Bollmorabacken 23 Centrala Tyresö
Centrala Tyresö

Bollmorabacken 23

Nyproducerad och kvadratsmart etta belägen på våning 5 i hjärtat av Tyresö!

BUDGIVNING PÅGÅR

Nyproducerad och kvadratsmart etta belägen på våning 5 i hjärtat av Tyresö!

Bollmorabacken 23 Bollmorabacken 23 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Pris: 1 900 000 kr
  • Boarea: 36.5 kvm
  • Antal rum: 1 rum
  • Våning: 5 av 7, hiss finns
  • Avgift: 2 447 kr
  • Förening: Brf Almandinen
  • Byggnadsår: 2023
  • Område: Centrala Tyresö, Tyresö
Högsta BUD

1 715 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Isabelle Björkstrand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Bollmorabacken 23

Accepterat pris: 1 900 000 kr. Först till kvarn gäller! Kontakta ansvarig mäklare för mer info.

Varmt välkomna till en nyproducerad lägenhet med hög standard på Bollmorabacken 23 där varje kvadratmeter har nyttjats till fullo. I ett extremt centralt läge erbjuds nu möjlighet att bli den första att få flytta in i denna superfina bostad som genomgående andas elegans och nyskick.

Bostaden är belägen på våning fem och har en härlig balkong mot den grönskande innergården, fullutrustat kök med hög kvalitet, ett helkaklat badrum med tvättdel samt en alkov. Garage nås från hiss och Tyresö centrum ligger några minuters gångavstånd med tillgång till allt man kan önska sig i vardagen.

- Går att köpa som juridisk person
- Tillträde 15 maj 2023
- Balkong mot innergård med kvällssol
- Smart planlösning och hög standard
- Marbodal kök och helkaklat badrum
- Stor och nytänkande förening med god ekonomi
- Låg avgift
- Garage i huset nås från hiss
- Gångavstånd till Tyresö centrum
- Fantastiska kommunikationer
- I närheten finns fantastiska kommunikationer, grönområden och vatten

Här bor ni i ett bekymmerfritt boende och här det bara att flytta in och trivas från första stund! Modern nyproduktion med väl genomtänkt funktion och planering för det moderna hemmet. Den öppna planlösningen gör att lägenheten känns inbjudande och luftig.

När ni kommer in i lägenheten möts ni av en praktisk hall med både städskåp och flera garderober för god förvaring. I anslutning till hallen finns det helkaklade badrummet med fina materialval som ger känsla av elegans. Badrummet är inrett med toalett, kommod med handfat med spegel, tvättdel med kombinerad torkfunktion/torktumlare, arbetsbänk samt ett vägghängt förvaringsskåp.

Lägenheten har tillvalspaketet ”Ljust och Fräscht” vilket innebär att Kulörkonceptet bygger på de klassiska och sobra basfärgerna vitt och grått, i nyanser valda för att ge lägenheten en öppen och ljus grundkänsla. Köket går i en ljusgrå ton medan de målade väggarna skapar en försiktig kontrast med sin vita färg. Kökets bänkskiva och kakel är grå, liksom klinkergolvet i badrummet. Kakel och skåpsluckor i badrummet är vita. Övriga golv i lägenheten möter upp det vita och det grå med värme, i form av elegant ekparkett.

Vidare in i lägenheten finner ni en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. I detta rum finns även en alkov med två garderober som kan skärmas av för att skapa ett separat sovrum.

Fint Kök från Marbrodal med skåpssnickerier från Space eller likvärdigt och bänkskiva i mörkgrå laminat. Stänkskydd i kakel mellan bänk och överskåp samt belysning under väggskåp. Integrerad kombinerad kyl/ frys, diskmaskin, ugn och induktionshäll. Integrerad fläkt ovanför spis. Vitvaror med inbyggd rostfri ugn med kombinerad mikrovågsugn, integrerad diskmaskin, induktionshäll, integrerad spisfläkt och integrerad kyl/frys.

Stora fönster och balkongdörren ger rikligt ljusinsläpp till lägenheten. Från detta rum når man den stora och härliga balkongen vänd mot den trevliga innergården. Till lägenheten hör ett källarförråd och lägenheten har säkerhetsdörr. Här saknas inget så med andra ord är det bara att flytta in och trivas från första sekund!

Brf Almandinen består av totalt 147 nyproducerade bostadsrätter byggda av SPG (Fastighetsbolaget Scandinavian Property Group) och NCC. På gångavstånd finner du bussen som går direkt in till stan dygnet runt, och du har även Tyresö Centrum som granne. Där finns allt från restauranger, matbutiker, klädbutiker, systembolaget, apotek, vårdcentral och mycket mer. I närområdet finns också paddel, gym, Tyresö golfbana samt mycket natur, sjöar, hav och härliga gångstråk för den som gillar långa promenader.

Almandinens fyra lamellhus byggs i två par, med varsin grön gård mellan sig. Här har tomtens nivåskillnader ställt krav på arkitekten att tänka till. Resultatet är en smart lösning som utnyttjar den befintliga markens nivåer effektivt, med ett större garage i botten och själva bostadslängorna med sina nedsänkta gårdar ovanpå. En fördel med det stora garaget är att det minskar onödig ytparkering i området som i stället därför kan fyllas med grönska och socialt liv. Många parkeringsplatser ger dessutom möjlighet att hyra ut externt, vilket innebär en bra extra intäkt till föreningen.

Almandinens nedsänkta bostadsgårdar ger associationer till idén om den hemliga trädgården. Tanken är att skapa en omsluten oas av privat karaktär för de boende. På bostadsgårdarna är planen att arbeta fram frodiga gräsområden, där gångstråk i trä letar sig in mot ett centralt placerat trädäck. Trädäcket rymmer plats för sittplatser och umgänge mellan upphöjda växtbäddar, med buskiga grässorter och mindre träd. På en av de tre gårdarna kommer det även finnas ett utegym. Växtligheten ska väljas med årstiderna i åtanke och inkludera vintergröna växter och träd. Tanken är att med hjälp av både varierade former och varierad växtlighet kunna ge gårdarna liv och färg, året om.

Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer info!

BILDER

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Isabelle Björkstrand

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Isabelle Björkstrand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 447 kr
Antal rum
1 rum
Boarea
36.5 m²
Våning
5 av 7, hiss finns
Andel i förening
0,54 %
Andel av årsavgift
0,54 %
Nettoskuldsättning
449 894 kr

Föreningen

Namn
Brf Almandinen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
147 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Ja
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Granitvägens norra sida planerar vi för Almandinens lamellhus, med ordentliga gårdar och gott om luft mellan byggnaderna. Fasaderna kommer till stor del att kläs i ett shingelliknande material. Lite som ett lapptäcke – eller som fasetterna hos en slipad ädelsten.

De fyra lamellhusen byggs i två par, med varsin tillgänglig gård mellan sig. Tomtens nivåskillnader har ställt krav på arkitekten att tänka till. Resultatet är en smart lösning som utnyttjar markens nivåer effektivt, med ett större garage i botten och nedsänkta bostadsgårdar som för tankarna till idén om den hemliga trädgården. Tanken är att skapa en omsluten oas av privat karaktär för de boende – med frodiga gräsområden, gångstråk i trä och upphöjda växtbäddar. Självklart med plats för sittplatser och umgänge.

Bostadsrättsföreningen består av 147 väl genomtänkta och fina lägenheter. Fokus ligger på mindre lägenheter, i form av ettor och tvåor i olika storlekar, men det finns också några lite större lägenheter. Varje lägenhet har tillgång till egen balkong, fransk balkong eller uteplats i markplan. Några lägenheter på övre plan är etagelägenheter med burspråk och loft.

En viktig del i planeringen har varit att skapa riktigt bra boendemiljöer som många kan ha råd med. Resultatet rymmer nu allt från genomtänkta planlösningar till stiliga kakel- och klinkerlösningar. Inredningen håller hög standard, med väl genomtänkta materialval.
Information om månadsavgiften
I månadsavgiften ingår värme, varm- och kallvatten.

Utöver månadsavgiften så tillkommer egen förbrukning av hushållsel och eventuella kostnader för bredband, telefoni och tv.
Tv och Bredband
Föreningen har tecknat avtal med Open Infra som är en fiberleverantör med ett så kallat öppet nät där bostadsköparen kan välja på olika leverantörer av bredband och tv-tjänster.
Gårdsplats
Almandinens nedsänkta gårdar kommer att rymma såväl gräsområden och upphöjda växtbäddar som sittplatser och trädäck. Växtligheten ska väljas med årstiderna i åtanke och inkludera
vintergröna växter och träd. Tanken är att med varierade former och växtlighet kunna ge gårdarna liv och färg, året om. Som en omsluten oas av
privat karaktär för de boende.
Gemensamma utrymmen
Föreningen har gemensamma utrymmen som cykelrum, utegym på gården, parkering för både cykel och bil.
Parkering
Under hela Almandinen kommer det att finnas parkeringsgarage för bilar (även platser med parkeringstillstånd för rörelsehindrade). Samtliga trapphus nås via garaget. Cykelparkering kommer att finnas både utomhus och inomhus, i anslutning till trapphus/garage.
Det finns 62 st garageplatser under husen.
FÖRSÄKRING
SPG tecknar en förskottsgarantiförsäkring via Gar-Bo. Det är en säkerhet för det förskott som du som köpare betalar i samband med att förhandsavtal tecknas. Föreningen kommer teckna ett bostadstillägg och varje köpare tecknar egen hemförsäkring.
Övrigt
2 år efter tillträdet kommer en garantibesiktning att genomföras, där man granskar eventuella hänskjutna fel från slutbesiktningen och rena garantifel.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Inga planerade renoveringar närmaste åren.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2023
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
FTX
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
1 900 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,841%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
2 400 kr/år
Försäkring
1 200 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
3 600 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Energiklass
C

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.