Paternostervägen 26 Hammarbyhöjden
Hammarbyhöjden

Paternostervägen 26

Fantastiskt trevlig tvåa (möjlig trea) på populära Paternostervägen!

Kommande

Fantastiskt trevlig tvåa (möjlig trea) på populära Paternostervägen!

Välkommen till en fint inredd tvåa (möjlig trea) på en populär adress. Mycket välplanerad bostad med fina ytskikt och bra med förvaringsmöjligheter. Bra storlek på alla rum med möjligheten till att dela av köket och skapa ett extra rum istället för dig som behöver en trea. Lugnt men centralt läge med närheten till det mesta.

Föreningen är välskött med god ekonomi. Lugnt och fint läge vid Nytorps gärde med utomhusbad samt motionsslingor runt knuten och med Nackareservatet på kort promenadavstånd. På Paternostervägen bor du trivsamt med kort gångavstånd till tre olika tunnelbanestationer; Hammarbyhöjden, Blåsut och Skärmarbrink. Detta är helt klart ett hem att trivas i. Välkommen på visning!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Boarea: 59 kvm föreningens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 2 av 3
 • Avgift: 3 015 kr I avgiften ingår värme, vatten och bredband (100 mbit via ComHem).
 • Förening: Brf Paternoster
 • Byggnadsår: 1952
 • Område: Hammarbyhöjden, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Sanna Pickelner

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare
Assisterande

Sandra Pranjic

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Paternostervägen 26

 • Optimal planlösning.
 • Möjlig 3:a.
 • Högt upp i huset.
 • Låg avgift.
 • Stabil förening med god ekonomi.
 • Centralt med lugnt läge.

Vardagsrum

Väldisponerat och socialt vardagsrum med gott om plats för både en större soffgrupp samt övrigt möblemang. Från vardagsrummet finner du utgången till lägenhetens härliga balkong.

Visa mer

Balkong

Möblerbar och mysig balkong med dubbeldörrar belägen i bästa söderläge.

Visa mer

Kök

Stort och fint kök med dubbla fönster som bidrar med ett fantastiskt ljusinsläpp och gott om plats för ett större matbord med plats för många. Det finns gott om både förvaringsmöjligheter bakom ljusa luckor samt bra med arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av spishäll/ugn, köksfläkt, kyl/frys samt en inbyggd diskmaskin. Köket går enkelt att dela av för den som önskar och på så vis skapa ett extra rum. Fint golv och ljusa väggar.

Visa mer

Sovrum

Rogivande och rymligt sovrum med plats för både dubbelsäng och övrigt möblemang. Det finns gott om förvaring via två platsbyggda garderober med överskåp och ett stort fönster som bidrar med fint ljusinsläpp.

Visa mer

Badrum

Fräscht och stambytt badrum med kaklade väggar samt klinker på golvet. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod och överskåp samt dusch. Det är förberett för tvättmaskin och det finns ett praktiskt vädringsfönster.

Visa mer

Hall

Välkomnande hall med goda möjligheter till avhängning av ytterkläder. Det finns bra förvaringsmöjligheter via ett flertal originalgarderober med överskåp.

Visa mer

Exteriör

Visa mer

Omgivning

På trevliga Paternostervägen bor ni lugnt och rofyllt med alla bekvämligheter inom kort avstånd. Inom 5 minuters promenadavstånd finner ni tre olika T-banestationer; Skärmarbrink, Blåsut och Hammarbyhöjden. Bara några hundra meter från lägenheten finns Finn Malmgrens plan med apotek, butiker, restauranger, gym, Konsum och 7-eleven. I närområdet finns Sickla Köpkvarter och Globen Shopping med ett stort utbud av butiker, restauranger, banker osv. Naturen finner du bokstavligen runt knuten i form av Nytorps Gärde som leder ut i vackra Nackareservatet. På cykel tar du dig även till Södermalm på 10 minuter och en promenad tar ca 15 minuter. Hammarbyhöjden byggdes under 30- och 40-talet och består till största delen av låghus i funkisstil. I närheten finns Sveriges mest besökta friluftsområde - Nackareservatet. Här erbjuds strövområden, löparslingor och badplatser.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 015 kr, I avgiften ingår värme, vatten och bredband (100 mbit via ComHem).
Antal rum
2 rum
Boarea
59 m² föreningens information
Våning
2 av 3
Andel i förening
1,61117 %

Föreningen

Namn
Brf Paternoster
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
70 lägenheter varav 5 hyresrätter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Tomträtt.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Allmänt om föreningen
Brf Paternoster som förvärvade fastigheten 2009 består av två hus med 70 lägenheter, varav 65 bostadsrätter och 5 hyresrätter. Föreningens mark innehas med tomträtt och tomträttsavtalet omförhandlades 2020. Juridisk person godkännes ej som köpare. Bostadsrättstillägg täcks av föreningens försäkring och ingår således i avgiften.
Inga beslut om förändrade avgifter (10/11 -2021) men en trolig höjning på några procent under 2022.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns i separat byggnad mellan husen. Modern tvättstuga byggd 2010 med 2x2 fastighetstvättmaskiner samt en större maskin för grovtvätt, två torktumlare, tre torkskåp samt mangel. Tvätt- och sköljmedel ingår i avgiften.
Två förråd tillhörande lägenheten finns i källaren, varav en mindre matkällare. Cykel- och barnvagnsrum finns vid Paternostervägen 32, 24 och 40, direktingång från gaveln.
Information om månadsavgiften
I avgiften ingår värme, vatten och bredband (100 mbit via ComHem).
Tv och Bredband
Levereras av ComHem. Basutbud TV samt bredband 100 Mbit/s ingår i avgiften. (Upp till 1200 Mbit kan levereras. Vid abonnemang på högre hastigheter fås gruppavtalsrabatt på 300/mån. )
Parkering
22 p-platser (varav 17 med eluttag). Platserna har ingen koppling till lägenheterna utan medlemmen får ställa sig i kö. 2021 är avgiften ca 445 kr/månad för p-plats med el och ca 225 kr/månad utan el.
Parkering på gatan med boendeparkering ca 500 kr/mån.
FÖRSÄKRING
Bostadstillägg täcks av föreningens försäkring och ingår i avgiften.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
- Omläggning tak 1996.
- Stambyte 2005.
- Ombyggnad av lokal till 4 lägenheter 2005
- Byte huvudledningar, el, till lägenheter 2006
- Ny tvättstuga 2010
- Bergvärme 2012
- OVK Besiktning 2012.
- Ombyggnad av lokal till 3 lägenheter 2013-2014
- Stamspolning 2015
- Radonmätning 2016 (godkänd).
- Ombyggnad av lokal till 2 lägenheter 2017-2018
- Fasad, balkonger och fönster, inklusive byte av portar, balkongräcken mm 2018.
- Ombyggnad av lokal till 4 lägenheter med uteplatser. I samband därmed dras ny huvudstam för avloppet i hus B. OVK-besiktning 2019.
- Renovering av samtliga trapphus 2020-2021
- Byte av dagvattenrör hus 34-40 samt renovering av markytor (planeras 2021)

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1952
Uppvärmning
Markvärmepump
VENTILATION
F med återvinning
Hiss
Nej

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2019-11-05
PRIMÄRENERGITAL
110 kWh per kvm och år

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.