Nacka

Mäklare Saltsjöbaden/Båthöjden

Saltsjöbaden/<wbr>Båthöjden Saltsjöbaden/Båthöjden [email protected] Svenska Mäklarhuset
Saltsjöbaden/Båthöjden

Kommunikation

Det är gångavstånd till såväl Fisksätra som Igelboda station från vilka Saltsjöbanan tar dig till Slussen på ca 30 minuter. Med bil tar resan till Stockholms innerstad ca 20-30 beroende på trafik och tid på dygnet.

Närservice

På bekvämt avstånd i närområdet finns flera olika förskolor, bland annat Berguddens Förskola (Berguddsvägen 86-96), Neglinge gårds förskola (Byvägen 58), Isis Förskola (Igelbodavägen 2) samt Igelboda Förskola (Vinterbrinksvägen 2).

Den närmasta skolan är Neglinge skola (Odenvägen 10) med klasser från F-5. Ett annat populärt val är Igelboda skola med ett allmänt spår F-6 samt ett Montessorispår från F-3 samt två fritidshem. Läs mer på Nacka kommuns hemsida www.nacka.se.

På cirka en kilometers avstånd är Saltsjöbadens centrum beläget med rikt utbud av närservice såsom matbutiker, bank, post, apotek, folktandvård, gym, systembolag, caféer och restauranger samt övriga butiker m.m. Frukostbrödet inhandlas med fördel från det lokala konditoriet Kringelgården (Sturevägen 15) som är välkända för bland annat ditt surdegsbröd.

Till centrala Nacka, där man finner ett bredare utbud av service samt köpcentrumen Nacka Forum och Sickla Köpkvarter tar det 10-15 minuter med bil.

Parkering

Alla områdets garage och parkeringar ingår i gemensamhetsanläggningen och förvaltas av samfällighetsföreningen. Varje medlemsfastighet disponerar en garageplats. Kostnaden för garageplats inklusive el för belysning och eluttag med timer för motorvärmare ingår i kvartalsavgiften.

Samfällighetsföreningen disponerar 13 st. s.k. gröngarage som hyrs ut till samfällighetens medlemmar. Flertalet hyrs ut på årsbasis - helt tömda - medan andra upplåts endast vintertid mellan höst och vårstädning (ca 6 månader). I det senare fallet utan tillgång till förrådet vari föreningens skottkärror m.m. förvaras.

Förutsättningar för föreningens upplåtelser av gröngaragen är

Att man bor på Båthöjden och är registrerad ägare eller har förfoganderätt till fordonet i fråga
Att den garageplats som ”tillhör”/anvisats fastigheten först tas i anspråk (för den egna bilen) innan det kan bli fråga om förhyrning av samfällighetens grön-/extragaragegarage för ytterligare bil i familjen
Att extragaraget endast får användas till parkering av hushållets andrabil.
Att upplåtelse inte sker i andra hand.
Om du är intresserad av att hyra ett garage, kontakta garagefogden. Se också samfällighetens ordningsregler i menyn till vänster för mer information om garage.

Övrigt

Båthöjden är idylliskt beläget med närhet till såväl Skogsö- som Erstaviks Naturreservat samt Baggensfjärden. Här finns en mängd olika badmöjligheter, bland annat vid det närbelägna Dalenbadet ute på Baggensudden samt kallbadhuset på Restaurangholmen. Vill man aktivera sig genom motion finns Saltsjöbadens idrottsplats på nära avstånd (500m) med bland annat badhuset Näckenbadet, idrottsplats samt hockeyrink.

För den som vill aktivera sig i föreningsform är Saltsjöbadens IF ett naturligt val med en bred föreningsverksamhet inom bland annat fotboll, ishockey och simning. Ytterligare möjligheter till motion och social samvaro erbjuds via Saltsjöbadens Golfklubb (18+9 hål), Saltsjöbadens Lawntennisklubb samt segling via KSSS och slalom vid Saltsjöbadens egen slalombacke.
Närheten till skärgården skapar ytterligare en dimension till boendet. För den med egen båt finns det möjlighet att teckna egen båtplats, bland annat genom den ideella föreningen Saltsjöbadens båtklubb. På bekvämt gångavstånd från Saltsjöbadens station ligger Dalaröbryggan invid Grand hotell. Härifrån tar man sig smidigt ut i Stockholms skärgård men någon av alla de skärgårdsbåtar som angör bryggan under sommarhalvåret.

Nacka/Saltsjö-Boo

Mäklare Nacka/Saltsjö-Boo

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Nacka/Saltsjö-Boo redan idag.

Ring 4687150980 E-post [email protected]

Orminge Centrum, 13230 Saltsjö-Boo

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.