Villa till salu på Dalkarlsvägen 15A i Boo Gård
Boo Gård

Dalkarlsvägen 15A

MINDRE VILLA MED MODERNISERAD 50-TALSCHARM OCH STOR POTENTIAL

Till salu

MINDRE VILLA MED MODERNISERAD 50-TALSCHARM OCH STOR POTENTIAL

Välkomna till en trivsam villa för er som söker ett lugnt hem i ett mycket bra område. Huset är i souterräng och tillbyggt så att det i dagsläget har 3 rum, med potential för att skapa ytterligare ett sovrum. Interiören är mycket trivsam och fräsch med modernt, funktionellt kök och badrum. Sällskapsytorna får mycket ljusinsläpp och vardagsrummet har eldstad. Byggrätten i området är stor så önskar ni större går det självklart att bygga ut. Allt detta väntar i ett trivsamt och attraktivt läge med snabb access till både badsjöar, skärgård, förskolor, skola och kommunikationer!

Visa mer
Dalkarlsvägen 15A Dalkarlsvägen 15A [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 7 495 000 kr
  • Antal rum: 3 rum
  • Boarea: 87 kvm + 3 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1955
  • Område: Boo Gård, Nacka
  • Fastighetsbeteckning: Bo 1:470
Utgångspris

7 495 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen!

I det populära området Boo Gård ligger denna villa med 3 rum och stor potential. Villans storlek ger en bra möjlighet att bo i hus även för ett par eller en mindre familj, på så sätt är det en bostadstyp som det inte finns så många av.

Villan är ombyggd och har en charmig mix av ursprungligt 50-tal och modern interiör. Det finns även en tillbyggd del som inte är färdigställd, där det finns olika möjligheter att addera ett sovrum eller fördela om gemensamhetsytorna.

I souterrängplanet som även utgör entrévåning finns en stor hall som även fungerar som allrum, samt fräscht badrum och tvättstuga. På övre planet finns ett spatiöst vardagsrum med eldstad (med eldningsförbud i nuläget), kök, ett sovrum och en sovalkov. Allt detta i ett mycket bra läge nära både stan och skärgården.

Fastighetsbeskrivning

Fastigheten omfattar en tomt om 1097 kvm med en mindre villa om ca 87 kvm i souterräng. Villan byggdes ursprungligen 1955 men har under senare tid om- och tillbyggts samt genomgått moderniseringar vad gäller interiör, kök och badrum. Interiören är genomgående smakfull och i gott skick.

Det nedre planet utgör entréplan och vetter mot en framsida där större delen av tomten breder ut sig i en solig trädgård med uteplatser, växthus och grönska. Övre planet har i sin tur utgång till baksidans trädgård. Husgrunden pryds av en fin oregelbunden stenplattsättning medan resten av fasaden är i trä.

I Boo Gård finner ni lugnet nära stan, med snabb access till såväl Värmdöleden som badplats vid Bagarsjön och även ”havsbad” i Baggensfjärden. Till Boo Gårds skola är det endast omkring 500 meter och förskolan Smörblomman ligger ett stenkast från fastigheten. I Orminge centrum som ni når snabbt med bil, finns all tänkbar service.

Bostadsbeskrivning

Detta är möjligheternas villa för er som söker ett hus i mindre skala, samtidigt som bostaden har upp till 3-4 rum utöver kök. Huset är dessutom fint renoverat inuti och den icke färdigställda tillbyggnadsdelen är ett värdefullt tillskott som gör det möjligt att göra huset betydligt större, hela 31 kvm, oavsett hur ni väljer att disponera om rummen.

Nedervåningens planlösning omfattar en stor hall som kan nyttjas som allrum/sällskapsdel, samt ett välrenoverat badrum och tvättstuga. Övervåningen omfattar ett spatiöst vardagsrum, ett stilrent och rymligt kök med matplats samt en sovalkov innanför köket. Här har man även byggt till ett/två nya, än så länge oinredda rum mot baksidan, som ger möjlighet till fler rum och alternativa planlösningar. Utrymmet ska ses som väderskyddat idag, det finns väggar och tak men saknar bland annat grund, golv och isolering. Exempelvis kan den nya delen göras i ordning till ett nytt kök och vardagsrum med utgång till trädgården medan befintligt kök och vardagsrum kan omskapas till exempelvis tre sovrum. Oavsett hur ni väljer att inreda tillbyggnaden, blir det en värdefull tillökning av både ytor och rum. Som sagt så finns det flera möjliga alternativ och idéer.

Vardagsrum

På övre plan leder trappan direkt upp i vardagsrummet, som är väldigt trivsamt och ljust, med gott om plats för både soffgrupp och en matsalsdel för bjudningar och fester i den del som nu är sovalkov. Väggarna är vita förutom ett par fondväggar med mönstrade tapeter. Eldstaden har idag eldningsförbud men kan såklart renoveras, den ger ändå mycket mysfaktor i det här inbjudande sällskapsrummet.

Kök

Ett par trappsteg upp från vardagsrummet finner ni köket, som harmonierar på ett fint sätt med husets originalkaraktär, med känsla av lantkök i skåpinteriör och kakel. Svarta arbetsbänkar och mörkgrön vägg kontrasterar fint mot det vita. Maskinparken är modern med bland annat inbyggd ugn och mikro. Köket mynnar ut i en spatiös matplats med härligt ljusinsläpp från två håll, där långväggens tre fönster i diagonal placering är en snygg detalj.

Sovrum

Sovrummet innanför köket kan även nyttjas som arbetsrum/gästrum.

Hall/allrum

Nedre hallen är väl tilltagen och fungerar därför även som allrum, möblerbart med exempelvis sittgrupp. Eller så delar man av till en liten separat entré så att rummet blir tydligt avskilt från ingången. Interiören är ljus med fondväggar i djuprött.

Badrum och tvättstuga

Intill hallen finns den välinredda tvättstugan med mönstrade klinker och vita väggar, bra förvaring och vägghängda torkställningar.

Bredvid tvättstugan ligger det superfräscha badrummet med mörka klinker och helkaklade vita väggar, stort designbadkar som rymmer två personer, samt stor tvättställskommod samt infällda takspotlights.

Tomt

Den trivsamma tomten har ett lugnt läge en bit in på Dalkarlsvägen. Huset är placerat på tomtens högra och bakre del vilket gör att ni har fina stora ytor på husets framsida och sida. Tomten sluttar och har flera olika nivåer som blir naturliga och mysiga rum/delar av tomten.

Vinterbilder

Tomtkarta

Boo Gård

Boo Gård är en unik plats där ni lever nära och omgivna av vattnet, på denna unika ö som Saltsjö-Boo är. Det är en plats i början på Stockholms vackra skärgård och samtidigt endast 20-25 minuter till Gamla Stan.

Här har ni nära till både Förskolan Smörblomman, ca 1 minuts gångväg, och Boo Gårds förskola och skola, busshållplats, Boovallen, Boobadet, seglarskolan vid Mjölkudden och så mycket mer. Vill ni ta ett ljummet kvällsdopp har ni även mycket nära till Bagarsjön som även har erbjudit skridskoåkning i princip hela vintern. Området har en spännande karaktär med blandad bebyggelse från fritidshus från 30-50-talet, klassiska sekelskifteshus till moderna nybyggda villor. Här är det gott om barnfamiljer och barn som leker på gatorna. Det är även lätt att ta sig in till city med motorvägsbussar från Boo Gård.

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Mia Leijon

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Välkomna till en trivsam villa för er som söker ett lugnt hem i ett mycket bra område. Huset är i souterräng och tillbyggt så att det i dagsläget har 3 rum, med potential för att skapa ytterligare ett sovrum. Interiören är mycket trivsam och fräsch med modernt, funktionellt kök och badrum. Sällskapsytorna får mycket ljusinsläpp och vardagsrummet har eldstad. Byggrätten i området är stor så önskar ni större går det självklart att bygga ut. Allt detta väntar i ett trivsamt och attraktivt läge med snabb access till både badsjöar, skärgård, förskolor, skola och kommunikationer!

Visa mer

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Bo 1:470
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
3 rum, varav 1 - 2 sovrum
Boarea
87 m² + 3 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
1 097 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Luft/luftvärmepump, el
BYGGNADSÅR
1955 
Byggnadstyp
1-plansvilla med souterrängvåning
Fasad
Trä
Fönster
2- och 3-glas
Tak
Plåt
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Grundsula
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Grundmur
Betong
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Självdrag

Ekonomi

Utgångspris
7 495 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
9 525 kr/år
KOMMUNALSKATT
30,318%
TAXERINGSVÄRDE
4 838 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 641 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
2 197 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
27 591 kr/år
VA
4 890 kr/år
Renhållning
1 900 kr/år
Försäkring
7 513 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
41 894 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
3 personer
Nätbolag
Boo Energi
Elleverantör
Boo Energi
Elförbrukning
12 034 kWh/år

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Förmån: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM8-37/4614A.1
Förmån: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM8-37/4614B.1
Förmån: Officialservitut Utrymme Väg, 01-BOO-557.1
Last: Officialservitut Vatten-Och Avloppsledning, 01-BOO-557.2
Planbestämmelser
Avstyckningsplan Detaljplan

Allmänt om området

I attraktiva Boo Gård bor man i underbar natur endast 15-20 minuter från stan. Boo Gård ligger i sydöstra delen av Boo-ön vilket gör att man är omgiven av vatten från två håll. På 5-15 minuters promenad kommer man till Boobadet som har en barnvänlig strand med lekplats, bryggor och klippor för de som önskar avskildhet. Under sommarkvällarna arrangeras här flera olika aktiviteter, allt från motionsträning på gräsmattan till squaredans på den fina dansbanan. Här anordnas även ett mycket populärt och uppskattat midsommarfirande med dans och lekar för stora och små. In mot Baggensstäket har Boo båtklubb sina bryggor och vid ångbåtsbryggan anländer Waxholmsbåten från Nybrokajen i stan och härifrån kan man även ta sig vidare ut i skärgården.

På andra sidan kullen från havet sett, nedanför Boo Kapell ligger Boovallen där fotbollsföreningen Boo FF har sitt tillhåll. Under somrarna anordnas jolle- och seglarskola för barn och ungdomar vid Mjölkudden. Under vinterhalvåret finns skid- och pulkabacken Fregattbacken som är mycket uppskattad av barn och ungdomar. För skridskoåkare plogas spår på Bagarsjön ca 10-15 minuters promenad från Boo Gård.

Busslinje 414, 442, 442X och 447 ger god tillgänglighet med tät trafik. Direktlinje 453 kör till Nacka gymnasium under skoldagar. Med bil tar det endast 15-20 min till Stockholms innerstad, beroende på tid på dygnet.
Nacka är en av Stockholmsregionens mest attraktiva tillväxtkommuner med kraftig befolkningsökning och ett aktivt näringsliv som växer och förändras. I Boo Gård har man nära till det mesta.

Populära Boo Gårds förskola och Boo Gårds Skola (F-9) ligger centralt i Boo Gård. Fler förskolor finns i närområdet och flera närliggande skolor finns att välja mellan: Noblaskolan Lännersta och Noblaskolan Saltsjö-Boo. Läs mer på Nacka kommuns hemsida www.nacka.se.
Orminge Centrum, den solklara mittpunkten på Boo-ön. Där finns bland annat flera bra mataffärer, apotek, postservice, bibliotek, skönhetsvård, flertalet restauranger, café, systembolag, frisersalonger, kemtvätt och bank.

I Orminge Hus bredvid Centrum finns bland annat tandläkare, vårdcentral, BVC, och Friskis & Svettis.

Energirådgivning

Med skenande elpriser är det en bra idé att energieffektivisera huset med åtgärder såsom uppvärmning, isolering av fönster och dörrar, ventilation, smart styrning och mycket mer!

Börja med ett kostnadsfritt samtal med ett energiproffs från Dryft

Bolånekalkyl

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Välkommen!

Fastighetsbeskrivning

Bostadsbeskrivning

Vardagsrum

Kök

Sovrum

Hall/allrum

Badrum och tvättstuga

Tomt

Vinterbilder

Tomtkarta

Boo Gård

Planlösning