Kommande försäljning lägenhet på Isgränd 13 i Västertorp
Västertorp

Isgränd 13

Toppfräsch och välplanerad etta i perfekt läge!

Kommande

Toppfräsch och välplanerad etta i perfekt läge!

ACCEPTERAT PRIS, RING FÖR VISNING! Det perfekta första boendet med två minuter till tunnelbanan! Varmt välkommen till denna ljusa och välplanerade etta i populära Västertorp! Bostaden utmärker sig med en öppen och social planlösning, ett fräscht kök och ett modernt badrum. Lägenheten totalrenoverades 2016 och är i toppskick. Lugnt läge med egen entré. Till lägenheten hör ett förråd på ca 3 kvm. Föreningen har en mysig innergård där man kan grilla och umgås med vänner. Här bor ni i ett optimalt läge endast ett stenkast från Västertorps centrum som erbjuder utmärkta kommunikationer samt ett stort utbud av restauranger och butiker.

Visa mer
Isgränd 13 Isgränd 13 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • Accepterat pris: 1 995 000 kr
 • Boarea: 21 kvm Förvaltarens information
 • Antal rum: 1 rum
 • Våning: 0 av 3, ej hiss
 • Avgift: 1 225 kr. Inkl värme, VA
 • Förening: Brf Kälkbacken 1
 • Byggnadsår: 1951
 • Område: Västertorp, Stockholm
Accepterat pris

1 995 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Assisterande

Daniel Sjödin

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Isgränd 13

 • Det perfekta första boendet!
 • Totalrenoverad 2016!
 • Egen ingång!
 • Låg avgift!
 • Optimalt läge med två minuter till tunnelbana, butiker och restauranger!

Allrum

Ljust och luftigt vardagsrum med plats för säng, soffdel samt övrigt möblemang.

Kök

Stilrent och modernt kök med vita släta luckor och snygga kakelplattor ovan arbetsbänk i trä. Utrustning i form av: Kombinerad kyl/frys, spis, ugn och fläkt i rostfritt utförande.

Badrum

Toppfräscht och helkaklat badrum med klinkergolv. Här finns WC, vattenfallsdusch med glasvägg, badrumskommod, spegelskåp med belysning, spotlights i tak samt komfortgolvvärme.

Hall

Välkomnande hall med avhängning för ytterkläder. I hallen ligger det praktiskt klinkergolv och i resten av lägenheten snyggt trägolv. Väggarna är genomgående vitmålade. Lägenheten har genomgående spotlights i taket vilket erbjuder behaglig belysning.

Fastigheten

Välkommen till Isgränd 13!

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Gustav Börjesson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Gustav Börjesson

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

ACCEPTERAT PRIS, RING FÖR VISNING! Det perfekta första boendet med två minuter till tunnelbanan! Varmt välkommen till denna ljusa och välplanerade etta i populära Västertorp! Bostaden utmärker sig med en öppen och social planlösning, ett fräscht kök och ett modernt badrum. Lägenheten totalrenoverades 2016 och är i toppskick. Lugnt läge med egen entré. Till lägenheten hör ett förråd på ca 3 kvm. Föreningen har en mysig innergård där man kan grilla och umgås med vänner. Här bor ni i ett optimalt läge endast ett stenkast från Västertorps centrum som erbjuder utmärkta kommunikationer samt ett stort utbud av restauranger och butiker.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
1 225 kr, inkl värme, VA
Antal rum
1 rum + Kök
Boarea
21 m² Förvaltarens information
Våning
0 av 3
Andel i förening
0,65365 %
Andel av årsavgift
0,55919 %

Föreningen

Namn
Brf Kälkbacken 1
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
67 lägenheter varav 10 hyresrätter, 2 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 183 kr
Pantsättningsavgift
473 kr
Allmänt om föreningen
Brf Kälkbacken 1 grundades 2010 i samband med ombildning av två hyresrättsfastigheter som tidigare förvaltades av Stockholmshem. Föreningen består av två fastigheter och finns på Störtloppsvägen 1-3 och Isgränd 1-17. Föreningen upplåter 67 lägenheter med bostadsrätt samt 10 lägenheter och 2 lokaler med hyresrätt. Hyresrätterna utgör en dold tillgång och generar pengar till föreningen när dem säljs. Byggnadens totalyta är 4 540 m², varav 4 353 m² utgör lägenhetsyta och 187 m² utgör lokalyta. Fastigheten förvaltas av SBC.

Gemensamhetsutrymmen:
I varje port finns ett låst cykelrum. Där kan man förvara cyklar och barnvagnar.

Förråd:
Till lägenheten här nyttjanderätten till ett källarförråd.

Tvättstuga:
Stor tvättstuga finns i källaren en trappa ned intill port Isgränd 11. Den är utrustad med 3 tvättmaskiner, två torktumlare och torkskåp.

Föreningslokal:
Föreningen har en nyrenoverad föreningslokal på gaveln vid Isgränd 17
Alla boende i BRF Kälkbacken 1 är välkomna att boka lokalen. Lokalen går dels att hyra till kalas och evenemang, och dels till övernattning. Om du vill boka föreningslokalen mailar du bokningsansvariga på [email protected].

Övrigt:
Ca 240 kvm lokalyta har sålts till en entreprenör som byggt 8 mindre lägenheter i föreningen. Dessa har sålts som bostadsrätter. De inkomster föreningen fått genom försäljningar av hyreslägenheter samt lokalyta har gått till att betala av lån samt kommer att användas till kommande större renoveringar för att inte behöva ta nya lån.

För mer information besök föreningens fina hemsida: http://kalkbacken1.se/
Kontaktuppgift till styrelsen: [email protected]
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningens ekonomi är god och stabil. Föreningen har 10 kvarvarande hyresrätter som innebär ett stort dolt kapital och kommer att ge stora intäkter till föreningen när dom tillfaller föreningen och säljs som bostadsrätter. För mer information om föreningens ekonomi, se bilagd årsredovisning.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till ComHem. Det finns även fiberoptik indraget i alla lägenheter. Sedan årskiftet 2019/2020 har föreningen tecknat ett avtal med Banhof om fiber 1000/1000 för samtliga boende. Ingen kostnad tas ut för detta utöver avgiften för bostaden.
Parkering
Föreningen har förnärvarande sju parkeringsplatser. Styrelsen jobbar för att utöka antalet med 3-4 platser. Vill du ha en parkeringsplats så vänd dig till vår fastighetsförvaltare - SBC, så kan du ställa dig i kö till en parkeringsplats. Kostnaden uppgår till ca 350 kr/månad. I övrigt är det boendeparkering Taxa 5 längst gatorna i område, kostnad 300 kr/månad.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2015 och 2044. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet.

2021: Fasadrenovering
2020: Slipades och lackades alla portar
2018: gjordes värmeinjustering på alla element (radiatorer) i samtliga lägenheter. Byttes hängrännor och stuprör ut.
2016: Såldes källarlokaler till ett externt företag som konverterade dessa till lägenheter
2015: OVK
2013: Byttes alla stammar i föreningen ut. Detta innebär att vi nu har nyrenoverade badrum och fungerande avlopp och vattenledningar.
2012: genomfördes ett byte av dränering kring hela fastigheten. Installerades fungerande kodlås på föreningens alla portar. En gallring där flera träd och stubbar togs bort och de fina oxlarna på framsidan beskars.
2011: Renoverades samtliga fönster i föreningen. De målades externt och fick nytt energiglas som bidragit till att minsta elkostnaderna.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1951
Hiss
Nej

Ekonomi

Accepterat pris
1 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
30,715%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 440 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 440 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Kommentar
Driftskostnaderna är individuella och kan skifta beroende på förbrukning, avtal och antal boende i lägenheten.
Energideklaration
Utförd 2009-12-02
Energiklass
E

Allmänt om området

Västertorp är ett trevligt område och känt som en av Europas bäst bevarade stadsdelar från 50-talets början. Västertorp har
Stockholms största bestånd av skulpturer inkorporerade i stadsmiljön och är därmed Stockholms största utomhusutställning vilket gör området unikt och charmigt.

Centrumet har det mesta såsom t-bana (röd linje med 10 minuter in till Södermalm) flera livsmedelsbutiker, butiker, apotek, bank, pizzerior, sushi, videobutik, frisersalonger, postkontor m.m. Det finns även en asiatisk restaurang med "take away" nedanför backen vid T-banan.

I området finns flera populära förskolor och skola. Några hundra meter bort finns även populära Västertorpshallen med badhus, gym och sportaktiviteter. Med bil tar man sig snabbt och enkelt ut på E4:an.

Kommunikation

Från Hägerstensåsen till T-centralen tar det ca 17 minuter med tunnelbana.

Bolånekalkyl

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Allrum

Kök

Badrum

Hall

Fastigheten

Övriga bilder

Detaljbild

Planlösning

Planritning