Lägenhet till salu på Viskgatan 8B i Eneborg
Eneborg

Viskgatan 8B

Attraktiv trea i skuldfri förening

BUDGIVNING PÅGÅR

Attraktiv trea i skuldfri förening

Viskgatan 8B Viskgatan 8B [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • eller högstbjudande: 1 350 000 kr
  • Boarea: 76 kvm föreningens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 2
  • Avgift: 4 062 kr inkl värme, vatten, bredband (1000/1000 mbit/s) & bostadsrättstillägg.
  • Förening: HSB BRF Facklan
  • Byggnadsår: 1950
  • Område: Eneborg, Helsingborg

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Stellan Kjellsson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Viskgatan 8B

Stilrent renoverad trea i skuldfri förening! Bo billigt och bekvämt på Eneborg i genomgående lägenhet med tilltalande planlösning och balkong i söderläge. Addera bra förvaringsmöjligheter, bekvämlighet med tvättmaskin i badrum och en välskött föreningsekonomi så är detta ett boende Ni inte vill missa!

Praktisk hall med klinkergolv & avhängningsplats, attraktivt kök (-15) med bra matplats, stort vardagsrum som inrymmer både soffa & matmöblemang, två bra sovrum och ett helkaklat badrum. Mysig balkong, vilken nås från vardagsrummet. Till lägenheten hör ett vindsförråd & ett matkällarförråd.

På Eneborg bor ni med närhet till det mesta man behöver i sin vardag, såsom matbutik, restauranger, frisörer, med mera. Jordbodalen med alla dammar, sitt rika djurliv och natursköna omgivningar ligger bara några hundra meter från bostaden och passar perfekt för en promenad eller löptur. Här har Ni goda pendlingsmöjligheter med buss samt bilen via E4:an och E6:an vilka nås inom bara ett par minuters bilfärd.

Välkomna till HSB Brf Facklan i Helsingborg!

Övriga bilder

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Stellan Kjellsson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Stellan Kjellsson

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 062 kr, inkl värme, vatten, bredband (1000/1000 mbit/s) & bostadsrättstillägg.
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
76 m² föreningens information
Våning
2
Andel i förening
1,94516 %
Andel av årsavgift
1,94516 %
Nettoskuldsättning
0 kr, Nettoskuldsättningen baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på 2022-års årsredovisning.

Föreningen

Namn
HSB BRF Facklan
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
60 lägenheter, 1 lokal
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen är ett privatbostadsföretag som bildades år 1950. Föreningen har sitt säte i Helsingborg och äger fastigheten Oxen 4 i vilken man upplåter bostadsrättslägenheter och lokaler. Fastigheten är geografiskt belägen i Helsingborg med adress Tranemansgatan 40-46 samt Viskgatan 8 A-B, 10 A-C.

Föreningen har 60 bostadsrättslägenheter med en totalyta på 3 614 kvm, 1 bostadsrättslokal på 333 kvm som hyrs ut samt 8 hyresrättslokaler med totalytan 358 kvm.

Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg.
Gemensamma utrymmen
I källaren finns tre tvättrum och två torkrum. Tvättstugorna bokas digitalt.
Parkering
På kringliggande gator i området finns det gott om gratis parkering. Föreningen har cykelparkering i källare och på innergård.
Övrigt
Området:
Eneborg är en attraktiv stadsdel något sydost om Helsingborgs centrum. Bostadsbebyggelsen består av flerbostadshus från 1900-talets första hälft och framåt. Här bor ni omgivna av grön-områden, t ex Viskängen, och promenadavstånd till (nästan) allt.

Avstånd:
Campus Helsingborg: 1,2 km
Helsingborgs central (Knutpunkten): 1,5 km
Busshållsplats: 50 m
Mataffärer: Coop Stenbocksgatan 400 m
Grönområden: Viskängen 50 m, Jordbodalen 1 km, Fredriksdal 1,5 km, Ramlösa brunnspark 2,5 km och Gröningen 3 km
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Renoveringar – utförda och planerade:

2002: Renovering av tvättstugor och torkrum.
2004: Fastigheten stambyttes och i samband med detta totalrenoverades samtliga badrum och elen drogs om.
2005: Miljöhus byggdes på innergården och sopnedkasten i trapphusen sattes igen. Fibernät drogs in i fastigheten och samtliga bostadsrättslägenheter och hyreslokaler anslöts till stadsnätet. Föreningen blev med ny föreningslokal.
2006: Postboxar installerades i trapphusen. Föreningen blev med snickarbod.
2007: Fastighetens kabel-TV när uppdaterades med nya förstärkare och ComHems ”3 hål i väggen”. Föreningen blev med gästrum och bastu.
2008: Nytt skalskydd med tagläsare och porttelefon installerades.
2009: Nytt låssystem installerades på fastighetens samtliga dörrar och alla bostadsrättslägenheter blev med säkerhetsdörrar.
2011: Fastigheten blev med grind utmed Viskgatan.
2012: Renovering av trädgård.
2013: Målning av trappuppgångar samt väggar och tak i källare.
2014: Balkonger tvättades och målades.
2018: Fastigheten blev med stängsel och grind utmed Övre Nytorgsgatan.
2019: Föreningen blev med digital underhållsplan. Alla fönster i fastigheten besiktigades och styrelsen beslutade att ingen renovering behövde göras.
2020: Föreningen blev med digitalt tvättbokningssystem.
2021: Renovering av trädgården med visionen att skapa en trivsam innergård.
2022: Port telefon.

Under de närmaste 10 åren planeras åtgärder på balkongen samt fogar i fasaden. Byta fjärrvärmecentral (2028), byta entrépartier (2030) och mark-, vatten- samt värmearbeten (2030).

Ekonomi:
Föreningen har god ekonomi (betyg A+ på allabrf.se) och under år 2020 betalade föreningen av lånen och blev därmed en av få föreningar i Helsingborg som är skuldfria!

Övriga utrymmen:
I källaren finns ett gästrum med bastu samt en snickarbod med arbetsbänk och verktyg. Här finns också gemensamma tvättstugor och torkrum.

Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1950
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Övriga byggnader/utrymmen
Två förråd tillhörande lägenheten; matkällarförråd och vindsförråd.
Tvättstuga.

Ekonomi

eller högstbjudande
1 350 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,65%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
6 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
6 000 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Kostnad för el och vatten kan variera beroende på förbrukning, avtal och leverantör.
Kostnad för hemförsäkring tillkommer.
Nätbolag
Öresundskraft
Energideklaration
Utförd 2018-03-14
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
125 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Eneborg är en stadsdel något sydost om Helsingborgs centrum, belägen på Landborgen öster om stadsdelen Söder. Bostadsbebyggelsen i stadsdelen består uteslutande av flerbostadshus från 1900-talets första hälft. Eneborg har väldigt få grönområden inom själva bebyggelsen, men omges däremot av sådana, till viss del genom Nya kyrkogården, norr om Wieselgrensgatan, men i synnerhet genom Viskängsstråket, som löper längs stadsdelens östra sida. Runtomkring i området finns små närbutiker, frisörer och restauranger. Gatunätet består till största delen av ett rutnätsmönster, vilket dock bryts av genom Gasverksgatan i söder och Wieselgrensgatan samt Malmögatan i norr. Eneborg erbjuder matbutik och goda bussförbindelserna till centrum och övriga stadsdelar i Helsingborg.

Övrigt

Letar du efter en mäklare på Eneborg? Då är Svenska Mäklarhuset i Helsingborg/Höganäs/Bjuv rätt mäklarbyrå för dig. Vi är fastighetsmäklare som brinner för våra kunder i varje bostadsaffär. Vi har stenkoll på marknadspriser och bostadsrättsföreningarna i området. Dessutom känner vi till alla kommunikationer och nöjen som finns eller är i nära anslutning.

Vårt mål är att alltid ge ett proffsigt bemötande vid varje tillfälle. Våra mäklare är alltid på tå och ger det där lilla extra, vilket brukar resultera i mycket nöjda kunder. Ta gärna en titt på våra kommande försäljningar på Eneborg för att inspireras till att hitta ditt drömboende. Oavsett om det är hus eller lägenhet du är ute efter tror vi att några av dem listade bostäderna på Eneborg nedan faller dig i smaken. Läs gärna mer om våra andra bostadsområden och våra mäklare i Helsingborg/Höganäs/Bjuv.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Övriga bilder