Granvägen 20 Bålsta/Krägga
Bålsta/Krägga

Granvägen 20

Pampig villa med vacker utsikt över Mälaren!

BUDGIVNING PÅGÅR

Pampig villa med vacker utsikt över Mälaren!

Pampig villa från kvalitativa Rörvikshus i högt, fritt läge med strålande sjöutsikt. Huset inrymmer hela 206 kvm med fina sällskapsytor och fem sovrum. Flertalet uteplatser och altaner i tre väderstreck samt balkong i exceptionell storlek. Bilentusiasten får sitt lystmäte i det 63 kvm stora, varmbonade dubbelgaraget. Möjlighet till båtplats! Väl utbyggd service och möjligheter till rikt friluftsliv finns i hela kommunen. Välkommen till ett kvalitativt boende i slående vacker natur! Kommunalt V/A. Fastigheten är befriad från fastighetsskatt till 2030.

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 8 995 000 kr
 • Antal rum: 6 rum
 • Boarea: 206 kvm + 63 kvm biarea
 • Byggnadsår: 2015
 • Område: Bålsta/Krägga, Håbo
 • Fastighetsbeteckning: Krägga 1:56

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Marie-Louise Lindgren

Marie-Louise Lindgren

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Granvägen 20

 • Sjönära
 • Dubbelgarage
 • Nyskick
 • Tre badrum
 • Fin tomt

Exteriör

Tilltalande villa i 1,5-plan som byggts med stor omsorg om detaljer och hög funktion. Fina kupor och småspröjsade fönster bär en touch av New England. Liggande fasadpanel, målad i varmgrå ton som accentueras av vita snickerier i fönsterfoder och knutar. Svarta takpannor.

Visa mer

Beskrivning

Fastighet i utmärkt läge med sjöutsikt över Mälarens glittrande vatten. Genomtänkt och funktionell planlösning med fyra sovrum i övre plan samt ett i entréplanet.
Huset har tre smakfullt inredda, helkaklade badrum, varav ett med bastu (aggregat från Tylö) samt badkar med bubbelfunktion. Välutrustad tvättstuga med inredning från Marbodal.
Golvvärme i båda våningsplanen samt öppen spis i entréplan.
SPA-bad från Poolkungen (2021). I övre plan ligger en balkong i exceptionell storlek, ett riktigt örnnäste med fri vy över hustak och vatten. Larm i huset och i garaget samt fungerande fiberoptik i mycket god hastighet som kan övertas mot en kostnad. I garaget finns en luftvärmepump och två automatiska garageportar. Påkostad utomhusbelysning sitter monterad runt hela huset och garaget. Invid badplatsen som ligger på "badrocksavstånd", finns det fint anlagda, belysta gångvägar i den vackra Sjöparken. Krägga Herrgård ligger i närområdet och här ordnas bröllop, konserter och vinprovningar för att nämna ett urval. Såväl midsommar-som Valborgsfirande anordnas också. Buss passerar området och tar er till pendeltåg. I Bålsta finns välsorterade livsmedelsbutiker (ICA Maxi och COOP) klädbutiker, restauranger, Apotek, frisörer och handelsträdgård/florist. Många förskolor och skolor finns att välja mellan där Gransäterskolan är den som ligger närmast geografiskt.

Visa mer

Matplats

Matplats i anslutning till kök och vardagsrum. Här ryms ett stort matbord där ni kan samla vänner och familj. Ljusa väggar. Enstavsparkett. Spröjsade skjutdörrar mot sovrum 1. Spröjsade dubbeldörrar mot uteplats.

Visa mer

Kök

Påkostat och välutrustat kök med inredning från Marbodal. Luckor och lådfronter i vitt med pärlspont. Vitrindelar med belysning. Kyl och frys i fullhöjd och rostfritt utförande. Inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro i rostfritt. Spishäll med induktion. Diskmaskin. Vitvarorna kommer från kvalitativa Miele och Siemens. Bänkskivor i vacker granit. Fina, passande blandare. Glaserat kakel i provençalsk stil. Ljus tapet i Burberry-mönster. Enstavsparkett.

Visa mer

Vardagsrum

Vardagsrum i fin kontakt med matplats och vackert naturligt ljusflöde från de generösa fönstren i flera väderstreck. Väggar i mättad, beige ton samt fond i vitmålad råspont. Vacker enstavsparkett i ek. Braskamin.

Visa mer

Hall

Ljus entréhall och möblerbar entréhall men ljusa väggar och enstavsparkett. Klinkergolv i svart invid ytterdörren.

Visa mer

Dusch/WC på entréplan

Helkaklat duschrum med vita väggplattor i kombination med tapet med fin lyster samt klinkergolv i grafitgrå ton. Vikbara duschväggar i glas. Handfat med kommod. WC. Integrerade spotlights i tak. handdukstork. Fönster.

Visa mer

Sovrum 1

Sovrum i anslutning till matplats i entréplan. Ljusa väggar och enstavsparkett. Skjutdörrar med spröjs

Visa mer

Relaxdel och bastu

Relaxavdelning med helkaklade väggar och klinkergolv grafitgrå ton i kombination med mindre mosaik i duschzon. Hörnbadkar med massagefunktion. Ingång till stor bastu med fönster. Handfat. Integrerade spotlights i tak. Utgång till uteplats.

Visa mer

Tvättstuga

Rymlig tvättstuga med gott om plats för klädvård och separat ingång. Skåpinredning från Marbodal. Bänkskiva i grått med integrerad ho. Klinkergolv i grafitgrå ton samt ljusa väggar.

Visa mer

Uteplatser

På tomten finns flera uteplatser, njut av solen eller finn skugga under varma sommardagar. Morgonkaffet intas med fördel på den uteplats som ligger med morgonsol i sydöstläge. Här finns plats för en köksträdgård. Ytterligare en altan ligger under tak med vacker utsikt över sjön. Uteplats med påkostad stenläggning och klockrent söderläge samt entréveranda under tak.

Visa mer

Sovrum 3

Generöst sovrum med kupa och utgång till balkongen som har fantastisk vy över Mälaren. Ljusa väggar. Laminatgolv.

Visa mer

Balkong

Underbar balkong där du blickar ut över Mälarens glittrande vatten. Plats för loungegrupp eller solstolar. Snyggt glasräcke.

Visa mer

Hall öv

Möblerbar hall med ingång till sovrummen samt duschrum. Ljusa väggar. Laminatgolv.

Visa mer

Sovrum 2

Sovrum med väggar i ljust beige ton. Laminatgolv.

Visa mer

Sovrum 4

Sovrum med ljusinsläpp från två väderstreck. Vacker kupa och utsikt mot söder och väst. Ljusa väggar och laminatgolv.

Visa mer

Sovrum 5

Sovrum med ljusa väggar samt fond med fototapet. Laminatgolv.

Visa mer

Duschrum

Duschrum med fönster. Ljusa, släta väggar och fond i laserad råspont. Kaklat duschutrymme. Väggkakel i vitt samt klinkergolv i mattsvart. Handfat med kommod. Spegel med integrerad belysning. WC.

Visa mer

Tomt

Tomten är 1769 kvm och gränsar mot skogsområde. Trädgårdsdel med anlagd gräsmatta och rabatter. Friggebod i samma stil som boningshuset. Stor biluppfart. På tomten växer pioner, lavendel och bärbuskar. En vacker syrenhäck och vintergröna växter. SPA-badet ligger på ett podium med utsikt över vattnet och Herrgårdsbyn.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Marie-Louise Lindgren

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Marie-Louise Lindgren

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Krägga 1:56
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
6 rum, varav 5 sovrum
Boarea
206 m² + 63 m² biarea taxeringsinformation
Kommentar till areakälla
BIA avser garage
Tomtarea
1 769 kvm

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Frånluftsvärmepump och golvvärme
BYGGNADSÅR
2015 
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Fasad
Trä
Fönster
3-glas
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Betongplatta
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Mekanisk med värmeåtervinning

Ekonomi

Utgångspris
8 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
33,061%
TAXERINGSVÄRDE
4 651 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
3 744 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
5 475 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
17 000 kr/år
VA
3 275 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
5 748 kr/år
Renhållning
2 982 kr/år
Kommentar
Samfällighetsavgifterna är: Krägga vägsamfällighet 2807kr/år. Krägga tomtägarnas samfällighet 2244kr/år. Segerstavägens vägsamfällighet 697kr/år.
Underhåll av vägar och sommarvatten är inkluderat. Hemförsäkring tillkommer.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
29 005 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Nätbolag
Eon
Elleverantör
Eon
Elförbrukning
17 446 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-08-10
Energiprestanda primärenergital
81 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
45 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
C

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Håbo Krägga GA:5 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Håbo Krägga GA:6 ändamål: Avloppsanläggning, Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Håbo Stämsvik GA:1 ändamål: Vägar
Planbestämmelser
Detaljplan

Allmänt om området

Ett tidigt morgondis hänger kvar som silvriga rökmoln över ängen och gör konturerna mjuka och otydliga. En skygg råbock skymtar bland molnen på vägen ner mot sjön, med vaksamt lyft huvud, beredd på språng om den stillsamma tystnaden skulle brytas av något oväntat. Plötsligt är den borta i slöjdiset. Var den där överhuvudtaget eller ville vi bara se den för att vi tyckte att den passade så bra i den pastorala idyllen? En illusion när våra sinnen spelat oss ett spratt? Eller var det en vanlig förtrollad morgon i Krägga?

Här ger naturen många möjligheter till upplevelser i ett kulturlandskap som saknar motstycke. Runstenar, fem medeltida kyrkor och många andra kulturhistoriska minnen möter du på dina vandringar. Vill du ut och vandra lite längre så kliver du bara på Upplandsleden som har en vacker sträckning genom Håbo kommun.

Fiska får man gärna göra med handredskap och eftersom det finns 23 mil stränder så hittar du säkert din egen favoritplats med fiskelycka. Efter fisket så kan du besöka Kalmarnäslandet som är ett naturreservat med mäktiga klippor, månghundraåriga ekar och enastående utsikt över Ekolsundsviken och Norra Björkfjärden. Under bär- och svampsäsongen passar du på att fylla skafferiet med naturens godsaker. Självklart kan du också utnyttja elljusspår för motion eller ta cykeln några mil på Mälardalsleden.

Kommunikation

Buss 310 går från Bålsta busstation till Krägga. Det finns fyra hållplatser i Krägga.

Närservice

Lanthandel finns nära Herrgårdsbyn. Herrgården har ett välrenommerat kök och sommartid hålls trevliga evenemang.

Övrigt

Krägga ligger 7 km från Bålsta C och endast 5 mil från Stockholm city.

Skola och förskola finns i Bålsta. Förskola väljer man själv, grundskola är Gransäterskolan som är en F-9 skolan.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.