Villa till salu på Kristinehemsvägen 3 i Kristinehem
Kristinehem

Kristinehemsvägen 3

Underbar villa från 1915 i populära kvarter!

Till salu

Underbar villa från 1915 i populära kvarter!

Välkommen till det charmiga och eftertraktade området Kristinehem i Hässleholm, där denna underbara villa från 1915 står som en pärla. Här kan du bo i en fridfull och familjevänlig omgivning, samtidigt som du bor stadsnära med gångavstånd till station och goda pendlingsmöjligheter likväl som natursköna områden.

Denna fastighet strålar av karaktär och elegans med sin vackra veranda och välunderhållna exteriör. Och trots sin ålder är detta ett mycket energieffektivt hus (C-klass). Inuti möts du av en flexibel planlösning som erbjuder generösa sociala utrymmen och tidstypiska detaljer som vackra brädgolv, förtjusande bröstpanel, en inbjudande kakelugn, konstfull stuckatur och eleganta pardörrar.

När du kliver in i den rymliga utbyggnaden i form av en veranda med klinkat golv och golvvärme, ser du genast dess funktion som en praktisk hall med utrymme för hela familjens ytterkläder och skor. Fortsätt in i det stora, mångsidiga genomgångsrummet med rutigt brädgolv, som idag används som en mötesplats för familj och vänner. Köket är från Ballingslöv med moderna vitvaror och en praktisk gästtoalett i närheten. Vardagsrummet ligger i fil med imponerande fönster som släpper in härligt dagsljus. En extra bonus är den vinterbonade utbyggnaden i söderläge med spröjsade fönster från tre håll som ger en direkt anslutning till trädäck och trädgård om vikdörrarna öppnas upp.

På övervåningen finner du ett allrum som idag används till arbetsrum, ett stort och stilfullt helkaklat badrum med dusch och dubbelhandfat samt tre rymliga sovrum med vackra tak, där två av sovrummen har fransk balkong. Källaren utgör en betydande tillgång med sina generösa förrådsutrymmen, matkällare, verkstad, tvättstuga, dusch.

Trädgården är enkel att underhålla och erbjuder gott om utrymme för både odling och lek. Det härliga trädäcket som sträcker sig längs huset är en perfekt plats för avkoppling och njutning som ger möjlighet till både sol och skugga. Dessutom finns en fristående carport och förråd på tomten.

Om du söker ett hem med karaktär, elegans och mångsidighet, då är denna fastighet det perfekta valet för dig! Missa inte chansen att göra detta till ditt drömhem. Varmt välkomna på visning!

Villan är förbesiktigad och säljaren ämnar teckna en dolda fel försäkring.

Ps. Glöm inte att följa oss på instagram: smhkristianstad för uppdateringar om aktuell förmedling och andra.

Anmäl ert intresse redan idag! Lämna era uppgifter genom att enkelt göra en intresseanmälan på vår hemsida eller ta kontakt med ansvarig mäklare per telefon eller mejl.
Bra att tänka på:
- Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen kommer igång genom att:
1. Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga mig, så ber jag mina bankkontakter ta kontakt med dig med ett bra erbjudande.
2. Äger du ditt nuvarande boende? Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt boende? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller lägga upp en plan för din försäljning.

Visa mer
Kristinehemsvägen 3 Kristinehemsvägen 3 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Pris: 3 995 000 SEK
  • Antal rum: 7 rum
  • Boarea: 206 kvm + 80 kvm biarea
  • Tomtarea: 820 kvm
  • Byggnadsår: 1915 - Ombyggt 2009
  • Område: Kristinehem, Hässleholm
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Svänghjulet 1

3 995 000 SEK

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Assisterande

Charlotte Platoff

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Kristinehemsvägen 3

Exteriör

Vi älskar Kristinehem! Bästa läget och ingen fastighet är den andra lik. På Kristinehemsvägen 3 har man skapat flera små oaser i utemiljön. Njut av en kopp kaffe på soldäcket, slå dig ner i soffan med en tidning eller duka upp till middag vid matbordet. Vilken plats kommer bli din favorit?
Toppen med friliggande carport och förråd.

Hall

Visst är det väl ändå hallen som är hemmets hjärta? I det här fallet, en stor generös, klinkerbeklädd sådan med genomgående ljusinsläpp. Ljuvligt! Den ursprungliga hallen är så pass stor att den idag används som allrum/kontor.

Vardagsrum

Två härliga vardagsrum i fil. Det ena används idag som tv-rum och i det andra avnjuter man middagar runt det stora bordet.

Kök

Trevligt kök med en arbetsvänlig utformning som gör matlagningen till ett rent nöje. Köksinredningen bjuder på praktisk förvaring och modern köksutrustning.

Uterum

Ett tillbygge om ca 25 kvm gav ett helt nytt rum där gränsen mellan ute och inne suddas ut tack vare de skjutbara fönsterpartierna.

Toalett entréplan

Praktiskt med toalett även på detta plan.

Trappa/Hall

Visst är det en vacker trappa som leder upp till den privata delen av huset?

Allrum övre plan

Följ den tidsenliga vackra trappan upp en våning. Här öppnar ett allrum upp sig med gott om plats för din favoritsysselsättning.

Sovrum

På ovanvåningen finns tre rejäla sovrum varav master bedroom har utgång till en fransk balkong.

Badrum - övre plan

Helkaklat badrum med grå klinkers och golvvärme. Lyx med dubbelhandfat!

Övriga bilder

Planlösning

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Svänghjulet 1
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
7 rum, varav 3 - 4 sovrum
Boarea
206 m² + 80 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
820 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Bilplats
Carport samt plats på uppfart.
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja
Övrigt
Fiber finns!

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Fjärrvärme
BYGGNADSÅR
1915, Ombyggt 2009 
Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Fasad
Trä
Fönster
2-glas, 3-glas
Tak
Betongpannor
Grundläggning
Källare
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Självdrag

Ekonomi

Utgångspris
3 995 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
9 525 kr/år
KOMMUNALSKATT
32,638%
TAXERINGSVÄRDE
2 012 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 584 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
1 834 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
21 000 kr/år
VA
9 397 kr/år
Renhållning
2 051 kr/år
Försäkring
6 332 kr/år
Sotning
570 kr/år
Kommentar
Larm 4.300kr/år. Fiber och tv-kanaler 10.170kr/år.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
39 350 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Nätbolag
E-om
Elleverantör
Telge
Elförbrukning
22 184 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2023-08-01
Energiprestanda primärenergital
84 kWh per kvm och år
Energiklass
C

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser
Tomtindelning (1953-11-20) Stadsplan (1951-10-12)

Allmänt om området

Kristinehem är ett omtyckt och populärt område i centrala Hässleholm. Det är känt för sin charm, familjevänlighet och närhet till nöjen och service, vilket gör det till en önskvärd plats att bo för många människor. Både förskola, skola och ICA Maxi finns på kort gångavstånd.

Hässleholm är omgivet av vacker natur, och Kristinehem är inget undantag. Området ger enkel tillgång till natursköna platser.

Kommunikation

Hässleholm har en bra infrastruktur när det gäller kollektivtrafik och vägförbindelser. Järnvägsstationen i staden är en viktig knutpunkt i regionen och ger enkel åtkomst till andra städer i Skåne och längre bort.

Närservice

En av de fördelar som lockar invånare till Kristinehem är den bekväma närheten till Hässleholms stadskärna. Det innebär att man har tillgång till olika shopping- och restaurangalternativ samt andra stadsnöjen inom en kort bil- eller cykelresa.

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

 Caroline Jalkhagen Tribo

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Caroline Jalkhagen Tribo

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Bolånekalkyl

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Exteriör

Hall

Vardagsrum

Kök

Uterum

Toalett entréplan

Trappa/Hall

Allrum övre plan

Sovrum

Badrum - övre plan

Övriga bilder

Fastighetskarta

Planlösning