Selmedalsringen 15, 4 tr Hägerstenshamnen
Hägerstenshamnen

Selmedalsringen 15, 4 tr

Kommande

Här välkomnas man av en härlig atmosfär tack vare öppna och sociala ytor i samband med stora fönsterparier som släpper in rikligt med naturligt ljus. Lägenheten har renoverats med omtanke och präglas av en hög och modern standard. Vardagsrummet bjuder på stora och lättmöblerade sällskapsytor samt gott om förvaring. Lägenheten präglas av sin stora och inglasad balkong i sydvästläge. Balkongen bjuder på många soltimmar och solnedgång med en ljuvlig utsikt och lummig omgivning. Vidare erbjuds ett fullutrustat och nyrenoverat kök i bistrostil med plats för större matgrupp. Lägenheten disponeras idag som tre rum och kök som erbjuder ett större masterbedroom och ett till sovrum som enkelt kan användas till ett barnrum, gästrum eller kontor. Lyxigt och nyrenoverat badrum med stilrena materialval samt separat tvättdel. Inbjudande hall som naturligt sammankopplas med resterande lägenhet och erbjuder exceptionella förvaringsmöjligheter.

BRF Hägerstenshamnen nr 1 är en välskött och solid förening. Husen stod klara 1990 och föreningen äger marken (friköpt). Föreningen upplåter 84 bostadsrätter och tre lokaler samt är en del av samfälligheten Träpatronen. Förening har en god ekonomi och dem har under de senaste fem åren gjort flertalet stora renoveringar. Dem har inga stora renoveringar planerade eller planer på att förändra avgiften (Kontrollerat 2022-09-28). Föreningen erbjuder sina medlemmar en prunkande stor trädgård som sköts av trädgårdsmästare, gården har flera fina uteplatser, stor grill och boulebana. Här är det underbart att sitta under äppelträd och känna sommarbrisen. Vidare erbjuds två stora tvättstugor, cykelförråd och barnvagnsrum i varje port och en lokal för fester. Samfälligheten Träpatronen disponerar över ett parkeringsgarage med ca 240 parkeringsplatser (inkl hybrid- och elbilsplatser) som medlemmarna kan hyra mot en månadsavgift på omkring 500kr, föreningen har även p-platser utomhus.

Hägerstenshamnen är ett vackert naturområde invid Mälarens strand. En kort promenad når du populära Aspudden och flertalet mysiga promenadstråk finns längs med Mälaren. Området erbjuder flertalet trevliga caféer som Konditori Lyran, Café Uddvillan och Vintervikens café. Båthamnar och flera badplatser finns i närområdet, samt ett mini zoo med djur och aktiviteter för barn. Området är som en familjedrömmen då det erbjuds flertalet förskolor och skolor i närheten. Området erbjuder exceptionella kommunikationsmöjligheter med tunnelbana från både Axelsberg och Örnsberg som endast tar 14 min till T-Centralen. Ett flertal busslinjer passerar området. Du tar dig enkelt med bil upp till riksväg E4/E20.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Pris: 3 895 000 kr
  • Boarea: 69 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2.5 rum
  • Våning: 4 av 7, hiss finns
  • Avgift: 4 262 kr inkl värme, vatten, kabel-tv (grundpaket) & bredband 1000 mbit från OwnIT.
  • Förening: Brf Hägerstenshamnen 1
  • Byggnadsår: 1989
  • Område: Hägerstenshamnen, Stockholm

3 895 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Kristoffer Pettersson

Kristoffer Pettersson

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande
Alexander Satzger von Balvanyos

Alexander Satzger von Balvanyos

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Selmedalsringen 15, 4 tr

Balkong

En av dem bättre balkongerna i Hägerstenshamnen! Lummig och privat balkong i ett fantastiskt läge som bjuder på sol nästa hela dagen. Här kan du njuta av en ljuvlig utsikt och solnedgång! Balkongen är inglasad och erbjuder gott om plats för bord, stolar och växter som gör balkongen perfekt för socialt umgänge.

Vardagsrum

Ett stort och socialt vardagsrum i anslutning till köket med en halvöppen planlösning. Här flödar ljuset in genom stora fönsterpartier. Tack vare lägenhetens placering bor du i ett unikt insynsskyddat läge som bjuder på magisk utsikt. Vardagsrummet erbjuder lättmöblerade ytor för stora sällskap. Parkettgolv och ljust målade väggar.

Kök

Kök av högsta kvalitet tack vare påkostade och moderna materialval. Vinkelkök i bistrostil med gott om förvaring bakom ljusa skåpluckor. Granitbänksskiva och stänkskydd i vitt och stilrent kakel. Köket har en fullständig maskinpark: kyl & frys, vinkyl, induktionshäll, inbyggnadsugn, inbyggdnadsmikro, fläkt samt integrerad diskmaskin. De stora fönsterpartierna erbjuder rikligt med ljusinsläpp och en naturlig matplats precis invid fönsteret med plats för 4-6 personer. Parkettgolv och ljust målade väggar.

Sovrum 1

Ett stort och rogivande sovrum som ligger i ett lugnt läge med ljuvlig utsikt. Sovrummet rymmer med enkelhet dubbelsäng, sängbord, garderober och en arbetshörna. Parkettgolv och ljust målade väggar samt en fondvägg av träpanel.

Sovrum 2

Det perfekta extra barnrummet, gästrummet eller kontor. Plats för diverse möblemang. Rummet kan användas efter eget behov, går också enkelt att göra om till en walk-in-closet/förrådsutrymme. Nymålade väggar och tak samt ekparkett på golvet.

Badrum

Ett totalrenoverat och lyxigt badrum med påkostade materialval av klinker och kakel. Här finns en takdusch, WC, handfat med kommod, handdukstork, spegelskåp och en separat tvättdel med tvättmaskin med praktisk arbetsbänk samt linneskåp ovanför.

Hall

Genom den ljudisolerande säkerhetsdörren når du en mycket yteffektiv hall med exceptionella förvaringsmöjligheter i form av flertalet garderober och avhägningsmöjligheter. Praktiskt klingergolv och ljust målade väggar.

Fastigheten

Välkommen till Selmedalsringen 15 - en av Hägerstenshamnens finaste treor!

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Kristoffer Pettersson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Kristoffer Pettersson

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 262 kr, inkl värme, vatten, kabel-tv (grundpaket) & bredband 1000 mbit från OwnIT.
Antal rum
2.5 rum + kök
Boarea
69 m² föreningens information
Våning
4 av 7, hiss finns
Andel i förening
0,96 %
Andel av årsavgift
0,96 %

Föreningen

Namn
Brf Hägerstenshamnen 1
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsforening
Antal lägenheter
84 lägenheter, 3 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Nej
Allmänt om föreningen
Brf Hägerstenshamnen 1 ligger vid Mälarens strand med adresserna Selmedalsringen 9, 11, 13 och 15. Föreningen består av 84 bostadsrätter och 3 lokaler.

Hela bostadsområdet Hägerstenshamnen består av fem bostadsrättsföreningar på Selmedalsringen och Instrumentvägen. De fyra föreningarna på Selmedalsringen ingår i Träpatronens samfällighet som ansvarar för kabel-tevenät, datanät, angöringsvägar och parkeringshusen.

Förskolan Sjöboden finns som lokalhyresgäst på Selmedalsringen 15, och Hägerstenshamnens låg- och mellanstadieskola finns också i området.

Föreningen har två tvättstugor, dessa finns vid port 9 och port 13. Tider bokar man genom att skriva upp sig på listan som sitter utanför respektive tvättstuga. Tvättstugan i port 9 har en grovtvättmaskin för mattor och måttlig storlek, täcken etc.

Föreningen har 4 cykelförråd och barnvagnsrum finns i varje port.

Det finns ett soprum i anslutning till varje port. I soprummet kan man slänga hushållssopor, det finns också kärl för glas, papper, metall, hård- och mjukplast samt batterier.

Vid port 9 finns en träfflokal som kan bokas för möten, fester mm. I lokalen finns bord, stolar, viss köksutrustning samt darttavla. Depositionsavgift på 250 kr, avgiften betalas tillbaka när nyckeln återlämnas och lokalen är städad och välbehållen.

I nuläget har inga avgiftsförändrande åtgärder diskuterats (enligt föreningens hemsida)

I samband med överlåtelse debiteras Överlåtelseavgift, 2,5% av gällande prisbasbelopp.
I samband med pantsättning av bostadsrätt debiteras pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp (vid varje pantsättning)
FÖRENINGENS EKONOMI
Ingen beslutad avgiftsförändring (2021-10-11 kontrollerat)
Tv och Bredband
Basutbud med comhem ingår i avgiften och bredband 500-1000 Mbit/s via ownit
Parkering
Parkering finns i samfälligheten. Till dessa är det separat kö, uppskattningsvis 12 mån+.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Utförda renoveringar:

OVK 2020
Stamspolning 2021
Målning av alla takfot samt byte av vindskivor och hängrännor 2021 (pågående)

Planerade renoveringar:
Genomgång och (vid behov) renovering av trasiga (beslags)delar av våra fönster och balkondörrar under 2022. Eventuellt inklusive målning av fönsterbläck och fönstrets utsida (även detta vid behov). Men det är inte bestämd om det blir ett eller två skilda projekt under nästa år.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1989
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk (FTX-system)
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
3 895 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2019-01-29
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
102 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Hägerstenshamnen är ett vackert naturområde invid Mälarens strand. På de mysiga promenadstråken vid Mälaren finns flertalet populära och trevliga caféer som Konditori Lyran, Café Uddvillan och Vintervikens café. Båthamnar och flera badplatser finns i närområdet, samt en 4H-gård med djur och aktiviteter för barn. Området är känt för att ha flera bra dagis och skolor.

I Axelsbergs Centrum finner ni all tänkbar service så som bl.a. en bra ICA, restauranger, tunnelbana, vårdcentral, apotek mm. Tunnelbana samt livsmedelsbutik finner ni även i Örnsbergs centrum. Med endast 10 minuters promenad hittar ni dessutom mysiga Mälarkrogen vid Klubbacken.

I närbelägna Aspuddens centrum finns, livsmedelsbutiker, caféer, pizzerior, videobutik, blomsteraffär, cykelaffär, kemtvätt, frisörer samt skomakare etc. Här finns även restauranger med influenser från bland annat Japan, Vietnam, Thailand, Danmark, Indien och Medelhavet. Lagom promenadavstånd till Vinterviken med populära caféer och lunchrestauranger samt skulpturparken. Här finns trevliga promenadstråk samt samt skid- och skridskoåkning vintertid. Kort promenad till badplats vid Mälaren. Ett stenkast bort finns även populära Aspuddsparken med "mini zoo" och minigolfbana. Söderlikt caféutbud med folkfyllda lokaler och välsmakande kaffe på kort avstånd, bl.a. genom Manhem Café och deli. Ca 25 minuters promenad till Liljeholmsgallerian med 90 butiker, caféer och restauranger. I och runt gallerian finns fyra större livsmedelsaffärer, tandläkarmottagning, gym, apotek, banker, systembolag, spelbutik, Liljeholmens vårdcentral som bl a omfattar närakut, mödrahälsovård och barnavårdscentral, frisörsalonger och kemtvätt. I Örnsberg och Aspudden med omnejd finns flera förskolor och skolor för alla åldrar.
Det tar ca 15 minuter att på cykel rulla till heta Hornstull med ett digert café- och publiv. Bo i ett av Stockholms mest expansiva områden med direkt närhet till allt!

Kommunikation

Tunnelbana till Axelsberg eller Örnsberg tar endast 14 min till T-Centralen. Ett flertal busslinjer passerar området. Lätt att ta sig med bil till riksväg E4/E20.

Parkering

Fir parkering i området.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.