Borgarfjordsgatan 21A Kista
Kista

Borgarfjordsgatan 21A

Kommande

Välkommen till Borgafjordsgatan 21A. En trerums lägenhet på vån 2 i hjärtat av Kista med närhet till shopping, restauranger, grönska och kommunikationer.

Fri utsikt över Kista med ett sydostläge som skänker sol stor delar av dagen. Köket renoverades 2021 och den väggen som normalt delar kök och vardagsrum togs bort och en snygg köksö installerades. Säljaren passade även på att byta golv i hela bostaden till genomgående i hela parkettgolv. Den öppna planlösningen ger goda möjligheter till social vardag med familj och vänner.
Köket erbjuder en integrerad diskmaskin, ugn och mikro, induktionshäll och fullstor kyl och frys.
Vill man sen sitta och se ut på utsikten är bostaden inredd med ett uterum/loggia. Den kan användas både som ”uteplats” eller som hemmakontor.
Det vita helkaklade badrummet är stort och rymligt. Utrustat med tvättmaskin och torktumlare och bra ytor för förvaring.
Ett stort sovrum med plats för dubbelsäng, härligt ljusinsläpp och stora garderober att fylla med kläder. Och ett mindre sovrum perfekt som barnrum, hemmakontor mm. Har även ett extra förråd med gott om förvaring. Och bara ett stenkast bort ligger Kista galleria fullt av restauranger, affärer och kommunikationer som tar dig innanför tullarna på 12min.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 83 kvm
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 2 av 37, hiss finns
  • Avgift: 4 570 kr Ingår värme, kallvatten, källarförråd. Det tillkommer en kostnad för Bahnhof (bredband 1000/1000 Mbit/s, IP-Telefoni) samt Sappa TV om 115 kr/månad. Utöver ovan angiven månadsavgift tillkommer även en avgift för varmvatten. Månadsavgift för varmvatten debiteras efter individuellt uppmätt förbrukning
  • Förening: Kista Torn
  • Byggnadsår: 2016
  • Område: Kista, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Daniel Lindkvist

Daniel Lindkvist

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande
Josefin Jörnelius

Josefin Jörnelius

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Borgarfjordsgatan 21A

Hall

Välkomnande hall med de nylagda parkettgolvet från 2021 som sträcker sig ut sig över hela bostaden. Ljust målade väggar och plats för att hänga av sig kläder. Du slås direkt av ljusflödet och överblicken på denna varma 3-rummare.

Visa mer

Klädkammare

Rymlig klädkammare för hela familjen

Visa mer

Kök

Efter en renovering 2021 öppnade säljaren upp planlösningen för en mer social upplevelse.
I samma veva sattes även en snygg köksö in för mer arbetsyta och sittplatser. Perfekt för frukosten och morgonkaffet. Säljarna har även låtit montera in en fullstor kyl och frys i blanksvart utförande.
Köket är stort och rymligt med en härlig utsikt över området. De vita skåpluckorna harmonierar med de vitmålade väggarna.
Köket är även utrustat med inbyggd mikrovågsugn, varmluftsugn, integrerad diskmaskin och induktionshäll.

Visa mer

Matplats

Vardagsrummets rymd ger utrymme för en matplats för 4-6 personer. Den vägg som skiljer kök och vardagsrum åt som de flesta liknande lägenheter är utrustade med har tagits bort för att ge en öppnare och mer social planlösning.

Visa mer

Vardagsrum

Öppet och rymligt med plats för soffgrupp och annat möblemang. Perfekt för sociala stunder med familj och vänner. Vardagsrummet ansluter till loggian.

Visa mer

Balkong

Loggia med balkongkänsla! Perfekt plats att kunna avnjuta en fika när som helst på året. Rymlig och rymmer sittplats för 2-4 personer. Öppna upp och njut av solen.

Visa mer

Badrum

Rymligt badrum utrustad med tvättmaskin och torktumlare ifrån Siemens. Mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Även utrustad med kommod och stor spegel samt dusch och WC. Gott om arbetsyta och förvaring.

Visa mer

Sovrum 1

Sovrummet är väl tilltaget och erbjuder ett fantastiskt ljusinsläpp från det stora fönstret som skapar en känsla av djup. Här är det vitmålade väggar som bryts av mot den fina parketten. I detta rum är det ingen brist på förvaring i de stora platsbyggda garderoberna. Här får du enkelt plats med en dubbelsäng.

Visa mer

Sovrum 2

Bostadens andra sovrum som är perfekt för barn eller gäster. Plats för en större säng och annat möblemang.

Visa mer

Fastigheten

Du som boende i Brf Kista Torn 2 har lyxen att ta del av förmånerna att ha tillgång till en fantastisk takterrass på vån 36 med en hisnande utsikt över Stockholms stadssiluett Här finns bastu, samlingslokal och terrasslobby. På våning 1 har även dina gäster möjlighet att sova över i en gästlägenhet som finns att hyra.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Daniel Lindkvist

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Daniel Lindkvist

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 570 kr, Ingår värme, kallvatten, källarförråd. Det tillkommer en kostnad för Bahnhof (bredband 1000/1000 Mbit/s, IP-Telefoni) samt Sappa TV om 115 kr/månad. Utöver ovan angiven månadsavgift tillkommer även en avgift för varmvatten. Månadsavgift för varmvatten debiteras efter individuellt uppmätt förbrukning
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
83 m²
Våning
2 av 37, hiss finns
Bilplats
Föreningen har tillsammans med Brf K2 Kista Torn 229 bilplatser och ett antal MC-platser i vårt gemensamma garage som finns på våningsplan 0 till -3.
En garageplats för bil kostar 1 000 kr/månad i hyra.
För medlemmar som hyr garageplats med laddbox och utnyttjar elbilsladdning ligger kostnaden på 1.250 kr/mån.
Garageplats avsedd för MC kostar 500 kr/månad

Föreningen

Namn
Kista Torn
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
266 lägenheter, 1 lokal
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
438 kr
Allmänt om föreningen
Brf Kista Torn består av 266 lägenheter i ett flerbostadshus i 36 våningar i centrala Kista. Fastigheten färdigställdes år 2016 och består av två byggnader som utgör två separata bostadsrättsföreningar. Beläget i kvarteret Danmark på Borgarfjordsvägen 21 endast ett stenkast från Kista Gallerias butiker, biograf och food court. Goda kommunikationer med en kort promenad till tunnelbanans blå linje samt bussar. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Förvaltning i Östersund AB.

Lägenhetsfördelning:
100 st 2 rum och kök
132 st 3 rum och kök
34 st 4 rum och kök

Fastigheten är ansluten till en mobil sopsugsanläggning för hushållssopor med inkast i entréplan. Ett separat
källsorteringsrum finns med fraktioner för tidningar, wellpapp, glas och metall. Varje lägenhet har ett tillhörande lägenhetsförråd på plan 0 till -3. Storleken på förrådet är anpassad till lägenhetens storlek. Förråden delas av med gallerväggar. Barnvagns- och rullstolsrum finns i anslutning till entrén. Cykelrum finns i källar- och garageplan.

https://www.brfkistatorn.se/
Information om månadsavgiften
Ingår värme, kallvatten, källarförråd. Det tillkommer en kostnad för Bahnhof (bredband 1000/1000 Mbit/s, IP-Telefoni) samt Sappa TV om 115 kr/månad. Utöver ovan angiven månadsavgift tillkommer även en avgift för varmvatten. Månadsavgift för varmvatten debiteras efter individuellt uppmätt förbrukning
FÖRENINGENS EKONOMI
Överlåtelseavgift: 2,5% av prisbasbelopp
Pantsättningsavgift: 1% av prisbasbelopp

Lån per kvm bostadsrättsyta, kr: 9 694 Kr/kvm (Enligt Årsredovisningen 2020)
Tv och Bredband
Föreningen har avtal med Bahnhof och Sappa som levererar bredband (1000/1000 Mbit) respektive digital-TV. (Obligatoriskt tillägg på månadsavgiften, 115 kr/månad).
Gemensamma utrymmen
Husen binds samman av sammanlagt fyra garage- och källarplan, en gemensam gård mellan de båda husen samt en gemensam entré med lobbykänsla som man går igenom för att nå respektive byggnad. Gemensamt har man även 2 stycken övernattningslägenheter som går att hyra. Föreningen har en härlig takterrass belägen högst upp i huset på våning 36 och i anslutning till denna finns även en relaxavdelning med bastu. På samma våning finns också en samlingslokal med plats för 50 personer som medlemmarna kan hyra.
Parkering
Föreningen disponerar över 177 bilplatser och ett antal MC-platser i det gemensamma garaget (delat med Brf K2 Kista Torn) på plan 0 till -3. Det finns både vanliga garageplatser (1000 kr/månad) och garageplatser med laddboxar som kan utnyttjas för elbilsladdning (1250 kr/månad). Q-Park administrerar uthyrningen av parkeringsplatserna och kontaktas vid intresse.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2016
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk frånluft
Hiss
Ja
Övrigt om byggnaden
2021- Lagt nytt golv
2021 - Renoverat kok och planlösning
2021 - Nya innerdörrar
Övriga byggnader/utrymmen
Lägenhetsförråd:
Till varje lägenhet hör ett förråd vars storlek varierar i förhållande till din lägenhetsyta. Förråden finns på plan våning 1, plan 0, -1, -2, -3 (några lgh har förråd i K2 plan 0 och -2). Vilket förråd som hör till din lägenhet ska du få information om från mäklaren alternativt från den som sålt lägenheten. Ett lås hör till förrådet och förrådet ska vara låst även om du inte använder det.

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
6 000 kr/år
vatten
3 450 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
9 450 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
3 personer
Nätbolag
God El
Elleverantör
Ellevio
Energideklaration
Utförd 2019-05-11
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
93 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt[2]. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 17 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Närservice

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.