Fredriksbergsvägen 11 Bromma / Mariehäll
Bromma / Mariehäll

Fredriksbergsvägen 11

Välplanerad 4rok i populära Mariehäll med öppen spis och balkong i söderläge!

BUDGIVNING PÅGÅR

Välplanerad 4rok i populära Mariehäll med öppen spis och balkong i söderläge!

Varmt välkomna till denna fantastiska bostad i populära Mariehäll.

Vardagsrummet erbjuder generösa ytor, en härlig öppen spis, utgång till balkong genom dubbeldörrar samt ett rikligt ljusinsläpp. Invid vardagsrummet finns den mysiga balkongen i söderläge med fri utsikt som erbjuder sol från morgon till sen eftermiddag! Bostaden har tre rymliga sovrum med genomgående parkettgolv och ljust målade väggar. Dessa kan disponeras som; sovrum, kontor, gästrum eller barnrum. Det väldisponerade köket erbjudet goda förvaringsmöjligheter och har en köksö som bidrar till extra förvaring och kan nyttjas som matbord. Helkaklat badrum med golvvärme och tvättmaskin. Det finns även en gästtoalett med klinkergolv, WC och handfat.

Brf Fredriksberg 1 äger marken och är en välskött förening med tvättstuga, cykelförråd och mysig gård. Stambyte (köks- och badrumsstammar) genomfördes 2010 och fastigheten värms upp genom bergsvärme. Här bor ni med ett perfekt läge mellan Mariehälls grönska och Sundbybergs stadspuls. Från lägenheten är det även kort gångavstånd till Bällstaåns mysiga promenad-och joggingstråk, Marabouparken och Bromma Blocks med ett komplett serviceutbud. Närmsta tvärbana ligger vid Bällsta Bro som endast är 5 minuter från porten. I Sundbyberg som också ligger på bekvämt gångavstånd finner ni även alla tänkbara kommunikationsmedel såsom tunnelbana, pendeltåg och bussar. En kort promenad bort från bostaden med gångtunnel under Ulvsundavägen från Dartanjangs gata håller den nya tvärbanan till Helenelund på att byggas och förväntas stå klar 2022/2023. Detta kommer ge boende i området utmärkta möjligheter för vidare kommunikationer.

Bostaden måste upplevas på plats!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 4 495 000 kr
 • Boarea: 94 kvm Förvaltarens information
 • Antal rum: 4 rum
 • Våning: 1 av 3
 • Avgift: 4 395 kr inkl. värme, VA och kabel-TV (grundutbud).
 • Förening: Brf Fredriksberg 1
 • Byggnadsår: 1951
 • Område: Bromma / Mariehäll, Stockholm
Högsta BUD

4 290 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Daniel Andersson

Daniel Andersson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Fredriksbergsvägen 11

 • Balkong i söderläge
 • Gavelläge
 • Högt i tak
 • Fungerande öppen spis
 • Föreningen äger marken
 • Nära Sundbyberg C

Vardagsrum

Vardagsrummet är lägenhetens sociala mittpunkt. Ett mycket rymligt rum och ett gediget ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet samt balkongdörrarna. Plats för stort matbord, soffa, soffbord, tv, tv-bänk och annat möblemang efter tycke och smak. Här kan ni avnjuta en mysig höstkväll med eld i den öppna spisen och utsikten mot naturen. I vardagsrummet finns även en av utgångarna till den stora balkongen.

Balkong

Balkongen når du från vardagsrummet och det ena sovrummet. I optimalt solläge kan du njuta av värmen från morgon till sen eftermiddag samtidigt som du blickar ut mot Mariehälls grönska. Här finns det gott om plats för utemöbler, blomlådor eller annat möblemang.

Kök

Stilrent kök med goda förvaringsmöjligheter och ljusa skåpsluckor i snygg kombination med ett kaklat stänkskydd i vit kulör. Köksutrustningen består av; köksfläkt, induktionshäll (önskas gasspis så är det möjligt eftersom ledning är framdragen men pluggad), diskho med blandare, integrerad ugn, ny kyl/frys (2021) samt en ny diskmaskin (2021). I köket finns även en köksö som ytterligare täcker förvaringsbehovet. Den funkar även perfekt att duka upp en buffé på när gästerna kommer och hälsar på. Parkettgolv med ljusa väggar.

Sovrum 1

I kombination med de vita väggarna och det stora fönsterpartiet upplevs rummet som väldigt ljust. Här finns det plats för dubbelsäng, nattduksbord samt övrigt möblemang efter önskemål. I anslutning till sovrummet finns även en förrådsyta som kan nyttjas som klädkammare.

Sovrum 2

Även här finns det parkettgolv, ljusa väggar stora fönsterpartier och gott om förvaring. Passar perfekt som kontor, gästrum eller barnrum. Rummet har även en egen utgång till balkongen.

Sovrum 3

Rummet har ett stort fönster som ger ett naturligt ljusflöde. Rummet går lika bra att nyttjas som kontor, alternativt en kombination av sovrum och kontor om man så vill. Längs rummets ena sida finns även en garderobsvägg med ljusa luckor. Ljusa väggar samt ekparkett på golvet.

Badrum

Lägenhetens badrum är inrett med ett mörkt klinkergolv, vitkaklade väggar, wc, tvättmaskin, dusch bakom glasdörr, spegel, handfat och ett välplacerat fönster för ett naturligt ljusinsläpp. Golvvärme finns och är en lyx under det kyliga vinterhalvåret.

WC

I anslutning till hallen finns bostadens separata gästtoalett, inrett med WC, klinkergolv, handfat, spegel och ljusa väggar.

Hall

Väldisponerad hall med utformad plats för avhängning av ytterkläder och förvaring av skor.

Närområde

Populära Mariehäll!

Fasad

Fasad

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Daniel Andersson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Daniel Andersson

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 395 kr, inkl. värme, VA och kabel-TV (grundutbud).
Antal rum
4 rum + kök
Boarea
94 m² Förvaltarens information
Våning
1 av 3
Andel i förening
8,64001 %
Allmänt om lägenheten
- Till lägenheten hör två förråd.

Föreningen

Namn
Brf Fredriksberg 1
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
12 lägenheter, 1 lokal
Tillåter föreningen juridisk person
Ja
Äger föreningen marken
Föreningen äger marken.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Föreningen accepterar delat ägandeskap.
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Brf Fredriksberg 1 består av 12 st bostadsrättslägenheter och 1 st lokal och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger marken.
Information om månadsavgiften
- Det finns en beslutad avgiftshöjning på 10% som träder i kraft 2023-01-01. Anledning till höjning är två kostnadsdrivande poster: energikostnader och förändrat ränteläge (kontrollerat 2022-11-17).
FÖRENINGENS EKONOMI
- Föreningen sålde en hyresrätt under 2021 vilket inbringade en intäkt om 4 000 000 kr till föreningens kassa.
Tv och Bredband
Kabel-TV levereras av Tele2 (ComHem) och bredband via Tele2 och Telia ADSL.
Gemensamma utrymmen
Gemensamma utrymmen:
- I föreningen finns det en gemensam tvättstuga samt cykelförråd.
Parkering
Garage-och parkeringsplatser:
- Det finns 7 st parkeringsplatser.
- En parkeringsplats kostar 300 kr/månad att hyra.
- Det är i dagsläget kö. Det är svårt att säga hur lång kötiden är i dagsläget, men det står 3 personer i kö (kontrollerat 2022-10-12).
Övrigt
- Huset är K-märkt.
- Juridisk person kan accepteras om alla i styrelsen godkänner.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Genomförda renoveringar- och underhållsarbeten:
2021: Ommålning av trapphusen
2017: Byte av balkonger
2010: Stambyte av badrum och kök
2010: Byte av elstigar/elcentral
2010: Omdragning av el i lägenheten
2010: Renovering av tvättstugor
2010: Byte av uppvärmningssystem till bergvärme
2000: Renovering av tak

Kommande renoveringar-och underhållsarbeten:
- Det finns planer på att eventuellt byta fönster/låta nuvarande renoveras för att täta för bättre värmehållning samtidigt som föreningen skulle sätta in 3-glas för bättre isolering mot ljud. Inget är ännu beslutat.
- Föreningen har en underhållsplan som de har tagit fram och följer. På 10 års-sikt ska föreningen göra om dräneringen till huset (kontrollerat 2022-10-12).

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1951
Uppvärmning
Bergvärme och el
Fönster
2-glas
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
4 495 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
3 200 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Övrigt
6 068 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
12 268 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Posten övrigt avser kostnaden för bredband som tecknas individuellt (439kr/mån i dagsläget) samt gasabonnemang (800kr/år) som går att avsluta.

Notera att driftskostnader endast är uppskattade och kan variera beroende på personer i hushållet och bruk.
Energideklaration
Utförd 2019-02-21
Energiklass
E

Allmänt om området

Populära Mariehäll ligger på gränsen till Sundbyberg men tillhör Stockholms stad. I området finns flertalet förskolor såsom Mariehällsskolan. Här är det nära till Marabouparken och Bällstaån med båtplatser samt härliga promenad- och cykelstråk längs vattnet som leder in till Kungsholmen och Vasastan. Gångavstånd till Sundbybergs stadskärna med alla sina caféer, restauranger och butiker.

Kommunikation

Till Sundbyberg C tar ni er enkelt med buss 113 på bara ett par minuter eller via en kort promenad. Där har ni ett generöst utbud av kommunikationsmedel i form av pendeltåg, blåa linjens T-bana, regionaltåg, bussar och tvärbanan vid Bällstabro. Nu har även Kistagrenen börjat byggas och ännu en hållplats kommer finnas inom gångavstånd.

Närservice

Ica finner du vid Mariehällstorget, som ligger inom kort gångavstånd. Under 2018 öppnade omåttligt populära restaurangen "Bun Meat Bun" vid korsningen Kratsbodavägen/Bällstavägen. Här finns två gym, dels Fitness24/7 och Puls och Träning – båda längs Bällstavägen. För dig som vill storhandla finns Bromma Blocks inom gångavstånd. Bromma Blocks består av 25 000 kvm shopping i 3 plan, ca 80 butiker i en spännande mix, delikatesshall, caféer och restauranger samt garageplatser under mark. Här finns allt från Coop Stormarknad, Stadium och Jula till blomsteraffär och leksaksaffär.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.