Västra vägen 3B, vån 6/6! Rudviken
Rudviken

Västra vägen 3B, vån 6/6!

Ljus och välplanerad 2:a (möjlig 3:a) högst upp i huset! Milsvid utsikt och närhet till allt!

Kommande

Ljus och välplanerad 2:a (möjlig 3:a) högst upp i huset! Milsvid utsikt och närhet till allt!

Västra vägen 3B, vån 6/6! Västra vägen 3B, vån 6/6! info@svenskamaklarhuset.se Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • Boarea: 62 kvm förvaltarens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 6 av 6, hiss finns, Stor hiss
 • Avgift: 3 158 kr Inkl. värme, VA, gemensamt elanslutning (förbrukning tillkommer) samt kollektiv bostadsrättsförsäkring. Bredband tillkommer med 165kr och TV tillkommer med 76kr.
 • Förening: Brf Platån 17
 • Byggnadsår: 1969
 • Område: Rudviken, Solna

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Erika Eriksson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Västra vägen 3B, vån 6/6!

Varmt välkomna till Västra Vägen 3B!

Nu har jag nöjet att presentera denna bostad om 62kvm som är utöver det vanliga!
Ta hissen upp till översta våningen och välkomnas av en ljus och öppen 2:a i ett modernt utförande. Här erbjuds milsvid utsikt från såväl balkongen i bästa sydvästläge som från fönstren i kök och vardagsrum. Tack vare de stora fönsterpartierna som låter ljuset flöda in genom lägenhetens samtliga rum och grönskan utanför skapar extra känsla av rymd. Planlösningen är optimalt planerad med en hall med gott om plats för förvaring som ni slipper trängas i, vidare in i vardagsrummet erbjuds här en social och lättmöblerad yta med utsikt mot skyn. Bostadens kök är fint renoverat med gott om förvaring och goda arbetsytor. Här har ni all mekanisk utrustning ni kan tänkas behöva samt exceptionellt med förvaring i form av flertalet över- och underskåp. Sovrummet är av den större storleken och rymmer såväl en dubbelsäng samt annat önskat möblemang. Sovrummet har även stor inbyggd garderob med skjutdörrar. Bostadens badrum är helkaklat och stambyte utfördes 2021, här finns härligt badkar, tvättmaskin, golvvärme och handdukstork.

BRF Platån 17 är en äkta förening som äger marken. Föreningen bildades 1999 och består av två fastigheter som tillsammans består av 80 lägenheter varav 4 är upplåtna med hyresrätt (dold tillgång). Föreningen har 45 parkeringsplatser som går att hyra via separat kö.
I föreningen finns förråd på markplan, stor modern tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum och grovsoprum. På föreningens baksida finns en lummig innergård med sittplatser, gemensamma grillplatser och boulebana.

Området Rudviken i Centrala Solna erbjuder ett utmärkt läge för att bo och trivas mycket bra oavsett var i livet man befinner sig, gammal som ung, med närhet till Solna C, kommunikationer och naturen. Trots sitt lugna läge är det cirka 5 minuters promenad till Solna Centrum med ett stort utbud av serviceinrättningar, butiker och restauranger och flertalet kommunikationer såsom tunnelbana, bussar och tvärbana. I närliggande Arenastaden vid Solna Station ligger Nordens största köpcentrum - Westfield Mall of Scandinavia. Här hittar du även Europas modernaste arena för fotboll och andra populära evenemang nämligen Friends Arena.

Vill du ta dig in mot innerstan når du Vasastan på endast ca 10-15 min med cykel eller så kan man ta en av flertal bussar som går ditåt. På väg mot innerstan hittar du både Karolinska Institutet och sjukhuset. Vid Solna Centrum finns T-bana, tvärbana och busstorg med en mängd olika busslinjer. Solna Station som erbjuder pendeltåg ligger endast 10-15 min promenad bort, dit går även bussar från den närbelägna busshållplatsen. På gångavstånd finns Råstasjön och Lötsjön som erbjuder trevliga promenadstråk och motionsslingor. Inom räckhåll finns även Hagaparkens underbara gröna sluttningar som erbjuder ett vackert utflyktsmål. Här finns även båtklubb, flertalet sevärdheter såsom till exempel Parkmuséet och Koppartälten, populära Fjärilshuset och fina motionsspår. Läget kan helt enkelt inte bli bättre. Solna kommun har just nu Sveriges näst lägsta kommunalskatt.

Missa inte chansen att få bo i denna oslagbara tvåa högst upp i huset!
Kontakta ansvarig fastighetsmäklare Erika Eriksson 0706-129588 för mer information.

 • Högst upp i huset
 • Inglasad balkong i sydväst
 • Stambytt kök och badrum
 • Gångavstånd till tunnelbana, tvärbana, pendeltåg och bussar
 • Närhet till Mall of Scandinavia och Solna Centrum

Vardagsrum

Balkong

Kök

Sovrum

Badrum

Hall

Innergård

Närområde

Visa mer

Övriga bilder

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Erika Eriksson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Erika Eriksson

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 158 kr, Inkl. värme, VA, gemensamt elanslutning (förbrukning tillkommer) samt kollektiv bostadsrättsförsäkring. Bredband tillkommer med 165kr och TV tillkommer med 76kr.
Antal rum
2 rum + kök
Boarea
62 m² förvaltarens information
Våning
6 av 6, hiss finns
Andel i förening
0,9305 %
Nettoskuldsättning
532 825 kr, Baseras ej på andelstal av årsavgift. Baseras på andel i föreningen.

Föreningen

Namn
Brf Platån 17
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
80 lägenheter varav 4 hyresrätter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Delat ägande godkänns av föreningen förutsatt att den/de boende måste äga minst 50%
Allmänt om föreningen
Bostadsrättföreningen Platån 17 bildades 2001 och består av 80 lägenheter. Av dessa ägs 76 stycken med bostadsrätt och 4 stycken med hyresrätt. Fastigheten omfattar 2 hus (Västra vägen 1C, 1D, 3A och 3B).

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet som betalas av köparen.
Föreningen tar ut en Pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet.
FÖRENINGENS EKONOMI
I dagsläget är ingen avgiftsändring planerad (2022-02-08)
Tv och Bredband
Samtliga lägenheter är anslutna till både Telia, Telenor och ComHem.
Obligatorisk avgift 165 kr/mån tillkommer för bredband.
Comhems analoga grundutbud tillkommer på avgiften med 72 kr/månaden (exklusive moms). Avgiften är obligatorisk och finns som separat post på räkningen från NORDSTADEN.
Gemensamma utrymmen
Tvättstuga.
Cykelrum vid varje port, plus ett större cykelrum intill Uppgång 3B.
Föreningslokal för styrelsemöten.
Parkering
Föreningen har 45 platser på egen mark längs kurvan upp till husen och på plattan framför husen. Följer ej med lägenheten vid försäljning utan det finns en separat kö.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
RENOVERINGAR
2021 – Stambyte i hela föreningen slutförd inkl. badrumsrenovering
2021 – Fasadrenovering med tilläggsisolering
2017 - Digitalt bokningssystem för tvättstugan
2017 - Nya portlås och med kod
2017 - Fönster på östsidan
2012 - Stamspolning
2009 - Ny värmeväxlare för luftvärmeväxlarna
2007 - Ny värmeväxlare i undercentralen för varmvatten och värme
2007 - Husens gavlar tilläggsisoleras
2005 - Nya luftvärmeväxlare
2003 - Nytt tak plus tilläggsisolering
2002 - Ny tvättstuga


KOMMANDE RENOVERINGAR
För närvarande har föreningen ingen stor genomgripande renovering inplanerad.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1969
Uppvärmning
Fjärrvärme + luftvärmeväxlare
Fönster
2+1 glas på framsidan och 2-glas på baksidan
Hiss
Ja, Stor hiss

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,708%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2019-01-31
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
119 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Välkomna hem till Rudviken, här är mäklarna på Svenska Mäklarhuset i Solna lokala och lyhörda. Rudvikens lokala mäklarfirma har aktivt förmedlat bostäder här sedan 1996. Våra mäklare har under åren arbetat upp en bred kompetens som lyser igenom i deras passionerade arbetssätt. Våra mäklare har mängder av spekulanter som längtar efter att kalla Rudviken för sitt hem. Ett ess i rockärmen som är ovärderligt!

Med närhet till allt man kan önska sig är Rudviken svårslaget. Lyxen att ha gångavstånd till Solna Centrum med ett stort utbud av närservice som till såväl Skytteholmsfältet för avslappning i grönområden. Letar du efter drömboendet i Rudviken hoppas vi att någon bostad i listan kan passa dig i smaken. Läs gärna mer om våra andra lugna bostadsområden och våra fantastiska Mäklare i Solna.

Kommunikation

Kommunikationerna är utmärkta! Tunnelbanestation Solna Centrum ligger inte långt från lägenheten. Härifrån tar ni er in till city på bara 9 minuter.
Från busstorget i Solna Centrum avgår också flera olika busslinjer. Tvärbanan går också från Solna C.

Buss 70 (Odenplan/Universitetet) och 507 (S:t Eriksplan) går längs Solnavägen och nås inom ett par minuters promenadavstånd.

Närservice

Populära och centrala Rudviken ligger ett stenkast från Solna Centrum och angränsar till grönområden med möjlighet till lek, motion och avkoppling. I Solna Centrum erbjuds mängder av butiker, restauranger och caféer. För den som är ute efter mer puls når man smidigt till Solnas landmärke, Westfield Mall of Scandinavia. Här erbjuds köpupplevelser i världsklass, omtyckta restauranger och en av nordens modernaste biografer!

För den som söker en mer anrik utflykt finns ståtliga Råsunda på promenadavstånd. I Råsunda erbjuds mängder av gömda pärlor som måste upplevas. Trots Rudvikens centrala placering är känslan av lugn högst påtaglig med härliga grönområden runt knuten. Rudvikens alla härliga lekplatser, Hagaparken som erbjuder harmoniska strövområden och Skytteholmsparken fyllt med utrymme för barnlek. I Rudviken finns även Solnas omtyckta Spanska skolan som erbjuder årskurserna F-5!

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Vardagsrum

Balkong

Kök

Sovrum

Badrum

Hall

Innergård

Närområde

Övriga bilder