Bäcklösavägen 7 - FAST PRIS Ultuna
Ultuna

Bäcklösavägen 7 - FAST PRIS

Bör upplevas på plats!

Till salu

Bör upplevas på plats!

Välkommen hem till ett påkostat boende, på bästa läge i Ultuna Trädgårdsstad. Här bor du i ett omtyckt område som erbjuder absolut livskvalité med närhet till alla moderna bekvämligheter i en lugn och trivsam stadsdel intill skogar och ängar för rekreation och motionsspår. Fina cykelvägar till Uppsala centrum samt goda busskommunikationer i direkt närhet till lägenheten.

Här bor du i en välplanerad lägenhet som ligger högst upp i huset. Där du kan avnjuta fina sällskapsytor och en rymlig balkong som är delvis inglasad. Lägenheten disponeras idag med tre stycken sovrum och vardagsrum, men för den stora familjen kan även bostaden återställas till dess ursprungliga planlösning med fyra sovrum, se alternativ planlösning.

Varmt välkommen på visning!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Fast Pris: 4 150 000 kr
 • Boarea: 105 kvm föreningens information
 • Antal rum: 5 rum
 • Våning: 3, hiss finns, med hiss från markplan
 • Avgift: 5 554 kr inkl. värme, kallvatten, tv, bredband och telefoni. Föreningen fakturerar bostadsrättsinnehavaren för faktisk förbrukning av varmvatten.
 • Förening: Björkallén
 • Byggnadsår: 2019
 • Område: Ultuna, Uppsala
Fast Pris

4 150 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Madelene Norberg

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Bäcklösavägen 7 - FAST PRIS

-Chans till snabbt avslut, flexibelt tillträde-

LÄGENHETEN SÄLJS TILL FAST PRIS, FÖRST TILL KVARN PRINCIPEN TILLÄMPAS.
~Kontakta mäklaren redan idag för att boka privatvisning 070 555 42 89~

Denna fantastiska bostad finner ni i Ultuna Trädgårdsstad, alldeles intill den Genetiska trädgården med unik björkallé, fruktträd, och de vackra gamla ekarna. I denna idyll bor du granne med naturskyddat område som är Natura 2000 klassat, där barnen kan springa fritt. Samtidigt som närheten till stan gör att du endast är en kort cykeltur från livet i city. Förutom de fina cykelvägarna så går även flera bussar mot Uppsala Centrum från närliggande busshållplats. Bostaden ligger högst upp i huset med genomtänkta och påkostade tillval, samt har fantastiska sällskapsytor och härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier.

Du möts av en välkomnande entré med gott om förvaringsmöjligheter för ytterkläder och skor i en rymlig skjutdörrsgarderob, längre in i hallen finns även en klädkammare för extra förvaring samt förrådsutrymme på vinden. Bostaden har öppna sociala ytor i vardagsrum och kök, där du har en naturlig matplats framför ett fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier i två väderstreck samt utgång till den rymliga balkongen om 19 kvm. Balkongen är belägen i söderläge, delvis inglasad och du har även en öppen yta för soldyrkaren. Idag finns det tre sovrum, varav det ena sovrummet är i anslutning till vardagsrummet och fungerar utmärkt som ett hemmakontor. De andra sovrummen är rymliga med gott om förvaring, med fönster i västerläge med utsikt mot villaområdet. Ett av sovrummen går även att dela av, enligt originalritningen för den som behöver ett sovrum till. I lägenheten finns det två badrum, där båda är helkaklade och har golvvärme, det ena med dusch och det andra med badkar. I det större badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare.

Brf Björkallén är en förening som består av 85 stycken lägenheter fördelade på 4 stycken huskroppar och denna lägenhet är belägen i det fjärde huset. I föreningen finns även garage i markplan som nås från hus 1, 2 och 3. Ovanpå garaget, så finns fina innergårdar iordningställda, med lekplats, grillmöjligheter och plats för umgänge. Övriga gemensamhetslokaler i föreningen är barnvagn/cykelrum, miljöhus, samlingslokal och växthus.

Varmt välkommen på visning!

 • Rymlig balkong om 19 kvm, delvis inglasad
 • Invid Genetiska trädgården med fint naturområde
 • För den större familjen, med möjlighet till extra sovrum
 • Fina cykelvägar till centrum, samt god busskommunikation

Balkong

Rymlig balkong om 19 kvm, belägen i fantastiskt söderläge där utrymmet är delvist inglasat och öppningsbart. Här finns det plats för större utemöbler samt odlingshörna för den som önskar. För soldyrkaren finns även yta för möbler på den delen av balkongen som inte är inglasad.

Visa mer

Vardagsrum

Vackert vardagsrum där de stora fönsterpartierna i söder- och västerläge ger ett vackert ljusinsläpp. Här finns plats för större soffgrupp samt möblemang. Parkettgolv och vitmålade väggar, samt dekorativ fondvägg.

Visa mer

Matplats

Den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök inbjuder till fina sociala ytor och du har naturlig plats för större matsalsbord som rymmer många platser för stora sällskap, framför det härliga ljusinsläppet. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Visa mer

Kök

Välutrustat kök med allt du kan tänkas behöva i matlagningsväg, diskmaskin, skafferi, ugn, mikrovågsugn, spis med induktionshäll, fläkt samt kyl och frysskåp i full storlek. Fina arbetsytor och utrymme för matglädje. Köket har vita kökssnickerier och utrustning, arbetsbänk med laminerad yta, samt dekorativt stänkskydd i glas över arbetsbänk och häll. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Visa mer

Sovrum

I sovrumsdelen finns idag två sovrum, med fina fönsterpartier beläget i väster. Det större sovrummet med två fönster, går att dela av ifall det skulle behövas ett rum till. Här finns fina förvaringsytor i stor skjutdörrsgarderob. Det andra sovrummet har även det plats för förvaring. Parkettgolv och vitmålade väggar, samt fondvägg.

Visa mer

Sovrum/kontor

I anslutning till vardagsrummet finns ett ytterligare sovrum, som även fungerar utmärkt som ett hemmakontor med fridfullt ljusinsläpp från stort fönster. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Visa mer

Badrum

Två helkaklade badrum med golvvärme och påkostade tillval, vita väggar och stilfullt mönstrat klinker på golvet. Det större badrummet har badkar, toalett, handdukstork, handfat med kommod och belyst spegel. Här finns även tvättmaskin och torktumlare, samt gott om förvaring. Det andra badrummet vid sovrumsdelen har dusch, toalett, handdukstork, handfat med kommod och belyst spegelskåp.

Visa mer

Hall

Välkomnande entré med fina förvaringsytor för ytterkläder och skor, i en rymlig skjutdörrsgarderob, längre in i hallen finns även en klädkammare för extra förvaring. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Visa mer

Föreningen

Brf Björkallén består av 85 stycken lägenheter fördelade på 4 stycken huskroppar och denna lägenhet är belägen i det fjärde huset. I föreningen finns även garage i markplan som nås från hus 1, 2 och 3. Ovanpå garaget, finns fina innergårdar iordningställda, med lekplats, grillmöjligheter och plats för umgänge. Övriga gemensamhetslokaler i föreningen är barnvagn/cykelrum, miljöhus, samlingslokal och växthus.

Visa mer

Byggnaden

Byggnaden som färdigställdes 2019, består av fyra våningar samt vind. Arkitekterna har vid utformningen varit noga med att byggnaderna ska få sin egen tydliga identitet. Med sina tegel- och träfasader, regelbundet placerade fönster och balkonger samt valmade ljusa plåttak formar det fyra byggnaderna en enhet.

Visa mer

Ultuna Trädgårdsstad

Ultuna Trädgårdsstad är ett genomtänkt och välplanerat område, som genomsyras av ett familjevänligt tänk med skyddade gårdar, lekplatser och avkopplande utomhusmiljöer. I den genetiska trädgården, ligger en nybyggd lekpark mitt ibland fruktträd och bärbuskar. Föreningens aktiva odlingsgrupp har även en separat yta för odlingsintresserade. Dess omgivningar erbjuder något för alla oavsett om du är träningssugen, soldyrkare eller naturälskare. Fina cykelvägar mot Uppsalas stadskärna, busshållplats för stadsbussar och för dig som pendlar med bil har du nära till påfarten till E4an.

Visa mer

Områdesbeskrivning

Inom ett cykelavstånd finns badplatserna Lyssnarängen och Vårdsätrabadet, Gottsundas egna badhus samt Skarholmen med hamn, båtplatser och restaurang. På vintern anläggs skidspår på Gipen med förbindelse till Hågadalen. I nybyggda Gottsunda centrum finns ett brett utbud av butiker, caféer och restauranger. I Ultuna ligger Sveriges lantbruksuniversitets, SLU, där även träningsälskaren finner populära gymmet Friskis&Svettis. Flertalet skolor och förskolor i närområdet, närmaste grannen är Engelska skolan. Närmaste gymnasium är Lundellska skolan i Ulleråker eller Rosendalsgymnasiet.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 554 kr, inkl. värme, kallvatten, tv, bredband och telefoni. Föreningen fakturerar bostadsrättsinnehavaren för faktisk förbrukning av varmvatten.
Antal rum
5 rum + kök
Boarea
105 m² föreningens information
Våning
3, hiss finns
Andel i förening
1,6586 %
Andel av årsavgift
1,6586 %

Föreningen

Namn
Björkallén
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
85 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Bostadsföreningen Brf Björkallén består av 85 lägenheter fördelade på 4 byggnader.

Mellan husen kommer grönskan ned ifrån naturparken ovanför och möter de planterade gårdarna. De södervända entréerna som alla ligger utefter lokalgatan för god orienterbarhet har intill sig fristående små byggnader vilka rymmer källsortering och växthus för odling. Växthusen blir en mötesplats och vilka på kvällen fungerar som ljuslyktor och annonserar entréerna.

Alla lägenheter har ett förråd, antingen i källaren eller på vinden. I husets entré hittar du postboxarna och en tidningshållare finns vid din lägenhetsdörr.
Information om månadsavgiften
inkl. värme, kallvatten, tv, bredband och telefoni. Föreningen fakturerar bostadsrättsinnehavaren för faktisk förbrukning av varmvatten.
FÖRENINGENS EKONOMI
Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (Kontrollerat med styrelsen 2021-10-20)
Tv och Bredband
Fiber finns. Com Hem.
Parkering
40 st garageplatser 800kr/mån (varav 7 st elbilsplatser)
14 st uteplatser 350kr/mån

Plats för cykelparkering i källaren och ute på gården.

Kö till parkeringsplats, kontrollerat med styrelsen 2021-10-20. Det finns också parkeringsmöjligheter längs gatan (betalparkering).
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Föreningen planerar för el-bilsplatser, kontrollerat med styrelsen 2021-10-20.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2019
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
FTX
Hiss
Ja, med hiss från markplan
Övriga byggnader/utrymmen
Förråd på vinden.

Ekonomi

Fast Pris
4 150 000 kr
KOMMUNALSKATT
33,111%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
2 400 kr/år
vatten
3 600 kr/år
Försäkring
1 200 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
7 200 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Nätbolag
Vattenfall
Elleverantör
Vattenfall
Energideklaration
Utförd 2022-01-11
Energiklass
C
PRIMÄRENERGITAL
73 kWh per kvm och år

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.