mellan hus 39 och 41 finns en mindre bod som används till föreningens verktyg/redskap. Stenlagd uteplats med grill finns på den lummiga gården mellan husen. Avlämning av hushållssopor görs i separata behållare, placerade i nära anslutning till varje husentré. Tidningsboxar för återvinning med lock finns utomhus vid hus 35 och 41. Kollektivt avtal för bostadsrättstillägg behöver därför inte tecknas av den enskilde medlemmen.

Stenlagd uteplats med grill på gården. I varje huskropp finns källarförråd och cykelrum. Modern tvättstuga finns i källarplanet i hus 41. Mellan hus 41 och 43 finns en mindre bod som utnyttjas till föreningens redskap. Avlämning av hushållssopor görs i separata behållare, placerade i nära anslutning till varje husentré. Tidningsboxar för återvinning med lock finns utomhus vid hus 35 och 41.
FÖRENINGENS EKONOMI
Årsavgift beräknas vara oförändrad närmaste året enligt senaste årsredovisning.
Tv och Bredband
Kabel-TV och Bredband via Tele2. Ingår i angiven månadsavgift.
Parkering
Brf Torsborgen 3 har fyra garage. För att främja likabehandling har föreningen ett lottningssystem mellan de som är intresserade och garageplatserna fördelas vartannat år genom lottning. Läs gärna mer på föreningens hemsida. På gator i området råder boendeparkering.
FÖRSÄKRING
Fullvärdesförsäkring via Folksam (kollektivt BR-tillägg ingår för medlemmarna).
Övrigt
Radonmätning 2005: 30 Bq/m3
Mer information hittar du på föreningens hemsida som har mycket bra och utförlig information.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2018 och sträcker sig till 2025. Planen uppdaterades 2019. I varje årsredovisning finns en utförlig beskrivning vad som genomförts under åren. Planerat underhåll under 2021 omfattar översyn av maskinpark i tvättstugan samt målning av väggar i trapphusen.

Urval av utförda renoveringar:

2021 - Utbyte av tre tvättmaskiner i föreningens tvättstuga.
2020 - Modernisering av hissar
2019 - Entréportar renoverades
2018 - Installation av fjärrvärme och portkod, stamspolning, hus 43 dränerat, elementdon bytta
2015 - Renovering av portar
2011 - Målning och underhåll av samtliga 5 yttertak
2002 - Samtliga hissar renoverade
1999-2000 - Stambyte och renovering av badrum

För samtliga genomförda och planerade åtgärder hänvisas till Årsredovisningen och föreningens hemsida.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1945-46
Kommentar BYGGNADSÅR
Ancker,Gate och Lindegren
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
30,181%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
2 400 kr/år
Försäkring
2 300 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 700 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Nätbolag
Ellevio
Elleverantör
God El
Elförbrukning
2 799 kWh/år
Energideklaration
Utförd 2019-12-05
Energiklass
F

Allmänt om området

Torsvik är ett av Lidingös mest omtyckta och populära områden. Det är lätt att förstå. Centralt beläget, intill brofästet, så har du inte bara nära till Stockholms innerstad utan också Lidingö Centrum och Torsvikstorg med ett bra utbud av restauranger och annan närservice samtidigt som du har naturen och vattnet runt hörnet.
Torsvikshöjden räknas idag som ett av Storstockholms klassiska bebyggelseprojekt från 40-talet. Husen här ritades av den ansedda arkitektbyrån Ancker-Gate-Lindegren. Bebyggelsen ligger runt en nyrestaurerad park med en vacker mindre damm som vintertid fylls med barn som åker skridskor. I området finns också flera utsiktsplatser med grillmöjligheter och här vakar Carl Milles staty flöjtspelande ängel över infarten till Lidingö.
Torsvik har också en central plats i Lidingös historia ända från mitten av 1300-talet som en betydelsefull plats för gods- och persontransporter over Värtan till Stockholm. Idag är det till ytan en av Lidingös mindre stadsdelar med ca 4 000 invånare.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig till och från Torsvik. Från busshållsplatsen Torsvikstorg går flertalet bussar som på bara två minuter tar dig till Ropsten. Här fortsätter du enkelt din resa med buss eller tunnelbana. Föredrar du att promenera eller cykla så tar du dig enkelt över till Ropsten eller runt Lidingö på någon av de anlagda cykel- och gångvägarna. Med bil tar det ca 10 minuter att ta sig till Stockholms innerstad och genom Norra Länken når du de stora motorlederna norr och söderut på bara 5 minuter.

Närservice

I omedelbar närhet finns flera lokala näringsidkare. Bland annat en tobaksbutik, där du också kan hämta dina paket, Pizzeria Royal, som av många anses vara Lidingös bästa och en skönhetsalong där du kan göra både mindre och större behandlingar. Några minuter längre bort hittar du Torsviks Torg med flera välsorterade livsmedelsbutiker, den populära brödbutiken Gateau, gym, frisör och Happy Homes. På ytterligare några minuter tar du dig till Lidingö Centrum och längs vägen hittar du den populära inredningsbutiken No 40 och det omåttligt populära Lidingö Bröd & Patiesserie. I Lidingö Centrum finns både apotek, banker, biograf, systembolag, klädbutiker, restauranger och mycket mer. Ett mysigt centrum som lyckas kombinera ett stort utbud med småstadscharm.

Parkering

På gatorna råder boendeparkering. Läs mer om detta på Lidingö Stads hemsida.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Övriga bilder

Planlösning