Medelpadsgatan 19 Vällingby - Råcksta
Vällingby - Råcksta

Medelpadsgatan 19

Kommande

Prydligt och välskött 50-talsvilla i populära Råcksta. Här bor man med närhet till t-bana och fullt centrumutbud i Vällingby, men samtidigt på en grönskande plan trädgårdstomt med knotiga äppelträd som förhöjer idyllen.
Här får familjen plats på totalt 168 kvm. och huset har dessutom mycket låga driftkostnader. Nuvarande ägare förbrukar med hjälp av installerad bergvärme.

Huset ligger bra till i området med endast tio minuters gångavstånd till Vällingby Centrum resp Råcksta t-bana. Här kommer barnen att trivas när de växer upp. Härlig tomt att leka på, gångavstånd till dagis, skola, lekplatser och fotbollsplan. Bra buss och t-banekommunikationer när de ska börja på gymnasieskola. När de är i den åldern att de vill ta hem kompisar så lämpar sig undervåningen utmärkt.
För er vuxna fungerar huset också mycket bra. Ni lever mycket av er tid på övervåningen, där kök, vardagsrum/matsalsdel och altan bildar en härlig enhet. Vår och sommar tillbringar ni mycket tid ute på den taktäckta uteplatsen, där ni kan grilla och sola. Vintertid blir det mysiga middagar och tv-mys framför den öppna spisen, med familj och vänner. På övervåningen finns det 2 sovrum.

Badrummet på källarplanet inrymmer utöver duschplats även en separat tvättavdelning. Dusch och toalett på bägge plan underlättar för barnfamiljen.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 7 rum
  • Boarea: 84 kvm + 84 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1953
  • Område: Vällingby - Råcksta, Stockholm
  • Fastighetsbeteckning: Siffergranskaren 3

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Daniel Lindkvist

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Medelpadsgatan 19

Exteriör

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Siffergranskaren 3
UPPLÅTELSEFORM
Tomträtt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
7 rum, varav 4 sovrum
Boarea
84 m² + 84 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
672 kvm
Bilplats
Plats för minst två bilar på uppfarten

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Bergvärme
BYGGNADSÅR
1953 
Byggnadstyp
1-plansvilla med källare
Fasad
Puts
Fönster
2-glas
Tak
Betongpannor
Stomme
Lättbetong
Grundläggning
Grundsulor
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Självdrag

Ekonomi

FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
TOMTRÄTTSAVGÄLD
37 400 kr/år
TOMTRÄTTSAVGÄLD GÄLLER TOM
Löptid 2031-09-30 kr/år
AVGÄLDSPERIOD
Löptid 37400 kr kr/år
KOMMUNALSKATT
29,885%
TAXERINGSVÄRDE
4 679 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 004 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
1 250 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

VA
3 400 kr/år
Renhållning
2 000 kr/år
Sotning
250 kr/år
Kommentar
Uppvärmningen inkluderar hushållselen. Fiber indraget.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 650 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan

Allmänt om området

Historia:
Vällingby var unikt redan på 50-talet då det byggdes. Vällingby, Sveriges första ABC-stad (dvs kombination Arbete, Bostad, Centrum), invigdes 1954 som "framtidsstaden" och blev på sin tid en förebild och fick stor uppmärksamhet, även internationellt.
Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Även idag omtalas Vällingby, där man lyckats bevara den charmiga 50-talsmiljön med inslag av ny modern arkitektur.
Modevaruhuset K:fem är Vällingby C senaste tillskott. K:fem, ritad av Gert Wingårdh, har erhållit ett flertal priser bla. Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona 2008.

Kultur och Nöjen
I Vällingby finns, vad man förmodar, världens största solur, och var man än rör sig i Vällingby går man på historisk mark med intressanta kulturinslag. Trappan, Vällingbyområdets kulturhus, anordnar allt från utställningar till intressanta föredrag.

Natur och Fritid
Invid knuten ligger Grimsta naturreservat med fina promenad- och joggingstråk. Det är även gångavstånd till Mälarens strand med flera badplatser att välja bland, bland annat Kanaanbadet med sin sandstrand. Hela Vällingby omges av grönområden och fina blommande trädgårdar och parker i de olika områdena. Fina cykelbanor och gångvägar inbjuder till sköna utflykter. I närheten finns härliga bad utmed hela Hässelbyområdet och ut till Blackeberg. För den som föredrar bassängbad finns Vällingby Simhall och sommartid kan man gå till utomhusbassängen i Nälsta.

Kommunikation

Från Råcksta tunnelbanestation kan man komma på 1 min till Vällingby C eller på 27 min till T-centralen. I Vällingby City som ligger på lite längre gångavstånd finns ett flertal resealternativ. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Närservice

I Vällingby City hittar du allt - för hela familjen. Här finns över 100 butiker, serviceställen, restauranger och caféer. I den omskrivna modegallerian K:fem, med det röda, speciella, taket, hittar man det senaste i modeväg som annars endast finns i city.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.