Tomt till salu på Dalvägen 7 i Gustavsvik
Gustavsvik

Dalvägen 7

Superfin, södervänd & styckningsbar tomt i expansiva Gustavsvik!

Till salu

Superfin, södervänd & styckningsbar tomt i expansiva Gustavsvik!

Välkomna till en mycket fin och underbar, södervänd fastighet! Den stora soliga tomten ligger i korsningen vid Dalvägen och Marsvägen i natursköna Gustavsvik. Bra läge med otrolig potential endast 20 min till stan!

Ny detaljplan är antagen vilket innebär att denna fastighet kan styckas till två fastigheter. Storleken på fastigheterna avgör byggrätten och dessa blir större än 1.200 kvm per styck vilket innebär bra byggrätt på båda blivande fastigheterna.

Är ni intresserad av fler fastigheter med styckningsmöjlighet i området? Ring mig gärna så berättar jag mer!

Fastigheten ligger i underbara Gustavsvik. Ett mycket charmigt och mycket barnvänligt område. Här tar ni er snabbt till och från stan antingen med bil eller buss. Ni har även mycket nära till förskolor och skolor. Området präglas av närheten till naturen, vattnet och skärgården med ett rikt friluftsliv. Här har ni nära till Baggensfjärden med badmöjligheter vid den fina sandstranden eller vid klipporna, båtklubb och fina promenadstråk.

Sydöstra Boo, Gustavsvik är under utveckling och har en spännande process framför sig. Det finns en plan för att knyta ihop Dalvägen med Boovägen, förtätning av området, ny förskola, ny sträckning av busslinje, bättre vägar, vägbelysning, trottoarer, kommunalt VA, mm. Läs gärna mer i kommunens info gällande "Sydöstra Boo".

Vad händer med detaljplanearbetet? Jag hänvisar till :

https://www.nacka.se/stadsutveckling-trafik/har-planerar-och-bygger-vi/sok-projekt-pa-namn/sydostra-boo/dalvagen-gustavsviksvagen/#panel-startpage

Klicka på ovanstående länkadress så kommer ni direkt till detaljplanen. Ni finner även projektledaren för området där. Det finns även fler länkar längre ner i annonsen gällande utvecklingen i Gustavsvik!

BYGGRÄTT I DETALJPLANEN
Byggrätten enligt den antagna detaljplanen ger följande möjligheter per fastighet (se detaljplanen för komplett information):

""Frilliggande bostadshus. Högst en huvudbyggnad får uppföras per fastighet och på fastighet som maximalt är 1200 kvm får huvudbyggnad med en högsta nockhöjd om 6,0 meter ej uppta större byggnadsarea än 14 % av fastighetsarean, dock störst 165 kvm. Huvudbyggnad med en högsta nockhöjd om 8,5 meter får ej uppta en större byggnadsarea än 11 % av fastighetsarean, dock störst 130 kvm.

På fastighet som är större än 1200 kvm får huvudbyggnad med en högsta nockhöjd om 6,0 meter ej uppta större byggnadsarea än 14 % av fastighetsarean, dock störst 190 kvm. Huvudbyggnad med en högsta nockhöjd om 8,5 meter får ej uppta en större byggnadsarea än 11 % av fastighetsarean, dock högst 165 kvm.

Högst två bostadslägenheter får inrymmas per huvudbyggnad.

Komplementsbyggnader får inte uppta större sammanlagd byggnadsarea per fastighet än 60 kvm, varav den största byggnaden får vara 35 kvm. Högsta nockhöjd för komplementsbyggnader är 4,0 meter. Bostadslägenhet får ej inrymmas i komplementsbyggnad.""

Dalvägen 7 kan enligt detaljplanen styckas till två tomter som överstiger 1.200 kvm (2.460 kvm / 2 = 1.230 kvm)

Visa mer
Dalvägen 7 Dalvägen 7 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Fastighetsbeteckning: Backeböl 1:647
  • Utgångspris: 6 995 000 kr
  • Tomtarea: 2 460 kvm
  • Område: Gustavsvik, Nacka
Utgångspris

6 995 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Dalvägen 7

Övriga bilder

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Backeböl 1:647
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
Tomtarea
2 460 kvm
Tomttyp
trädgårds och naturtomt
Vatten/avlopp
Kommunalt/enskilt sommarvatten. Avlopp saknas

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Förmån: Officialservitut Utrymme Väg, 01-BOO-836.1
Planbestämmelser
Detaljplan (2023-06-27)

Ekonomi

Utgångspris
6 995 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
9 525 kr/år
TAXERINGSVÄRDE
2 948 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
255 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
1 042 070 kr

dokument

Allmänt om området

I charmiga Gustavsvik bor ni i underbar natur endast 20-25 minuter från stan. Förutom den vackra naturen med många promenadstråk, den svalkande Baggensfjärden finns en idrottsplats/lekplats/bollplan, en boulebana, en badplats med bastu, hopptorn samt en ångbåtsbrygga. Vid Gustavsviksbadet anordnas varje år ett mycket uppskattat midsommarfirande med lekar och dans för alla åldrar. Föreningen aktiverar även de små med både simskola och idrottsskola varje sommar.

Gustavsvik, som tidigare hette Backebol, fick sitt namn av Gustaf Adolf Montgomery. Han övertog Backebol år 1825 som då hade blivit herrgård. Han blev kvar i Gustavsvik i tio år. Montgomery började sin bana inom militären med att ta värvning som tioåring. Han lämnade krigarebanan år 1835 som överste. Gustaf verkade sedan som riksdagsman, skriftställare och även som kyrkvärd när han bodde i Boo. Han beskrivs som en begåvad mångsidig man, livlig och idéfull.

Men Gustavsvik (Backebol) har äldre anor än det. År 1572 fick riksrådet Gustav Banér Backebol som kunglig förläning. Hans liv tog dock slut på torget i Linköping den 20 mars 1600 genom halshuggning. År 1866 fick Gustavsviks gård en helt ny bebyggelse med huvudbyggnad i stort sett som den ser ut idag, ladugård, tvätt- och bagarstuga, gårdssmedja, trädgårdsmästarbostad samt en mindre villa i schweizerstil.

År 1925 köptes Gustavsvik av Kristna Egnahemsföreningen som började avstycka och sälja sommarstugetomter. Huvudbyggnaden fungerade som pensionat från 1925 till 1940. Det bedrevs jordbruk på gården fram till år 1942 och trädgårdsbruket blev handelsträdgård som var i drift fram till mitten av 50-talet.

Hösten 1934 bildades Gustavsviks Fastighetsförening – GFF. Båtklubben bildades 1970.

Gustavsvik ligger idylliskt i början på Stockholms skärgård med härlig natur och mysiga badplatser, lättillgängliga till fots och på cykel. Närmast ligger självklara Gustavsviksbadet med strand. Vid Baggensfjärden finns även båtklubben med båtplatser för de som önskar. Under somrarna anordnas jolle- och seglarskola för barn och ungdomar vid Mjölkudden. På Lagnövägen ca 5-10 minuter med bil finns Nacka golfklubb med sin 18-hålsbana. Är det fotboll som gäller så ligger Boovallen där Boo FF har sin hemmaplan inte långt bort. Vid Björknäs IP och hockeyrinken spenderar hockeyföräldrarna mest tid. I Boo Rackethall håller populära Idrottsakademin till och här kan barn börja på tennislekis från 4 års ålder. För hästintresserade finns ridskola både i Tollare och i Velamsund.

Busslinje 418 (alltid med anslutning till motorvägsbuss i Orminge Centrum) ger god tillgänglighet. Med bil tar det endast 15-20 min till Stockholms innerstad, beroende på tid på dygnet.

Orminge Centrum är den solklara mittpunkten på Boo-ön. Här finns bland annat mataffärer, mysiga cafféer, välsorterad Deli, apotek, postservice, bibliotek, skönhetsvård, restauranger, systembolag, frisörer, bank, Svenska Mäklarhusets kontor och butiker.

I Orminge Hus bredvid Centrum finns bland annat tandläkare, vårdcentral, BVC och Friskis & Svettis.

Nacka kommun är fullt av fina naturreservat. För att nämna några; I östra Nacka, inte långt ifrån Gustavsvik, ligger stora Velamsund, 700 hektar som omsluter Velamsundsviken och Insjön med friluftsgård - en stor magasinsbyggnad med rastlokal, omklädningsrum och duschar, mm, Nacka Naturskola, ett 2,5 km långt elljusspår för löpning och skidåkning, Nacka Ridklubb, båtklubb, golfklubb, Långa raden - en huslänga från 1800-talet med restaurang och butik. På Sickla-ön med samma infart som Nacka Strand finner man populära Nyckelviken med 134 hektar natur, efter 2 km väg genom områdets skog och ängar når du hembygdsmuseum, lantgård med djur, café, motionsspår mm. Stora Nackareservatet i sydvästra Nacka mot Stockholm och Tyresö behöver knappast presenteras, 700 hektar friluftsområde med Hellasgården.

Till Gustavsberg kan man ta sig med bil men även längs den fina gång- och cykelbanan som går mellan Eriksvik och Gustavsberg. Gustavsberg är ett gammalt brukssamhälle som på ett charmigt sätt har lyckats med blandningen av modernt och gammalt. I Gustavsbergs Hamn, ett par minuters promenad från centrum, finns småbutiker, café och restaurang.

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Mia Leijon

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Bolånekalkyl

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.