Skebokvarnsvägen 366, 10 tr Högdalen
Högdalen

Skebokvarnsvägen 366, 10 tr

Fräsch fyra nära allt - Inglasad balkong med milsvid utsikt - Öppen planlösning

Till salu

Fräsch fyra nära allt - Inglasad balkong med milsvid utsikt - Öppen planlösning

**Hushållsel, bredband mm ingår i avgiften **
Välkommen till denna fantastiskt fina och mycket ljusa hörnfyra med modern öppen planlösning och stilrena materialval, belägen i trevliga Brf Ekbacken i Högdalen, med byggår 2008. Magiskt ljusinsläpp från stora fönster och en milsvid utsikt som man aldrig tröttnar på! Stilrent kök samt matplats med öppen planlösning mot vardagsrum. Tre rogivande sovrum samt bra förvaring i en stor klädkammare. Rymligt badrum med tvättmaskin och torktumlare samt en separat gästwc. Stor inglasad balkong i söderläge bjuder på sol större delen av dagen samt kvällen. Källarförråd ingår. Stabil förening där både hushållsel, vatten, värme, bredband, IP-telefoni och kollektivt bostadsrättstillägg ingår i avgiften. Föreningen tillhandahåller bl a cykel- och barnvagnsrum samt föreningslokal med övernattningsmöjlighet. På husets baksida finn en lekplats för familjens yngsta. Föreningen tillhandahåller även p-platser lediga platser finns att hyra).
På Skebokvarnsvägen 366 bor man bekvämt! Endast några minuters promenad till centrum med T-bana (20 min till stan) och goda bussförbindelser till bl a Huddinge, Älsvjö, Farsta mm. I Högdalens centrum finns ett 50-tal butiker med allt från torghandel till matvarubutiker, systembolag, gym, klädbutiker, caféer och bibliotek. Den nyligen upprustade simhallen finns också här. Populära Bandängen är en traditionell parklek med getter, får, grisar, kaniner och höns. Här finns en lekpark med lantgård i stadsmiljö samt en plaskdamm. I lekparken finns gungor, klätterställning och små lekstugor. Parkleken samarbetar med skolorna i området som får möjlighet att odla grönsaker, sädesslag, pröva på gammalt hantverk och närvara vid den årliga klippning av fåren. Besökarna ges även tillfälle att pröva på kardning, spinning samt tovning. Fem minuters promenad från lägenheten finns också Highvalley Skateworld (eller Högdalens skatepark), som är en av Sveriges största skateparker. Runt närbelägna sjön Magelungen finns badplatser och fina promenadstråk.

Helt enkelt ett hem som är lätt att trivas i - varmt välkommen på visning!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • utgångspris: 3 900 000 kr
 • Boarea: 92.5 kvm föreningens information
 • Antal rum: 4 rum
 • Våning: 10 av 15, hiss finns, Det finns två hissar i huset.
 • Avgift: 7 441 kr I avgiften ingår vatten, värme, bredband, IP-telefoni och hushållsel. I fastighetens försäkring ingår generellt bostadsrättstillägg
 • Förening: Brf Ekbacken i Högdalen
 • Byggnadsår: 2008
 • Område: Högdalen, Stockholm
utgångspris

3 900 000 kr

Visningar

28 Nov 17:30 - 18:00
Välkommen att anmäla er till visningen!
Ansvarig mäklare
Nina Eklund

Nina Eklund

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare
Assisterande
My Lundberg

My Lundberg

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Skebokvarnsvägen 366, 10 tr

 • Öppen planlösning kök/vardagsrum
 • Hörnläge med stora fönster i två väderstreck
 • Milsvid utsikt
 • Stor inglasad balkong i söderläge
 • Rymligt badrum samt separat gästwc
 • Hushållsel, bredband mm ingår i avgiften
 • Lediga p-platser finns att hyra
 • Källarförråd tillhör
 • 3 minuters promenad till Högdalens C och T-bana
 • Föreningslokal/övernattningslägenhet finns

Rumsbeskrivning

Välkommen in i hallen! Här sätter du fötterna på ett parkettgolv som enhetligt löper vidare i hela lägenheten. Säkerhetsdörr mot trapphuset, och nymålade väggar. En stor skjutdörrsgarderob (2022) rymmer hela familjens ytterkläder och skor. Längre in i den inre hallen finns en helkaklad gästwc, samt en högt uppskattad klädkammare. Närmast hallen har vi ett stort badrum som har helkaklade väggar och klinkergolv med elvärme (nytt sedan 2018) samt infällda spotlights i taket. Här finns dusch med glasdörrar (2018), handfat, vägghängd wc, handdukstork, spegelskåp samt två vägghängda skåp. Under en praktisk arbetsbänk - perfekt för att sortera och vika tvätt - står tvättmaskin och torktumlare.
Vid den inre hallen finns två sovrum som ligger vägg i vägg, bägge med ett lugnt och insynsskyddat läge. Parkettgolv och nymålade väggar. i det stora sovrummet finns tre garderober.
Vardagsrum och kök stoltserar med fönsterpartier som löper längs med hela långsidan. Sobra material- och färgval, allt för att förstärka det fina ljusinsläppet. Rummet upplevs stilrent och tidlöst. Här ryms en stor soffgrupp, mediamöbel, bokhyllor samt ditt allra bästa sällskap! Parkettgolv och nymålade väggar.
Vi stiger in i köket som ligger med öppen planlösning mot vardagsrummet. I köket möts vi av klassiskt släta grå luckor (omlackerade 2020) i kombination med bänkskivor av mörk laminat och vitt kakel som stänkskydd. Här får kocken gott om svängrum och utmärkta hjälpmedel i form av den maskinella utrustningen bestående av spis med häll, fläkt, inbyggnadsmikro (2020), diskmaskin (2020) samt kyl (2020) och frys. Dina gäster placerar du vid matbordet invid fönstret. Parkettgolv och nymålade väggar.
Ett sovrum finns med ingång från vardagsrummet. Parkettgolv, nymålade väggar och en garderob. Härifrån når du den stora inglasade balkongen med bästa söderläge som ger optimalt med soltimmar.

Visa mer

BILDER

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Nina Eklund

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Nina Eklund

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
7 441 kr, I avgiften ingår vatten, värme, bredband, IP-telefoni och hushållsel. I fastighetens försäkring ingår generellt bostadsrättstillägg
Antal rum
4 rum + kök
Boarea
92.5 m² föreningens information
Våning
10 av 15, hiss finns
Andel i förening
1,7905 %

Föreningen

Namn
Brf Ekbacken i Högdalen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
66 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Nej, innehas med tomträtt.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Fastigheten innehåller 66 lägenheter med bostadsrätt och stod klart för inflyttning 2008 - byggherre var Veidekke. Fastigheten är upplåten med tomträtt som löper ut 2027-12-31.

På entréplan finns ett barnvagnsförråd. Det finns även cykel- och barnvagsrum. I huset finns en lokal för uthyrning till medlemmar. I lokalen finns en bäddsoffa för två personer, tre kuddar och tre täcken. Bord och stolar för sex sittande, toalett med dusch, pentry med kylskåp, mikro, kaffebryggare, vattenkokare samt två kokplattor. Dygnspris för lokalen är 200 kr.

Klaffbord, stolar, partytält och grill finns att låna avgiftsfritt till medlemmar. I huset finns också 25 st extra förråd som föreningen hyr ut. Hushållssopor utanför huvudentré - här finns också ett återvinningsrum.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen höjer avgiften med 25% fr o m 1/1-2023. Den nya avgiften är redan angiven i annonsen (7441 kr).
Tv och Bredband
Multimediauttag i sovrum, vardagsrum och kök. Kollektiv anslutning till digital och analog TV med basutbud och bredband. Ingår i avgiften. IP-baserad telefoni.
Parkering
Föreningen har tillgång till 46 parkeringsplatser, varav 22 har motorvärmaruttag och 8 platser är avsedda med laddning för elbilar. Två platser är handikappanpassade Separat kö till dessa - lediga platser finns f n (avstämt med styrelsen 21/11-2022). P-plats utan motorvärmaruttag 100 kr/mån med motorvärmaruttag 150 kr/mån, elplats 500 kr/mån.

dokument

BYGGNADSFAKTA

BYGGNADSÅR
2008
Uppvärmning
Fjärrvärme/Bergvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja, Det finns två hissar i huset.

Ekonomi

utgångspris
3 900 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd
Energiklass
C

Allmänt om området

SPORT OCH FRITID
Närmaste grönområde är den s.k. Högdalstoppen med en vidsträckt utsikt över Södra Stockholm. I anslutning härtill finns ett elbelyst motionsspår. 2 km från centrum vid Fagersjö ligger den vackra sjön Magelungen med utbyggda strandpromenader och cykelleder mot Farsta strand coh Farstanäset. Något längre bort i riktning mot Farsta finns det vidsträckta Ågesta friluftsområde med bla golfbanor, skid- och motionsspår som gränsar mot Magelungen och den fågelrika Ågestasjön och som nås via Ågestabron. I Högdalens centrum finns simhall med gym och bowlinghall.
Högdalen angränsar även till Snösätra med Stockholms stads största våtmark och ett rikt fågelliv. För trädgårdsintresserade ligger koloni- och fritidsträdgårdsföreningarna Snösätra Södra respektive Norra ca. 5 minuters promenad bort. Fortsätter man vidare ytterligare 5 minuter finner man sjön Magelungen med bad-, fiske och grillmöjligheter.

HISTORIK
Den moderna förorten Vantör har anor från förr och namnet Vantör anses härstamma från tidig medeltid. En tolkning är att ordet syftar på "ovan tören" vilket betyder norr om skiljegränsen. På 1200-talet föll o-et bort och namnet blev Vantör. På 1400-talet var Vantör en del av Brännkyrka socken men när församlingen delades togs det gamla namnet åter i bruk. År 1518 stod här ett slag mellan svenskar och danskar då Sten Sture den yngres styrkor drev Kristian den II:s styrkor på flykten.
Högdalen (Högdahlen 1772, Högdahl 1787, Högdahstorpet 1998) var ett torp under Örby Gård, namngivet efter läget. Högdalsberget intill torpet kallades också Patasseberg "efter en gubbe, som där förr hade en kula" (OAU).
En hållplats på Nynäsbanan, sedan länge nedlagd, övertog torpnamnet och från den hållplatsen hämtades även idén till stadsdelsnamnet av HSB-chefen Sven Wallander. De grundläggande skisserna till den planerade bebyggelsen gjordes av stadsplanedirektören Sven Markelius. Stadsplanen för området väster om centrum antogs av Stadsfullmäktige vid det sammanträde, den 18 maj 1953, då staden firade sitt 700-årsjubileum. Utbyggnaden av centrumanläggningen anförtroddes åt AB Familjebostäder; anläggningen öppnades 1959. Tunnelbanan till Högdalen var klar redan 1954.
Förutom tre namn med lokal anknytning tillhör samtliga gatunamn inom Högdalen kategorin "sörmländska ortnamn" som tidigare använts i angränsande stadsdelen Örby där Harpsund är en taget efter gården Harpsund nära Flen, numera disponerad av Sveriges stadsminister.
(hämtat ur Stockholms Gatunamn, Stockholmsmonografier 50)

Kommunikation

KOMMUNIKATIONER
Nära till T-banan med restid in till stan på ca 19 min. Dessutom trafikerar flertalet busslinjer här till bl.a. Farsta, Älvsjö, Liljeholmen, Norsborg och Skarpnäck. Bussresa till Älvsjö där anslutning till pendeltåg finns tar knappt 10 min i rusningstid.
(För närmare information se www.sl.se)

Närservice

I Högdalens Centrum finns ett stort utbud av närservice i form av välsorterade matvarubutiker, apotek och bank, systembolag samt ett flertal affärer, restauranger, caféer och gatukök. Större shoppingmöjligheter finns även i Globen City som erbjuder över 60 butiker och nås med tunnelbanan från Högdalen på ca 8 min.

SKOLOR OCH FÖRSKOLOR
I Högdalen finns 7 kommunala förskolor, de närmaste är Trollhöjden (Trollesundsvägen 120) och Önskeringen (Önskehemsgatan 32). Närmaste grundskolor är Bäckahagens skola (F-åk 9) och Bandhagens skola (F-åk 6).

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.