Kommande försäljning lägenhet på Nickelgränd 6, tr 5 i Vällingby - Råcksta
Vällingby - Råcksta

Nickelgränd 6, tr 5

3:a med närhet till både stadslivet och naturområden.

Kommande

3:a med närhet till både stadslivet och naturområden.

Nickelgränd 6, tr 5 Nickelgränd 6, tr 5 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Pris: 2 695 000 kr
  • Boarea: 76 kvm
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 5 av 7, hiss finns
  • Avgift: 3 921 kr Inkl. Värme, vatten, Kabel-TV. Obligatoriskt tillägg för bredband om 150 kr/mån tillkommer.
  • Förening: Brf Svavlet 4
  • Byggnadsår: 1958
  • Område: Vällingby - Råcksta, Stockholm

2 695 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Fredrik Jakobsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Nickelgränd 6, tr 5

Nu har du chansen att förvärva en 3 rummare på omtyckta Nickelgränd. Bostaden ligger högt i huset med balkong omgiven av grönområden en bit ifrån Råcksta träsk och nära Mälarens badplatser. Utanför huset finns en gemensam grillplats i föreningen. En promenad ifrån huset ligger Vällingby centrum med butiker, gym och restauranger. Garage utanför huset. Råcksta och Vällingby tunnelbana ligger en promenad bort och tar dig till tullarna på 16 min.

Bostaden har fördelaktig planlösning som släpper in ljus med luftiga rum och smakfulla materialval. Vita väggar, trägolv och mörkt klinker i hallen och köket. Badrum med tvättmaskin. Balkongen har trätrall. Det finns flera förskolor i området, bland annat Vällingby Park Skola och förskola R-huset och förskolan Raketen. Inte långt ifrån huset ligger Mälarens badplatser som Kananbadet och Maltesholmsbadet där ni kan promenera längs strandpromenaden. Nära fastigheten finns flera välsorterade livsmedelsbutiker, bland annat Hemköp, Matvärlden, Lidl och även poolmarket med Polska delikatesser.
På entréplan i fastigheten finns cykel och barnvagnsrum. Föreningens gemensamma grillplats ligger strax utanför husets entré och har tak och sittplatser. Det finns både garageplatser och p-platser, med kösystem, och fri parkering längs gatan.

Varmt välkommen på visning!

Hall

Luftig och öppen hall med goda avhängningsmöjligheter. Här finns även vid önskan plats för mindre möblemang. Hallens ytskikt består av ett mörkt klinkergolv som bryts av mot vitmålade väggar och spotlights i tak.

Kök

Ett tidlöst kök med goda förvaringsmöjligheter bakom de ljusa köksluckorna. Köket erbjuder dig stora arbetsytor på arbetsbänk i trä som möter stänkskiva i vitt. Kökets maskinella del består av integrerad ugn, induktionshäll, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl- och frys. Matplats för 4-6 personer. Från köket finner du även utgången till lägenhetens balkong.

Vardagsrum

Ett rymligt vardagsrum med gott om plats för större soffgrupp, soffbord samt annan önskad möblemang- utan att det ska kännas trångt. Ett naturligt ljus bringas in i hela vardagsrummet tack vare stora fönsterpartier längst ena vägg. Vardagsrummets ytskikt består av ett ljust trägolv som möter vitmålade väggar samt en vit dekorationsvägg.

Sovrum 1 & 2

Lägenheten är utrustad med två rymliga sovrum där plats för både större säng, sängbord och annan önskad möblemang ryms med lätthet. Både sovrummen har stort fönsterparti som ger dig ett naturligt ljus in i rummen. Sovrummens ytskikt består av trägolv som möter målade väggar.

Badrum

Badrum med vitt klinkergolv och kakelväggar. Badrummet är utrustat med vägghängd wc, handfat m. glasskåp ovan, kommod, tvättmaskin samt duschhörna.

Balkong

Balkong i anslutning till kök. En rymlig balkong där det med lätthet ryms både möblemang samt odling för den med gröna fingrar.

Klädkammare

Lägenhetsförråd som vid önskan även kan göras om till en walk in closet.

Visa mer

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Fredrik Jakobsson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Fredrik Jakobsson

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 921 kr, Inkl. Värme, vatten, Kabel-TV. Obligatoriskt tillägg för bredband om 150 kr/mån tillkommer.
Antal rum
3 rum
Boarea
76 m²
Våning
5 av 7, hiss finns
Andel i förening
0,92853 %
Andel av årsavgift
0,91986 %
Nettoskuldsättning
268 000 kr
Bilplats
Eftersom platserna är begränsade finns en kölista för utomhusparkering och en kölista för garageplatser. Det går att stå i bägge kölistorna samtidigt. Anmälan till kölistorna görs till styrelsen i föreningen.

Föreningen

Namn
Brf Svavlet 4
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
97 lägenheter varav 16 hyresrätter, 5 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Nej.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja, minst 10%.
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
Brf Svavlet 4 ligger på Nickelgränd 4-10 i fyra stycken höghus byggda 1958. Föreningen består av 113 stycken lägenheter. Utav dessa är ca 19 stycken hyresrätter och räknas därmed som dolda tillgångar till föreningen. Utöver det finns 5 stycken hyreslokaler. Hiss finns i alla föreningens hus och alla gemensamma utrymmen kan nås med hiss. I entréplan finns cykel- samt barnvagnsrum. Runtom föreningens hus finns lekplatser, sittplatser samt gröna ytor att utnyttja.

Föreningen har en föreningslokal som är öppen anslagna tider där man kan träffa någon från styrelsen om man har frågor eller funderingar.

Mycket trevlig förening som anordnar mycket för sina medlemmar med allifrån pub- och spelkvällar, buggkurser, trädgårdsgrupp mm.

Gå gärna in på föreningens hemsida för mer information: www.svavlet4.se
Information om månadsavgiften
Föreningen höjde avgiften med 10% den 1/10 2023.

Orsaken till höjningen är det ökande kostnadsläget på grund av inflation, ökande energipriser, höjda räntor etc, vilket innebär att föreningens kostnader ökat.

Föreningen har stabil ekonomi och denna höjning görs för att kunna förhindra framtida kraftiga höjningar av avgiften.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen har tagit på sig och tecknat ett kollektivt bostadsrättsförsäkring för alla medlemmar och det ingår i avgiften. Så man behöver endast teckna en enskild hemförsäkring utan bostadsrättstilllägg.
Tv och Bredband
TV- och Internetanslutning: TV är ansluten till kabelnät med Comhem.
Bredbands internet genom fiber 1000/1000 Mbit, tillkommer avgiften med ett obligatoriskt tillägg om 150kr/mån och levereras av A3.
Parkering
Parkering/Garage: Föreningen har 29 stycken garageplatser samt 41 stycken p-platser. Under sommaren 2012 har parkeringsplatserna renoverats och moderniserats. Fri parkering finns längs gatan.
El finns på samtliga parkeringsplatser.
Övrigt
Tvättstuga: Finns i markplan intill port nr 4. Tvättstuga med stora fönster. Maskinella utrustningen består av 6 tvättmaskiner, 3 torktumlare, 2 torkskåp och 2 manglar.

Föreningen har en övernattningslägenhet i port nr 8 som renoverades år 2011.
Föreningslokal för medlemmar finns i port nr 4 och inrymmer ca 30 personer. Lokalen renoverades år 2011.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Planerade:
2022/2023 ska samtliga fönster bytas.

Reparationer:
- Avloppsstammar och el utbytta samt nya elinstallationer ca år 2005.
- Renovering av föreningslokal samt övernattningslägenhet år 2011.
- Nya entréportar år 2012 med målning av entréer.
- Modernisering av parkeringsplatser med asfaltering, breddning & elstolpe till alla under sommaren 2012.
- I port nr 4 renoverades hissen, målning av trapphus & slipning av golv. December år 2012/januari 2013.
-I port nr 6 renoverades hissen under sommaren 2013. Målning av trapphus & slipning av golv under september år 2013.
- i port nr 8 & 10 renoverades hissarna under 2013-2014. Målning av trapphus & slipning av golv i samband med det.
- Takarbete med nytt tätskikt under sensommaren år 2013.
- Ny lekplats med klätterställningar för blandad åldergrupp från små barn upp till 12-årsåldern mellan nr 8 och 10. År 2013
- Omdränering av hus nr 10 under år 2012 & av hus nr 8 under år 2013. (Inget behöv i dagsläget av omdränering på resterande hus.)
- Grillplats under tak samt boulebana och gräsplätt för lek och spel kommer att anläggas mellan nr 4 och 6. under år 2013

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1958
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja
Övriga byggnader/utrymmen
- Grillplats på gården under sommarhalvåret.
.- Föreningslokal.
- Gästlägenhet.

Ekonomi

Utgångspris
2 695 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2019-03-06
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
152 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Historia:
Vällingby var unikt redan på 50-talet då det byggdes. Vällingby, Sveriges första ABC-stad (dvs kombination Arbete, Bostad, Centrum), invigdes 1954 som "framtidsstaden" och blev på sin tid en förebild och fick stor uppmärksamhet, även internationellt.
Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Även idag omtalas Vällingby, där man lyckats bevara den charmiga 50-talsmiljön med inslag av ny modern arkitektur.
Modevaruhuset K:fem är Vällingby C senaste tillskott. K:fem, ritad av Gert Wingårdh, har erhållit ett flertal priser bla. Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona 2008.

Kultur och Nöjen
I Vällingby finns, vad man förmodar, världens största solur, och var man än rör sig i Vällingby går man på historisk mark med intressanta kulturinslag. Trappan, Vällingbyområdets kulturhus, anordnar allt från utställningar till intressanta föredrag.

Natur och Fritid
Invid knuten ligger Grimsta naturreservat med fina promenad- och joggingstråk. Det är även gångavstånd till Mälarens strand med flera badplatser att välja bland, bland annat Kanaanbadet med sin sandstrand. Hela Vällingby omges av grönområden och fina blommande trädgårdar och parker i de olika områdena. Fina cykelbanor och gångvägar inbjuder till sköna utflykter. I närheten finns härliga bad utmed hela Hässelbyområdet och ut till Blackeberg. För den som föredrar bassängbad finns Vällingby Simhall och sommartid kan man gå till utomhusbassängen i Nälsta.

Kommunikation

Från Råcksta tunnelbanestation kan man komma på 1 min till Vällingby C eller på 27 min till T-centralen. I Vällingby City som ligger på lite längre gångavstånd finns ett flertal resealternativ. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Närservice

I Vällingby City hittar du allt - för hela familjen. Här finns över 100 butiker, serviceställen, restauranger och caféer. I den omskrivna modegallerian K:fem, med det röda, speciella, taket, hittar man det senaste i modeväg som annars endast finns i city.

Parkering

Föreningen har 29 stycken garageplatser samt 41 stycken p-platser. Fri parkering finns längs gatan.
El finns på samtliga parkeringsplatser. Eftersom platserna är begränsade finns en kölista för utomhusparkering och en kölista för garageplatser. Det går att stå i bägge kölistorna samtidigt. Anmälan till kölistorna görs till styrelsen i föreningen.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Hall

Kök

Vardagsrum

Sovrum 1 & 2

Badrum

Balkong

Övriga bilder

Nickelgränd 6

Föreningens grillplats utanför fastigheten

Nickelgränd 6

Planlösning