Kommande försäljning lägenhet på Birger Dahlerus Väg 8A, 8tr i Bolinder Strand
Bolinder Strand

Birger Dahlerus Väg 8A, 8tr

Inglasad skön balkong med Mälarutsikt!

Kommande

Inglasad skön balkong med Mälarutsikt!

Välkommen till ett riktigt höjdarboende på sköna Bolinder Strand! Här bor man i ett av det trevligaste lägena på 8:e våningen. Gavellägenhet med fönster, ljus och utblick i tre väderstreck! Skönt läge med en härlig utsikt över Mälaren, Görvälns gröna naturreservat och hela Bolinder Strand. Stor inglasad balkong fungerar som ett extra rum en stor del av året. Balkongen har sol och ljus från lunchtid till kvällens solnedgång i väster. Genomgående ett bra skick med nymålade väggar i vitt och nyslipade oljade ekparkettgolv. Lyxigt med dubbla badrum. Mycket bekvämt med hiss, parkeringsgarage i markplan och kort gångavstånd till tåg och affärer.

Visa mer
Birger Dahlerus Väg 8A, 8tr Birger Dahlerus Väg 8A, 8tr [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • Boarea: 100 kvm föreningens information
 • Antal rum: 4 rum
 • Våning: 8 av 10, hiss finns
 • Avgift: 5 864 kr Månadsavgiften inkluderar värme, sophämtning, kallvatten och Brf-tillägget på hemförsäkringen. Förbrukning av tappvarmvatten debiteras separat på hyresavin enligt separat avläsning. Även avgiften för det digitala grundutbudet för kabel-TV samt bredband debiteras separat på hyresavin, kostnaden 255 kr/mån är obligatorisk.
 • Förening: Brf Entrétorget
 • Byggnadsår: 2010
 • Område: Bolinder Strand, Järfälla

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Kent Nordh

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Birger Dahlerus Väg 8A, 8tr

 • Härlig Mälarutsikt
 • Stor inglasad balkong
 • Två helkaklade badrum
 • Nyslipade ekgolv och nymålade väggar
 • Bo mellan sjö och skog
 • Nära tåg & affärer

Högkvalitativt och otroligt bekvämt boende i nyare förening. Fem minuter till morgondoppet, tre minuter till svamp och bär och 4-5 min till pendeltåget samt centrumets handel & service. Hus med hiss och parkeringsgarage.

Välkommen till ett riktigt bra läge i Bolinder Strand. Gavellägenhet högt upp på 8:e våningen, med ett helt ostört läge och härlig utblick över Mälaren, gamla fabriksbyggnaderna och naturreservatet.

Välkommen till lugnet nära storstaden! I området utanför huset möter man en härlig närmiljö som inbjuder till aktiviteter året runt! Många boende har sin båt liggande vid båtklubben ett par trehundra meter från huset, tala om livskvalitet att på fem minuter från att man stängt sin dörr kunna guppa ut på Mälarens vågor.
Här bor man ett par stenkast från Mälarens strandkant med badstränder och klipphällar. I området finns Kallhällsbadet med sandstrand, bryggor, grillplatser, beachvolleyplan m.m. Vi har också Äppellunden med stora gräsytor och de små barnens givna pulkabacke vintertid. Här kan man under sommar och höst som boende plocka äpplen direkt från träden som bjuder på olika äppelsorter. Många äppelpajer i området har fyllts ut med de "egna" äpplena. Här finns också stora gräsytor för barnens lekar, picknickfilten eller kubbspelet. Promenadstråk längs vattnet finns både mot Stäket och åt Görvälns slott/Viksjö hållet. För dig som tycker om naturen finns det stora skogsområden att ströva och cykla i. Mår man bra av träning finns både Friskis & Svettis i fina lokaler samt Extremfabriken med extra utmanande träning. Man kan även jogga utmed strandpromenaden och träna hela kroppen vid det nya utegymmet med en härlig Mälarvy som sällskap. Görvälns naturreservat börjar ca 100 m bort från huset, i direkt anslutning till området! Under våren flödar vitsippor och blåsippor i markerna. I skogsområdet finns även elljusspår för löpning och skidåkning. Två båtklubbar finns i närområdet. Även vintertid är det full aktivitet på Mälaren. Is och nederbördsförhållanden skiftar, så beroende på förutsättningar möter man långfärdsskridskoåkare, skidåkare, kajakseglare eller fiskeentusiasten som försöker dra upp en abborre.

Från lägenheten är det ett stenkast till den trevliga kvarterskrogen Bolinders Strands Krog. Här kan man få ett riktigt gott mål mat med bra råvaror som grund i maträtten. Sommartid blir krogen också en trivsam samlingsplats med en stor solveranda, perfekt ställe för en kall öl och många skratt under soliga sommarkvällar.

Utsiktsbilder

Meditativ läge som aldrig slutar ge en nya sköna bildupplevelser. Genom varje fönster och den inglasade balkongen, skäms man dagligen bort med nya upplevelser. Växlande årstider och olika väder passerar förbi. Solnedgångar med alla upptänkliga färger och kombinationer. Sol och blå himmel blandas med åskskurar, svarta moln och soldis. Här kan man sitta och njuta av livet hur länge som helst!

Inglasad balkong

Stor inglasad härlig balkong i skönt västerläge. Underbar utsikt över Mälaren, de gamla fabriksbyggnaderna och naturreservatets trädtoppar. Här får ett flertal gäster plats runt bordet för att avnjuta mat och fika. Solen är på plats redan vid lunchtid och blir med en tills den går ned kvällstid över Mälaren i väster. Tack vare inglasningen kan man nyttja balkongen en stor del av året. Från de tidiga vårsolstrålarna som skänker en behaglig temperatur, till långt in på hösten med trädens alla lövkulörer och solnedgången alla färger att blicka ut på.

Kök

Ljust och stilfullt kök från Marbodal med en trevlig bardel som avskiljare mellan kök och vardagsrum. Gott om förvaringsskåp och bra arbetsytor. Köket pryds av vita skåpsluckor och fronter. Kakel i gråsvart ton bryter smakfullt av det vita. Full maskinell utrustning i vitt från Siemens i form av hel kyl, hel frys, diskmaskin, spishäll, ugn, fläkt och mikrovågsugn i arbetshöjd. Trevlig ljus matplats med sjöutsikten som sällskap. Gott om plats runt matbordet för släkt och vänner. Få hem som erbjuder en matplats med både morgon och kvällssol. Ekparkettgolv och vita nymålade väggar.

Badrum

Rymligt fräscht helkaklat badrum. Gråsvart klinkergolv med skön elektrisk golvvärme och helkaklade vita väggar, med en gråsvart fondvägg som effektfullt bryter det vita. Inredning i vitt porslin bestående av WC och handfat med kommod. Spegelskåp med förvaring och belysning. Badkar med glasduschvägg. Tvätthörna med tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Här finns även en praktisk rejäl arbetsbänk med dubbla förvaringsskåp ovan. Badrummet har ett fönster med morgonsol, som underlättar tillvaknandet.

Duschrum

Helkaklat fräscht badrum med duschhörna som har en infällbara glasdörrar. Gråsvart klinkergolv med skön elektrisk golvvärme och helkaklade vita väggar, med ett gråsvart dekorband i duschhörnan som effektfullt bryter det vita. Inredning i vitt porslin bestående av WC och handfat med kommod. Det finns även ett badrumskåp med spegel och belysning, samt ett vitt hörnskåp.

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med utgång till den inglasade balkongen mot Mälarhållet. Vardagsrummet har öppen ljus planlösning tillsammans med köket. Genom stora fönsterpartier har man en härlig kontakt med omgivningarna. Gott om plats för stor soffgrupp. Nyslipat oljat ekparkettgolv och nymålade väggar i vitt.

Sovrum 1

Härligt sovrum med fönster mot både väster och norr. Här har man en trivsam sjökontakt med Mälarlandskapet om man sitter och jobbar vid ett skrivbord eller sitter i sin säng. Nyslipat oljat ekparkettgolv och väggar nymålade i vit färg.

Sovrum 2

Stort sovrum med fönster där man har utblick i väst och norr. Här blickar man ut mot över vattnet mot Stäkethållet. Nyslipat oljat ekparkettgolv och väggar nymålade i vitt. Mycket bra förvaring i stor garderobsvägg med skjutdörrar.

Sovrum 3

Rejält sovrum med fönster där man har utblick i väst och norr. Härlig vilsam vy ut över Mälaren när man sätter sig upp i sängen. Nyslipat oljat ekparkettgolv och nymålade väggar i vitt.

Hall

Välkomnande ljus hall med ett stort fönster vid entrén. Här skiner morgonsolen in och gör en sällskap. Vid entrén finns också en praktisk garderob med skjutdörrar. Ett nyslipat oljat ekparkettgolv leder en vidare till två sovrum. På vägen finns bägge badrummen samt ytterligare en praktiskt stor garderobsvägg med skjutdörrar. Även här är alla väggar nyligen målade vita.

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Kent Nordh

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Kent Nordh

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Välkommen till ett riktigt höjdarboende på sköna Bolinder Strand! Här bor man i ett av det trevligaste lägena på 8:e våningen. Gavellägenhet med fönster, ljus och utblick i tre väderstreck! Skönt läge med en härlig utsikt över Mälaren, Görvälns gröna naturreservat och hela Bolinder Strand. Stor inglasad balkong fungerar som ett extra rum en stor del av året. Balkongen har sol och ljus från lunchtid till kvällens solnedgång i väster. Genomgående ett bra skick med nymålade väggar i vitt och nyslipade oljade ekparkettgolv. Lyxigt med dubbla badrum. Mycket bekvämt med hiss, parkeringsgarage i markplan och kort gångavstånd till tåg och affärer.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 864 kr, Månadsavgiften inkluderar värme, sophämtning, kallvatten och Brf-tillägget på hemförsäkringen. Förbrukning av tappvarmvatten debiteras separat på hyresavin enligt separat avläsning. Även avgiften för det digitala grundutbudet för kabel-TV samt bredband debiteras separat på hyresavin, kostnaden 255 kr/mån är obligatorisk.
Antal rum
4 rum + Kök
Boarea
100 m² föreningens information
Våning
8 av 10, hiss finns
Andel i förening
1,81715 %
Andel av årsavgift
1,81715 %
Nettoskuldsättning
705 743 kr

Föreningen

Namn
Brf Entrétorget
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
70 lägenheter
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
Brf Entrétorget består av 70 lägenheter i modern arkitektur med yteffektiva lägenheter, 2-4 rum och kök. Huset bildar en u-form med tre trapphus och 4-10 våningsplan.

I varje trapphusentré finns postboxar för inkommande post. Vid lägenhetsdörren finns tidningshållare för morgontidning.

Bredband och TV via ComHem
.

Överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

SOPRUM
Föreningen har ett soprum med bra sortering för avfall, papper, el etc.

Parkering: Parkeringsgarage (37 bilplatser + 3 MC-platser) under innergården med infart från Birger Dahlérus väg 8A. Garaget kan nås från alla trapphus.

I garaget finns även installerat 10st laddboxar för individuell laddning av el-bilar. Boxarna är av märke Zaptec. Kostnad 200:-/box/månad + el. Kostnad garageplats 600:-/mån.

Det finns 34st yttre P-platser med eluttag för motor- och kupé- värmare. Kostnad uteplats med el 350:-/mån.

Till en majoritet av de yttre P-platserna är det även förberett för uppsättning av laddboxar för individuell uppladdning av el-bilar.

http://www.entretorget.se/

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2010
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
Isolerglas
VENTILATION
Mekanisk frånluft
Hiss
Ja
Övriga byggnader/utrymmen
Lägenhetsförråd nås via garaget.
Parkeringsgarage.
Barnvagnsrum och cykelrum.
Cykelställ med tak finns vid huset.
Soprum och källsortering.

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
31,331%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
4 000 kr/år
vatten
1 800 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Övrigt
3 060 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
10 860 kr/år
Kommentar
Schablonsiffror för el och försäkring. Posten VA avser årlig kostnad förbrukning varmvatten. Övrigt är Tripple-play om 255 kr/mån, som är obligatorisk att betala.
Energideklaration
Utförd 2022-10-25
Energiklass
C
PRIMÄRENERGITAL
66 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Kvarteret
Bolinder strand är ett tyst och lugnt område i herrgårdsmiljö där fruktträdgårdar med stora gräsmattor möter Görvelns lummiga naturreservat. I området bor mestadels barnfamiljer och pensionärer som gärna spelar golf eller tar en picknicktur med båten. I området finns även Friskis och svettis moderna träningslokal. Utmärkande för området är att det är otroligt vackert året om. På vintern kan den som har småbarn eller barnbarn åka pulka alldeles utanför huset eller kanske ta en skridskotur ut på isen och grilla korv eller pimpla abborre vid den närbelägna ön.

Stranden
Några minuters promenad från bostaden ligger det en sandstrand med badbrygga, lekplats och utsikt över Mälaren. Ett härligt ställe för den som gillar sol eller för den som gärna tar ett stillsamt kvällsdopp i solnedgången. I anslutning till stranden finns det även ett sommarcafé och vandrarhem, vilket är bra då man får långväga gäster.

Lugnet
När vaknade du till ljudet av kluckande vågor senast? När satt du senast på din balkong och sippade på ett glas vitt vin medan du betraktade solens strålar i trädens lövverk och de glittrande reflexerna i vattnet? På Bolinder strand kan du göra det utan att störas av trafik och buller.
Reservatet
Kant i kant med stranden ligger Görvelns naturreservat, ett vackert reservat där frodiga ängar kantas av knubbiga ekar och ett och annat litet torp. I reservatet finns upplysta motionsslingor och ett litet utomhusgym för den som gillar att röra på sig. I en av reservatets vikar ligger Görvelns slott med byggnader från fyra sekler. Många går eller åker dit för att äta picknick på de stora gräsytorna eller för att äta på restaurangen som fick generösa omdömen av Dagens industris hotellpatrull i december 2012.

Gemenskapen
I Bolinder strand kan man känna sig lugn. Många som bor i området är lite äldre, och det finns ofta någon hemma som håller ett öga på bilparkeringen och det som händer runt husen. Grannarna håller även varandra informerade om viktiga saker som händer i föreningen genom ett nyhetsbrev som skickas ut via mail.

Kommunikation

Från Bolinder Strand går man på mindre än tio minuter till Kallhälls centrum, det är ca 700 meter till pendeltågsstationen där tåget tar dig mot Stockholm C eller mot Bålsta. Härifrån går det även bussar. För ytterligare information besök: www.sl.se

Närservice

I Kallhälls centrum finns ett utbud av affärer; livsmedelsbutiker, frisörer, blombutik, caféer, och restauranger. Det finns även kyrka, bibliotek, tandvård, vårdcentral, barnavårdcentral och öppna förskolan. För större utbud av affärer finns det en inomhusgalleria i Jakobsberg och för ännu större utbud av affärer finns Barkarby handelsplats ytterligare några kilometer bort. Här hittar man de flesta större kedjorna som IKEA, Bauhaus, Mio Möbler, Elgiganten samt en Outletby med flertalet märkesbutiker.

Parkering

Gästparkering finns på ett flertal ställen i området.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Utsiktsbilder

Inglasad balkong

Kök

Badrum

Duschrum

Vardagsrum

Sovrum 1

Sovrum 2

Sovrum 3

Hall

Övriga bilder

Utsikt från balkongen

Utblick från balkongen

Utsikt från lägenheten

Utblick mot Stäketkanalen

Huset med gamla kulturbyggnader i förgrunden

Gränden vid porten

Fritt läge utan insyn

Planlösning

Planskiss