Parkgatan 8E Centrum
Centrum

Parkgatan 8E

Härligt stor trea med magnifik utsikt över Citadellparken!

Till salu

Härligt stor trea med magnifik utsikt över Citadellparken!

Parkgatan 8E Parkgatan 8E [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • eller högstbjudande: 3 895 000 kr
  • Boarea: 100 kvm föreningens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 4 av 5, hiss finns, Hiss från markplan
  • Avgift: 5 434 kr Avgiften är exklusive varmvatten och värme. Detta bekostas genom ett schablon-tillägg på månadsavgiften om 908 kr/mån. Detta tillägg är inkluderat i driftskostnaderna under uppvärmning.
  • Förening: Bostadsrättsföreningen Tvålfabriken
  • Byggnadsår: 1938/2021
  • Område: Centrum, Landskrona
eller högstbjudande

3 895 000 kr

Visningar

2 Apr 14:30 - 15:00
Boka tid via hemsidan
Ansvarig mäklare

Malin Strid

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare
Assisterande

Sophie Wennerberg

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Parkgatan 8E

Med hiss från markplan välkomnas du upp till fjärde våningen. Den rejäla ståldörren med industrikänsla är både ljudisolerande och stilfull. I hallen möts vi av goda avhängningsmöjligheter i form av ett garderobsparti. Intill hallen och det ena sovrummet finns dessutom ett av bostadens två badrum. Detta är inrett med dusch. Den sociala planlösningen mellan kök, vardagsrum och matplats bjuder in till trivsamma tillställningar och för den som önskar avnjuts gärna en kopp kaffe på balkongen som bjuder utsikt över Citadellparken, Konsthallen och stadens takåsar. Master bedroom är lyxigt och här ryms såväl walk in closet som badrum en suite. Badrummet är utrustat med dusch och för bekvämlighetens skull så har du din egen tvättmaskin och torktumlare här. Detta är ett boende med närhet till såväl city som hav och strand. Det bästa av två världar helt enkelt! Välkommen på visning!

Interiör

Man välkomnas av en hall med avhängningsmöjligheter samt ett garderobsparti med skjutdörrar. Intill hallen finns bostadens första badrum. Detta är helkaklat, utrustat med dusch med vikbara duschväggar, tvättställ med tillhörande underskåp i svart. Spegeln ovan har pushfunktioner för att reglera ljuset i olika styrka samt ton. Vardagsrum, köket och matplats harmonierar fint i en öppen planlösning där de gamla pelarna är bevarade och svartmålade. Det ger rummet en härlig karaktär! Köket är från HTH och med inredning i svart. Köket är utrustat med hel kyl och frys, extra stor induktionshäll med zoonfunktioner, fläkt, integrerad diskmaskin samt ho. I köket finns även en köksö. I golvet är det förberett om man önskar ansluta el till denna. från matplatsen har man utgång till den härliga balkongen med utsikt över Citadellparken och stadens takåsar.

Från de sociala ytorna tar vi oss mot master bedroom och på vägen dit möts vi av ytterligare ett garderobsparti med skjutdörrar. Master bedroom är rymligt och badar ljus från de två svartmålade fönstren. Sovrummet avdelas med en vägg och bakom denna finns en praktisk walk in closet. Intill denna finns badrummet och det är utrustat med dusch med vikbara väggar, tvättställ med tillhörande underskåp i svart. Spegeln ovan har pushfunktioner för att reglera ljuset i olika styrka samt ton. I badrummet finns dessutom torktumlare samt tvättmaskin för bekvämlighetens skull. I bostaden finns ytterligare ett sovrum. Även detta rymmer en dubbelsäng och är ljust och härligt. I detta sovrum finns det två garderober för förvaring.

Genomgående i hela bostaden är ett ljust tvåstavs parkettgolv, vita släta väggar och svarta detaljer.

Visa mer

BILDER

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Malin Strid

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Malin Strid

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 434 kr, Avgiften är exklusive varmvatten och värme. Detta bekostas genom ett schablon-tillägg på månadsavgiften om 908 kr/mån. Detta tillägg är inkluderat i driftskostnaderna under uppvärmning.
Antal rum
3 rum
Boarea
100 m² föreningens information
Våning
4 av 5, hiss finns
Andel i förening
4,037 %
Andel av årsavgift
3,9213 %
Nettoskuldsättning
1 112 459 kr, 11 125 kr/kvm
Bilplats
Parkering finns att hyra i anslutning till bostaden. Separat kö tillämpas och för närvarande uppgår kostnaden till 700 kr/mån.
Övrigt
Förråd i källaren tillhör bostaden. Önskar man hyra ytterligare ett förråd är detta möjligt på vinden till en kostnad av 400 kr/mån. Separat kö tillämpas.

Föreningen

Namn
Bostadsrättsföreningen Tvålfabriken
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
28 lägenheter
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
I de gamla kvarteren vid hamnen, intill Citadellsparken, anrika Kassakroken och Kasernplan, börjar ett nytt kapitel i Landskrona stads 600-åriga historia. Tvålfabriken Sylva, byggt 1938 och belägen på hörnet Selma Lagerlöfs väg/Parkgatan, byggdes 2020 om till bostadsrätter med bevarad industrikänsla. Ett väl förvaltat arv från forna tiders verksamhet som fabrik och till helt nyligen - Hotell Öresund. Det är exklusivt och annorlunda, personligt och ensamt i sitt slag. Ett progressivt projekt, olikt allt annat.

Många av lägenheterna i föreningen har utsikt över Nyhamn och Slottsparken, och kombinerar 30-talets industriella arkitektur med materialval och lösningar för det moderna hemmet. De tidstypiska fönstren, pelarna i tegel/puts, detaljer som för tankarna till 30- och 40-talen - allt vittnar om en dynamisk historia och minst sagt spännande framtid. Arkitekt Frans Ekelund kunde sin sak när han ritade byggnaden på 30-talet.

Bostadsrättsföreningen omfattar totalt 28 lägenheter i varierande storlek.
Tv och Bredband
Fiber är indraget via Landskrona Stadsnät. Bostadsrättsinnehavaren tecknar och bekostar abonnemang själv via Landskrona stadsnät.
Gårdsplats
Gemensamt miljöhus på gården.
Gemensamma utrymmen
Gästlägenhet i källarplan med fyra sovplatser, cykel- och barnvagnsrum i källaren.
Parkering
Finns parkeringsplatser att hyra till en kostnad om 700 kr/mån
FÖRSÄKRING
Bostadsrättstillägg ingår
Övrigt
Finns extra vindsförråd till uthyrning.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1938/2021
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja, Hiss från markplan

Ekonomi

eller högstbjudande
3 895 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,68%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
8 400 kr/år
Uppvärmning
10 896 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
21 696 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
3 personer
Kommentar
Baserat på nuvarande ägares uppgifter och kan variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
Hushållselen debiteras var månad av föreningen och det är föreningen som står på elavtalet.

Allmänt om området

Landskronas arkitektoniskt vackra stadskärna erbjuder många kulturella upplevelser med museum, teater och konsthall. Stadslivet är rikt med restauranger, shopping och fina platser som Citadellet och Kaptensgårdens skulpturpark.

Här bor du granne med havet mitt i den expansiva Öresundsregionen. Staden gör långsiktiga satsningar på skola och skapar en attraktiv miljö för kreativa entreprenörer, näringar och företag som vill växa.

Från Landskrona är det nära till allt och till tågstationen kan man ta en av stadens karakteristiska trådbussar. Med tåget är man på bara 13 min i Helsingborg, 16 min i Lund och 28 min i Malmö. Närheten till E20 och E6 gör också bilpendling smidig. Dessutom ligger det tre flygplatser på mindre än en timmes resväg från Landskrona.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.