Solgatan 16 Rudviken
Rudviken

Solgatan 16

Modern och välplanerad bostad med två balkonger. Närhet till allt!

Kommande

Modern och välplanerad bostad med två balkonger. Närhet till allt!

Kliv in genom ytterdörren och välkomnas av denna stilrena och välplanerade bostad med dubbla balkonger. Tack vare stora fönsterpartier från två väderstreck och den öppna planlösningen får lägenheten ett härligt ljusinsläpp i samtliga rum. Lättmöblerat vardagsrum med plats för större soffgrupp och tv-möbler, härifrån nås den stora balkongen med eftermiddags- och kvällssol med plats för loungemöbler och även tillåtelse av föreningen att grilla med gasolgrill. Praktiskt och modernt kök med all maskinell utrustning, goda arbetsytor samt mycket förvaring bakom skåpluckor i ljusgrått utförande. Här finns även plats för matbord för 6-10 personer. I lägenhetens ena sovrum finns plats för dubbelsäng, sängbord, garderober och övrigt möblemang, detta blir som din alldeles egna oas. Lägenhetens andra sovrum passar perfekt som barnrum, kontor eller gästrum, härifrån nås den inglasade balkongen med morgonsol. Stort helkaklat badrum med tvätt-, och torkmaskin, golvvärme, handukstork, härligt badkar och vädringsfönster. Välkomnande hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor. Gott om förvaring via klädkammare och flertalet inbyggda garderober. Lägenheten håller genomgående hög standard med fina materialval och parkettgolv. Här erbjuds ett trivsamt boende med låga boendekostnader i en ekonomiskt välskött förening. Tillhörande förråd finns i källaren.

Brf Rudan i Solna är en förening med en bra styrelse som alltid jobbar för att återkomma med snabba svar. Det finns inga större renoveringar planerade och månadsavgiften är planerad att stå på samma låga nivå. Föreningen disponerar 91 av totalt 240 garageplatser (850kr/mån). Det finns även ett antal platser med laddboxar till el-bilar som kostar 1200 kr (ink. el) för medlemmar. Utöver det finns Solna Bostadsparkering på gatorna för 400kr/månad eller 1 000kr/kvartal. Förråd, tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum och en fin innergård tillhör också föreningen och får nyttjas av dess medlemmar.

Området Rudviken i centrala Solna erbjuder ett utmärkt läge för att bo och trivas mycket bra oavsett var i livet man befinner sig, gammal som ung, med närhet till Solna C, kommunikationer och naturen. Trots sitt lugna läge är det cirka 5 minuters promenad till Solna Centrum med ett stort utbud av serviceinrättningar, butiker och restauranger och flertalet kommunikationer såsom tunnelbana, bussar och tvärbana. I närliggande Arenastaden vid Solna Station ligger Nordens största köpcentrum - Westfield Mall of Scandinavia. Här hittar du även Europas modernaste arena för fotboll och andra populära evenemang nämligen Friends Arena. Inom några år kommer även Gula linjen vara på plats med en station på gångavstånd.

Vill du ta dig in mot innerstan når du Vasastan på endast ca 10-15 min med cykel eller så kan man ta en av flertal bussar som går ditåt. På väg mot innerstan hittar du både Karolinska Institutet och sjukhuset. Vid Solna Centrum finns T-bana, tvärbana och busstorg med en mängd olika busslinjer. Solna Station som erbjuder pendeltåg ligger endast 10-15 min promenad bort, dit går även bussar från den närbelägna busshållplatsen. På gångavstånd finns Råstasjön och Lötsjön som erbjuder trevliga promenadstråk och motionsslingor. Inom räckhåll finns även Hagaparkens underbara gröna sluttningar som erbjuder ett vackert utflyktsmål. Här finns även båtklubb, flertalet sevärdheter såsom till exempel Parkmuséet och Koppartälten, populära Fjärilshuset och fina motionsspår. Läget kan helt enkelt inte bli bättre.

Välkommen att kontakta mäklare Josefin Ruthman Lloyd på 0728-57 62 26 för mer information

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Boarea: 70 kvm förvaltarens information
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 2 av 6, hiss finns
 • Avgift: 3 740 kr Inklusive kallvatten, bredband (1Gbit) och TV grundutbud. Uppvärmning 506kr/mån enl. schablon.
 • Förening: Brf Rudan i Solna
 • Byggnadsår: 2012
 • Område: Rudviken, Solna

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Josefin Ruthman Lloyd

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Solgatan 16

 • Stilrent och modernt
 • Dubbla balkonger, grillmöjlighet
 • Öppen social planlösning
 • Nära kommunikationer, garageplats och shopping

Balkong 1

Visa mer

Vardagsrum

Visa mer

Kök

Visa mer

Sovrum 1

Visa mer

Sovrum 2

Visa mer

Balkong 2

Visa mer

Klädkammare

Visa mer

Badrum

Visa mer

Hall

Visa mer

Närområdet

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 740 kr, Inklusive kallvatten, bredband (1Gbit) och TV grundutbud. Uppvärmning 506kr/mån enl. schablon.
Antal rum
3 rum + kök
Boarea
70 m² förvaltarens information
Våning
2 av 6, hiss finns
Andel i förening
0,98929 %
Allmänt om lägenheten
FÖRRÅD ingår
CYKELRUM ingår
TVÄTTSTUGA ingår
GARAGEPLATS finns att hyra från föreningen. För närvarande finns lediga platser.
BREDBAND 1000/1000mbit via Bahnhof
KABEL-TV via SAPPA

Föreningen

Namn
Brf Rudan i Solna
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
95 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Delat ägandeskap accepteras.
Allmänt om föreningen
Brf. Rudan har två hus; ett större med fem trappuppgångar och ett mindre med en. Sammanlagt består föreningen av 95 bostadrätter med varierande storlekar från ett till fem rum. Husen uppfördes 2010-2011 med första inflyttning i november 2011 och sista i februari 2012. Alla lägenheter har minst en balkong förutom lägenheterna i markplan som har terrasser.

Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras köparen.
Pantsättningsavgift om 1% gällande prisbasbelopp debiteras köparen/pantsättaren.
Information om månadsavgiften
Inklusive kallvatten, bredband (1Gbit) och TV grundutbud. Uppvärmning 506kr/mån enl. schablon.
FÖRENINGENS EKONOMI
I dagsläget (2022-05-05) finns inga beslut om en avgiftsändring.
Tv och Bredband
Obligatoriskt tillägg med 150kr/månaden för bredband.

Bahnhof är bredbandsleverantör med hastigheten 1Gbps.
SAPPA är TV-leverantör.
Gemensamma utrymmen
Tvättstugan ligger längst ner i Solgatan 8. Mellan Solgatan 16 och 20 finns det ett cykelförråd. Barnvagnsrum finns i varje trapphus på entréplan. Förråd finns dels på Solgatan 8 och 16 men också i två fristående hus på gården. Trapphus 1, Solgatan 16, har sina förråd i sin källarvåning. Trapphus 6, Solgatan 20, har sina förråd i det närmaste fristående huset på gården.
Parkering
Föreningen har 91 garageplatser, det kostar 850kr/mån för bilparkering och 350kr/mån för MC.
Även ett antal platser med laddboxar till el-bilar som kostar 1200 kr inklusive el-förbrukning. Garaget erbjuder platser med och utan el-uttag. I dagsläget finns det lediga platser (2022-05-05)

I området finns även möjlighet till boendeparkering via Solna stad, boendeparkering kostar 400 kr/månad alternativt 1 000 kr/kvartalet. Läs mer på www.solna.se
FÖRSÄKRING
Föreningen har tecknat ett gemensamt bostadsrättstillägg hos IF-försäkring, alltså behöver inte enskild medlem göra detta tillägg på sin hemförsäkring.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
UTFÖRDA RENOVERINGAR:
2019 OVK
2019 Radonmätning
2020 Undersökning och inspektion av spillvatten-, dränering-, dagvattenledningar.
2020 Filterbyte av FTX aggregat

KOMMANDE RENOVERINGAR:
2022 OVK
2022 Åtgärd av skadade spillvatten-, dränering-, dagvattenledningar samt altaner.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2012
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,461%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2014-10-10
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
118 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Välkommen till ett av Solnas mest attraktiva och centrala lägen. Här bor Ni bara några minuters promenad från Solna centrum som erbjuder ett brett utbud av service såsom systembolag, flera stora livsmedelsbutiker, banker, mode i mångfald, restauranger och caféer. I Solna C finns också goda kommunikationer med en mängd olika busslinjer, tvärbana och tunnelbana.

Rudviken ligger på bekvämt avstånd från tullarna och city, ca 30 minuters promenadavstånd in till S:t Eriksplan och endast 15 minuter till Karolinska sjukhuset. Fina cykelvägar hela vägen in till Stockholms city. På cykel tar det endast 15 minuter till Centralstationen (Vasagatan).

På gångavstånd finns Råstasjön och Lötsjön som erbjuder trevliga promenadstråk och motionsslingor. Här finns stora gröna ängar för picknicksugna, ett rikt fågelliv och Café Gröna stugan som är ett omtyckt utflyktsmål.

Inom räckhåll finns även Hagaparkens underbara gröna sluttningar som erbjuder ett vackert utflyktsmål. Här finns även båtklubb, flertalet sevärdheter såsom till exempel Parkmuséet och Koppartälten, populära Fjärilshuset och fina motionsspår. Läget kan helt enkelt inte bli bättre.

Kommunikation

Kommunikationerna är utmärkta! Tunnelbanestation Solna Centrum ligger inte långt från lägenheten. Härifrån tar ni er in till city på bara 9 minuter.
Från busstorget i Solna Centrum avgår också flera olika busslinjer. Tvärbanan går också från Solna C.

Buss 70 (Odenplan/Universitetet) och 507 (S:t Eriksplan) går längs Solnavägen och nås inom ett par minuters promenadavstånd.

Närservice

Stenkast från Solna Centrum med ett brett utbud av butiker och restauranger. Även nära till Mall of Scandinavia!

Parkering

Här råder Solnas boendeparkering till en kostnad av 1000kr/kvartal alternativt 400kr/månaden.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.