Luthagen

Götgatan 20C

Mini-tvåa i Luthagen

Till salu

Mini-tvåa i Luthagen

Välkommen till denna mini-tvåa på bästa adress i Luthagen. Ett stadsnära boende med renoverad köksdel med bra förvaring, ljust vardagsrum och rymligt sovrum som har utgång till balkong. Badrum med dusch, samt två förråd i källaren.

Gångavstånd till Ekonomikum och närliggande nationer. På ett par minuter har du cyklat in till stadskärnan och närhet till strandpromenad vid Fyrisån. Genomgående fina ytskikt och härligt ljusinsläpp med fönster i två väderstreck.

Chans till snabbt tillträde och låg avgift där bredband ingår.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 1 895 000 kr
 • Boarea: 30 kvm föreningens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 2 av 4
 • Avgift: 1 830 kr inkl värme, vatten, TV och bredband.
 • Förening: Brf Ottarsgården
 • Byggnadsår: 1945
 • Område: Luthagen, Uppsala
Utgångspris

1 895 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmalan
Ansvarig mäklare

Madelene Norberg

Reg. fastighetsmäklare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen till Götgatan 20C

Välplanerade 30 kvm i Luthagen, som ger dig ett separat sovrum med utgång till hörnbalkong, vackert ljust vardagsrum och en optimerad köksdel i hallen. Genomgående fina ytskikt med målade väggar och vackert ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Helkaklat badrum med dusch, toalett och handfat med kommod.

Omtyckt förening med god ekonomi, vilket ger en låg månadsavgift där både värme, vatten, TV och bredband ingår.

Några av fördelarna med att bo i Luthagen är att här har du nära till allt - detta är det perfekta området för den som vill ha närhet till natur men samtidigt vill bo med gångavstånd till stadskärnan. Denna lugna och lummiga stadsdel tilltalar såväl barnfamiljen som studenten, med Uppsala Universitet och studentnationerna på cykelavstånd. Här finns även flera olika parker samt promenadstråk längs Fyrisån eller närliggande Stabbyskogen, där har du fina motionsspår samt skidspår vintertid. Från bostaden finns fina cykelvägar som leder till centrum, vilket du tar dig till på under 8 minuter.

 • Låg avgift
 • Chans till snabbt tillträde
 • Mini tvåa med bra sovrum

Vardagsrum

Vackert vardagsrum med härligt ljusinsläpp tack vare det större fönsterpartiet. Här finns plats för större soffgrupp och matbord. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Visa mer

Sovrum

Sovrummet rymmer både stor säng och skrivbord om så önskas framför fint ljusinsläpp från fönster. I sovrummet finns klädkammare, samt utgång till balkong. Parkettgolv och målade väggar.

Visa mer

Balkong

Hörnbalkong med solglimtar på morgonen och på sensommarkvällarna. Utanför balkongen har du utsikt mot vackra grönskande träd på sommaren.

Visa mer

Köksdel/hall

Optimerad köksdel i hallen som är utrustat med kyl med frysfack, varmluftsugn med mikrovågsfunktion, spishäll och fläkt. Vita köksluckor och laminerad bänkskiva med kaklad yta över arbetsytan och häll. Laminatgolv och målade väggar.

Visa mer

Badrum

Helkaklat badrum med dusch, wc, handfat med kommod, samt ljusinsläpp från mindre fönster.

Visa mer

Föreningen

Föreningen äger marken varpå denna flerbostadsbyggnad ligger, med adressen på ett av Luthagens bästa lägen. Här bor du i en välskött föreningen med en trevlig innergård, där finns lekpark, grillmöjligheter och trädgårdsmöbler. I källaren finns förråd, hobbyrum, cykelförråd samt två tvättstugor.

Visa mer

Områdesbeskrivning

Detta är det perfekta området för dig som vill ha närhet till natur och samtidigt gångavstånd till campusområden som Ekonomikum, Engelska parken eller Gamla torget. Du har också nära till nationslivet och Uppsalas stadskärna. Här finns även flera olika parker samt promenadstråk längs Fyrisån.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
30 m² föreningens information
Våning
2 av 4
Andel i förening
0,99083 %
Andel av årsavgift
0,94043 %
Allmänt om lägenheten
Föreningen tillhanda håller två stycken förråd till lägenheten, båda belägna i källaren.

Föreningen

Namn
Brf Ottarsgården
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
62 lägenheter, 1 lokal
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja, den som bor i lägenheten ska äga minst 10 %.
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen består av 62 st bostadsrättslägenheter med adress Götgatan 20 och Geijersgatan 1, 3. I föreningen finns cykelförråd, hobbyrum och två tvättstugor med torkrum. Stor innergård med trädgårdsmöbler, grill och lekplats.
Information om månadsavgiften
inkl värme, vatten, TV och bredband.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen höjde avgiften 2021-01-01 med 3 %.
Föreningen har inte beslutat om någon avgiftsförändring. (avstämt 2022-01-17)
Tv och Bredband
Grundutbud TV och bredband 250/250 ingår i månadsavgiften.
Leverantör Tele2.
Parkering
Det finns 16 st parkeringsplatser i garage som kostar 420 kr/mån. Kösystem tillämpas, 9 st kö. (avstämt 2022-01-17)
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
1999-00 - Stamrenovering, el, balkonger
2005 - Säkerhetsdörrar
2007 - Uppfräschning av gård
2013/2014 - Omläggning tak
2014 - OVK
2017 - Fläktar torkrum
2021 - Renovering fasad, balkonger samt fönsterbyte

Planerade renoveringar under 2022:
Byte av portarna.

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
1 895 000 kr
KOMMUNALSKATT
33,103%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 042 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 042 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Nätbolag
Vattenfall
Elleverantör
Vattenfall
Energideklaration
Utförd 2018-10-28
Energiklass
E
DATUM FÖR ENERGIDEKLARATION
2018-10-28

Omgivning

Allmänt om området

I Luthagen har du nära till allt - detta är det perfekta området för den som vill ha närhet till natur men samtidigt vill bo med gångavstånd till citykärnan. Här finns även flera olika parker samt promenadstråk längs Fyrisån eller närliggande Stabbyskogen. Vasaparken är en populär samlingsplats för barnfamiljer både sommar som vinter, för ett besök i lekparken eller Biologiska Museet, Biotopia. Det finns ett flertal mataffärer och trevliga kvartersrestauranger med varierad inriktning. Här finns även små butiker av olika slag. Denna lugna och lummiga stadsdel tilltalar såväl barnfamiljen som studenten, med Uppsala Universitet och studentnationerna bara ett stenkast bort.

Kommunikation

Det är nära till stadskärnan och kommunikationerna med stadsbuss är mycket goda. Vill du cykla till din arbetsplats finns det bra cykelvägar. Det tar ca 15 min att gå till Stora Torget. Att cykla ner till city tar mellan 5-7 min. Råbyleden och påfarten till E4:an finns på bekvämt avstånd som tar dig norr- eller söderut med bil.

Närservice

Här bor du med närhet till centrum, ekonomikum, universitet och nationer. Den omtyckta ICA-affären Luthagens Livs ligger i främre Luthagen. Vid Ringgatans rondell finns en fin Coop Konsum och nyare området vid Stabby finns ICA och flertalet restauranger.

Parkering

I Luthagen tillämpas även boendeparkering som hanteras av kommunen.

Övrigt

Området är perfekt för den som har hund eller tycker om att motionera. I den vackra och omtyckta Stabbyskogen finns ett elljusspår och många andra fina promenadstråk. Sport och bad på Fyrishov samt badmintonbanor på Fyrisfjädern finns inom gång/cykelavstånd. Fyrisåns promenadstråk finns på nära avstånd.

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.