Nacka

Mäklare Saltsjö-Duvnäs

Saltsjö-Duvnäs Saltsjö-Duvnäs [email protected] Svenska Mäklarhuset
Saltsjö-Duvnäs

Mäklare Saltsjö-Duvnäs

Saltsjö-Duvnäs är ett populärt villaområde på Sicklaön utmärkt placerat i den mellersta delen av Nacka kommun, vid Skurusundet. Här finns spår från medeltiden i form av bland annat enstaka äldre hus från 17-1800-talet. Saltsjöbanans station i Duvnäs öppnade 1893 och det var startskottet för villabebyggelsen som idag präglar området.

I Saltsjö-Duvnäs bor man i ett grönt och uppvuxet område med fantastisk natur. Närheten till både badsjöar och Skurusundet är ljuvlig både under sommar- och vinterhalvåret.

Saltsjö-Duvnäs centrala placering bidrar även till ett komfortabelt boende nära till allt, inte bara naturen. Här bor man även nära kommunikationer, skolor, service och köpcentrum.

Varmt välkomna till Saltsjö-Duvnäs!

Kommunikation

Med bil tar det ca 10 minuter in till stan, givetvis beroende på trafiken.

Det smidigaste sättet att ta sig in till stan med kommunala färdmedel är att ta Saltsjöbanan till Slussen. Den närmaste hållplatsen heter Storängen. Härifrån tar tåget ca 12 min till Slussen. Det går även bra att gå till Saltsjö-Duvnäs hållplats. I den gamla stationsbyggnaden finns även Stazione, en italiensk resaturang.

Närservice

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR:
Det finns flera olika förskolor, grundskolor och gymnasium i Nacka, såväl kommunala som friskolor. Närmast ligger Förskolan Pingvinen, Duvans Föräldrakoperativ och Duvnäs Montessoriförskola. Närmaste skola är Duvnässkolan. Utbudet är stort! Se mer på Nacka Kommuns hemsida. www.nacka.se

CENTRUM & SERVICE
I Ektorp Centrum finns bland annat mataffärer, restaurang, café, World Class Gym, systembolag, frisörer, postservice, bibliotek, banker och butiker. Snett ovanför centrum finns även Nacka Sjukhus.

SHOPPING
Är man road av shopping så är Saltsjö-Duvnäs perfekt beläget nära två stora handelsområden; FORUM NACKA, som ligger på gångavstånd (1,4 km), har förvandlats till ett köpcentrum med ett 70-tal nya butiker och restauranger. I nya Forum Nacka finns nu en modern mötesplats med shopping som huvudingrediens. Alldeles intill ligger ICA Maxi som har generösa öppettider och ett väldigt stort utbud. Närmare Stockholm (3,3 km) ligger SICKLA KÖPKVARTER som bjuder bland annat på restauranger, caféer, inredningsstråk, systembolag, livsmedelsbutik, apotek samt vårdcentral. Här finns Sickla Galleria med Åhléns samt ca 30 butiker med fokus på mode. S.A.T.S Gym, biopalatset Sickla och Dieselverkstaden med bibliotek, konsthall, teater, konserter och klätterverkstad erbjuder stimulans för kropp och själ. Imperial Lanes med bowling och servering har flyttat in i fräscha lokaler.

Parkering

Övrigt

FRITID
I Nacka finns det gott om orörd natur. Här finns flera naturreservat som erbjuder härliga strövområden och utflyktsmål med varierande aktiviteter. Endast några minuter bort ligger Långsjöns Naturreservat.
Långsjön är ett av Nackas mindre naturreservat och ligger centralt - mitt i Nacka. Längs lugna promenaden som går invid Långsjöns strand finns bänkar och många härliga gläntor där du kan njuta av naturen på det sätt som du själv vill. Här samsas motionslöpare med småbarnsfamiljer på upptäcksfärd. Längs stigen finns en liten anlagd sandstrand lär barnen kan gräva i sanden och många härliga klippor för klippbad. Stranden, som ligger i norra delen nära Ekängen, har toalett samt ett räcke att hålla sig i när man går ner i vattnet.
Har du hund kan du göra en avstickare till den inhägnade hundrastgården nedanför Blomsterlandet. Sommartid blommar vita, gula och röda näckrosor i den näringsrika sjön. Ett reningsverk tar hand om det dagvatten som rinner från de intilliggande vägarna.
Området är helt omslutet av bostadsbebyggelse och mycket välbesökt.

Närheten till vattnet bidrar till mängder av aktiviteter som bad, fiske, segling eller en tur med kajaken sommartid. Vintertid och skidåkning finns bland annat i Velamsund och Nackareservatet med fina skidspår och önskar man åka utför ligger Hammarbybacken inte så långt bort. Vill man sporta inomhus så finns Nacka Sporthall och Nacka Simhall ca. 2,2 km bort.

Nacka/Saltsjö-Boo

Mäklare Nacka/Saltsjö-Boo

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Nacka/Saltsjö-Boo redan idag.

Ring 4687150980 E-post [email protected]

Orminge Centrum, 13230 Saltsjö-Boo

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.