Sjöviksvägen 39, uteplats! Liljeholmskajen
Liljeholmskajen

Sjöviksvägen 39, uteplats!

ÄLSKA LILJEHOLMSKAJEN!

Kommande

ÄLSKA LILJEHOLMSKAJEN!

Varmt välkomna till denna ljusa och välplanerade tvåa attraktivt belägen på populära Liljeholmskajen. Bostaden har en mycket tilltalande öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt utgång till den rymliga egna uteplatsen. Uteplatsen är in mot innergården och har en härlig utsikt över Årstaviken. Det är som en oas på sommaren och säljarna hänger mer där än i lägenheten på sommarhalvåret. Vidare erbjuds ett modernt fullutrustat kök med gott om plats för större matgrupp. Rymligt och fint sovrum. Gott om förvaring genom garderober, fräscht badrum med tvättmaskin samt torktumlare. Bostaden ligger lugnt belägen!

Bostadsrättsföreningen Vinrankan 1 står ekonomiskt starka inför framtiden och har arbetat aktivt för att stärka ekonomin i föreningen. Bland annat har föreningen 5 st lokalhyresgäster, garageplatser, gästlägenhet och hyresintäkterna stiger för varje år som går vilket är positivt, då föreningens skuld parallellt amorteras ner. Föreningen har investerat i en energiinvestering med värmeåtervinning via frånluftsfläktar, solceller samt värmeåtervinning via Hemköps kylanläggning. Detta för att minska föreningens uppvärmningskostnader.

På 5 minuters promenad ligger Liljeholmstorgets galleria med allt du någonsin kan behöva i form av shopping och övrig service. Mycket bra kommunikationer med både tunnelbana och tvärbana på promenadavstånd och pendeltåget når du genom den nya hissen till Årstabron. Här lever du i en unik marin boendemiljö med grönskande parker, strandpromenad, bad- och båtbryggor samt sjökrogar m.m. precis utanför porten.

Missa inte denna lägenhet!

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

  • Pris: 3 395 000 kr
  • Boarea: 50.5 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 1 av 6, hiss finns
  • Avgift: 2 679 kr I avgiften ingår värme samt kall- och varmvatten. Föreningen har avtal med Tele2 (ComHem) och bredband via Stockholm stadsnät som tillhandahåller TV, IP- telefoni och internet. I månadsavgiften ingår ett grundutbud av TV, och telefoni samt internetanslutning med 1000 Mbit/s ned, 1000 Mbit/s upp.
  • Förening: Brf Vinrankan 1
  • Byggnadsår: 2008
  • Område: Liljeholmskajen, Stockholm

3 395 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Kristoffer Pettersson

Kristoffer Pettersson

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande
Emelie Röpke

Emelie Röpke

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Sjöviksvägen 39, uteplats!

Uteplats

Härlig uteplats om ca 15 kvm med ett grönt, lummigt och lugnt läge. Uteplatsen bidrar till en radhuskänsla där ni kan öppna upp dörren och komma ut på er egna privata uteplats. På uteplatsen ryms bord, stolar, grill och växtligheter; en lugn oas om sommaren! Möjligheten finns att bygga odlingslådor eller varför inte sätta upp en hammock.

Visa mer

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum med en öppen social planlösning mot köket. Rummet är välplanerat vilket ger gott om yta för såväl soffdel samt matplats.

Visa mer

Kök

Rymligt och lyxigt kök med gott om plats för större matgrupp. Den öppna planlösningen mellan köket och vardagsrummet ger en ljus och luftig känsla. Här finns gott om förvaring bakom vita och stilrena skåpluckor, generöst med arbetsytor på bänkskiva av carrara marmor samt snyggt ljust kakel med belysning från ovan. Maskinell utrustning i form av kyl och frys, spishäll, varmluftsugn, fläkt samt diskmaskin och inbyggd mikro.

Visa mer

Sovrum

Sovrummet ligger på ett ostört läge mot innergården. Rummet har plats för dubbelsäng och samt arbetshörna alternativt extra förvaring.

Visa mer

Badrum

Fräscht och helkaklat badrum med beige klinkergolv samt vita kakelplattor. Här finns WC, badkar/dusch, badrumsskåp med spegeldörrar, handfat, komfortgolvvärme samt tvättmaskin och torktumlare.

Visa mer

Hall

Genom den ljudisolerande säkerhetsdörren når du en mycket välplanerad hall med gott om förvaring samt plats för avhängning av ytterkläder. I hallen finner du rymliga garderober.

Visa mer

Källarförråd

Till bostaden hör ett källarförråd.

Visa mer

Fastigheten

Varmt välkommen till Sjöviksvägen 39!

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Kristoffer Pettersson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Kristoffer Pettersson

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 679 kr, I avgiften ingår värme samt kall- och varmvatten. Föreningen har avtal med Tele2 (ComHem) och bredband via Stockholm stadsnät som tillhandahåller TV, IP- telefoni och internet. I månadsavgiften ingår ett grundutbud av TV, och telefoni samt internetanslutning med 1000 Mbit/s ned, 1000 Mbit/s upp.
Antal rum
2 rum + kök
Boarea
50.5 m² föreningens information
Våning
1 av 6, hiss finns
Andel i förening
0,429 %
Bilplats
Hyran per månad är 1 500 kronor.

För elbilar som laddas i garaget betalas faktisk förbrukning samt ett hanteringspåslag vilket faktureras varje kvartal.

Det finns även 4st moped/mc-platser. Priset för en liten plats är 200 kronor/månad, en större plats kostar 400 kronor/månad.

Föreningen

Namn
Brf Vinrankan 1
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
162 lägenheter, 5 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja, minsta andel tio procent.
Överlåtelseavgift
1 120 kr
Pantsättningsavgift
448 kr
Allmänt om föreningen
BRF Vinrankan 1 består av kvarteret Druvklasen i Stockholm. Gatuadresserna är Sjövikstorget 1-17, Sjöviksvägen 37-39, Vingårdsgatan 2-14 och Sjövikskajen 6-8.
Föreningen har 5 st. lokaler för uthyrning i gatuplanet. Den totala bostadsytan är 13 520 kvm och lokalytan uppgår till 1 622,5 kvm.

Följande hyresgäster finns i huset:
- Stor fullsorterad livsmedelsbutik, Hemköp. Två restauranger, kontor och lager.

Alla lägenheter har tillgång till rymliga källarförråd och varje trapphus har entréförråd för rullstols- och barnvagnsförvaring. Det finns flera cykelförråd i fastigheten, gemensamhetslokal samt gästlägenhet med fyra sovplatser, kök och badrum. Gästlägenheten bokas enkelt via föreningens hemsida. Ingen tvättstuga finns då alla lägenheter har egen tvättmaskin och torktumlare.

BRF Vinrankans stora innergård består av två delar, övre och nedre gården.
På båda gårdarna finns trädgårdsmöbler, på den nedre dessutom en sandlåda för barnen och samt en lekstuga. Det finns även hallonbuskar som är planterade för att bilda en hallongrotta, smultron och vinbär för små fingrar att plocka och äta. På nedre gården finns även en liten örtagård.
På båda gårdarna finns odlingslotter för alla boende som vill odla själva.

Kontaktuppgifter till styrelsen och mer information finns på föreningens trevliga hemsida: www.brfvinrankan.se

Överlåtelseavgift: 2,5% av prisbasbeloppet.
Pantsättningsavgift 1% av prisbeloppet.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen har mycket god ekonomi med bra hyresintäkter från lokaler. På grund av rådande inflation har styrelsen beslutat att höja avgifterna motsvarade 5 % från och med 1 januari 2023.
Tv och Bredband
Kabel-TV med basutbud via Com Hem, samt 100mbit bredband via Bredbandsbolaget ingår i avgiften.
Parkering
Vinrankan förfogar över 135 parkeringsplatser i två garage. Båda garagen sköts av externa parkeringsbolag som ansvarar för driften och underhåll. Betalning görs till parkeringsbolagen som sedan betalar vidare till föreningen, men drar av en överenskommen procentsats av intäkterna för administration och underhåll.

Garaget i källaren rymmer 62 platser. Separat kö.
Hyran per månad är 1 500 kronor. Föreningen har investerat i laddplatser på samtliga 62 parkeringsplatser som finns i husets källare.

För elbilar som laddas i garaget betalas faktisk förbrukning samt ett hanteringspåslag vilket faktureras varje kvartal.

Det finns även ett antal moped/mc-platser. Priset för en liten plats är 200 kronor/månad, en större plats kostar 400 kronor/månad.

I Garaget på Förmansvägen 18, cirka 300 meter från fastigheten, har föreningen 73 garageplatser. Månadshyran är 1 350 kronor.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Inga planerade renoveringar.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2008
Uppvärmning
Fjärrvärme, vattenburna radiatorer med termostatventiler. Golvvärme WC.
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk (FTX-system)
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
3 395 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
2 600 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 000 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Driftkostnader är inviduella och skiljer beroende på avtal/förbrukning.
Energideklaration
Utförd

Allmänt om området

Liljeholmskajen är en ny stadsdel som förlänger innerstaden mot söder via Liljeholmsbron. I de egna kvarteren har man närhet till allt. Butiker, matbutiker, dagis, lekparker, posten, bank, kemtvätt, cafeér, restauranger, Mälaren, grönområden med vackra promenad/motionsstråk och kommunikationer (tvärbana, T-bana och bussar). Detta kompletteras av Liljeholmstorget där man bland annat hittar Liljeholmsgallerian med ca 90 butiker, vårdcentral, Sveriges största ICA Kvantum, systembolag, apotek samt T-bane- och busstation. På populära "kajen" bor ca 7000 personer i 2500 bostäder och området fortsätter att växa. Längst bort på Sjöviksvägen, Liljeholmskajens huvudgata, kommer man att bygga ytterligare några fastigheter de närmaste åren. På Liljeholmstorget är såväl stadskänslan som närheten till naturen och Mälaren påtaglig.

Kommunikation

Några minuters promenad till tunnelbana, tvärbanan och bussar. Tvärbanan går via Liljeholmen mot Alvik och via Årstaberg samt Gullmarsplan mot Sickla Udde. Buss nr 143 (Liljeholmen-Högdalen) och buss nr 160 (Liljeholmen-Gullmarsplan) trafikerar Liljeholmskajen och på endast någon minut med tvärbanan/buss tar man sig till Liljeholmen där tunnelbanan och flertalet busslinjer ansluter. Några minuters promenad till tunnelbana som tar er från Liljeholmstorget till T-centralen på ca 10 minuter.

En tvärbanestation bort ligger Årstaberg där pendeltågets alla linjer mot Märsta, Bålsta, Kungsängen, Södertälje och Västerhaninge finns.

Åker man bil är man snabbt ute på E4/E20 norr- och södergående.

Bekvämt cykel-/gångavstånd till Södermalm.

Närservice

I kvarteret ligger bland annat Hemköp, gym, kemtvätt, restauranger, caféer, videobutik, frisör, florist och skräddare.

Övrigt

Vid Sjöviksbacken har man anlagt en inhägnad hundrastgård och på Sjövikshöjden finns en ny (ej fullstor) allmän fotbollsplan med konstgräs.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.