Klippgatan 2 Solna C
Solna C

Klippgatan 2

Kommande

KOMMANDE FÖRSÄLJNING!

Nu har ni chans att förvärva denna fina lägenhet belägen på Klippgatan 2!

Här bor du i en ljus, mysig och ypperligt välplanerad lägenhet i eftertraktade Skytteholm.
I bostaden möts ni av ett fantastiskt ljus tack vare de stora fönsterpartierna och den ljusa interiören. Bostadens generösa takhöjd ger lägenheten rymd och hela bostaden präglas av genomgående fina materialval. Bostaden har en välplanerad planlösning vilket gör bostad lättmöblerad, i det stora och rymliga vardagsrummet får ni plats med både större matgrupp och soffa med tillhörande möblering. Från vardagsrummet når ni bostadens fantastiska balkong som är omgiven av grönska. Från vardagsrummet når ni även bostadens sovrum där det finns plats för större säng. Köket är bostadens favorit! Köket är modernt och stilrent och är utrustat med diskmaskin, spishäll, ugn, kyl- och frys samt gott om förvaring. I hallen finns gott om förvaring med praktiska skjutdörrar. Helkaklat badrum som idag har duschhörn, men här finns även plats för badkar för den som önskar.
Hela bostaden går i ljusa kulörer och vackert trägolv, en bostad att trivas i!

I Brf Klippan 5 bor ni en stabil och bra förening. Som boende i föreningen har ni tillgång till en stor mysig gemensam takterrass. Där finns matgrupp med härlig utsikt som är perfekt för sommarbjudningar och skönt häng om man vill ha över fler gäster än vad balkongen i bostaden rymmer. Till bostaden tillhör två stycken förråd, ett på entréplan samt ett på vinden.

Belägen intill Solna Centrum har du närhet till kommunikationer, shopping, livsmedelsbutiker och natur. Närområdet erbjuder många trivsamma restauranger och butiker. På kort avstånd når du populära Pampas Marina och 4H gården som erbjuder bad och djur. Hagaparken ligger också inom smidigt avstånd för att njuta av grönska och natur. Likväl som du når Vasastan och Kungsholmen med en kort promenad.

Kontakta mäklare Ebba Henriksson på 0708-93 29 12 för mer information!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 42 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 1 av 4
  • Avgift: 1 803 kr Inkl.värme, VA, Kabel-TV (grundutbud), Bredband (1000/1000 Mbit) via fiber, vindsförråd, källarförråd samt kollektivt bostadsrättstillägg.
  • Förening: Brf Klippan 5
  • Byggnadsår: 1946
  • Område: Solna C, Solna

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Ebba Henriksson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Klippgatan 2

BILDER

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
1 803 kr, Inkl.värme, VA, Kabel-TV (grundutbud), Bredband (1000/1000 Mbit) via fiber, vindsförråd, källarförråd samt kollektivt bostadsrättstillägg.
Antal rum
2 rum + Kök
Boarea
42 m² föreningens information
Våning
1 av 4
Andel i förening
3,871 %

Föreningen

Namn
Brf Klippan 5
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
19 lägenheter varav 1 hyresrätt, 2 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Föreningen accepterar delat ägande med minsta ägarandel om 10%.
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Brf Klippan 5 är en äkta bostadsrättsförening i Solna. Föreningen förvärvade fastigheten 1982, äger marken och består totalt av 18 st bostadsrätter, 1 st hyresrätt samt 2 st lokaler. Kontorslokalen är uthyrd till Byggentreprenören SVEFAB och lagerlokalen är uthyrd till Cafébolaget Hötorget Glass AB.
Information om månadsavgiften
Inkl.värme, VA, Kabel-TV (grundutbud), Bredband (1000/1000 Mbit) via fiber, vindsförråd, källarförråd samt kollektivt bostadsrättstillägg.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen har inte beslutat om en avgiftsändring (2022-05-03)
Tv och Bredband
Kabel-TV finns och levereras från Tele2, grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband via fiber 1000/1000 Mbit levereras från Stockholm stadsnät, ingår i månadsavgiften.
Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd, tvättstuga på källarplan samt en takterrass.
Parkering
2 P-platser finns som hyrs ut till föreningens lokalhyresgäster. Föreningens medlemmar kan gratis nyttja platserna som tillfällig parkering utanför kontorstid. (tillstånd krävs)

I området råder även boendeparkering via Solna stad där man kan nyttja parkering för 400 kr/månad alternativt 1 000 kr/månad. Läs mer på www.solna.se.
FÖRSÄKRING
Föreningens fastighetsförsäkring innehåller kollektivt bostadsrättstillägg. Alltså behöver inte enskild medlem göra ett bostadsrättstillägg på sin egna hemförsäkring.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
UTFÖRDA RENOVERINGAR:
2000-2002: Stambyte i kök och badrum
2003 3-glas fönster installerats.
2004 Säkerhetsdörrar samt ommålning trapphus.
2007 Utomhustrappa renoverad.
2011 Indragning av Fibernät.
2012 Nytt plåttak och nybyggd takterrass.
2014 Ny fjärrvärmecentral.
2015 Helrenovering av tvättstugan.
2018 OVK
2019 Renovering av kök i hyreslägenhet
2019 Ny el i källaren
2021 Energideklaration

KOMMANDE RENOVERINGAR:
Ingen beslut fattade om några kommande renoveringar men föreningen diskuterar att eventuellt renovera trapphuset i form av målning och byte av belysningsarmaturer. Föreningen har finansieringen klar så detta är inget som kommer påverka månadsavgifterna. (2022-05-03)

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1946
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Nej

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,461%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
2 400 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
3 900 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Enligt scablon
Energideklaration
Utförd 2021-04-09
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
94 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Lägenheten har ett av Solnas mest centrala lägen! Med direkt närhet till Solna Centrum, som erbjuder en mångfald av butiker, restauranger och serviceinrättningar. Här finns självklart även post, apotek och systembolag.

Det är även nära in till city, och det finns fina promenad- och cykelvägar längs vattnet in till Kungsholmen, kort restid både till fots och med cykel. Det går också mycket lätt och smidigt att ta sig ut på Essingeleden via Pampas länken.

I närområdet finns flera gröna omgivningar som exempelvis Skytteholmsparken, Hannebergsparken, Pampasparken, Huvudstafältet och 4H (Augustendal). Nere vid vattnet finns kända Pampas Marina med förstaklassig mat och mysig vy över stad och vatten. Till Pampas Marina är det ett kort promenadavstånd, i dess närhet finns också klippbad samt Huvudstabadet med en utomhusbassäng. Här finns dessutom ponnyridning, båtklubbar, joggingspår m.m.

I Solna C bor man med Arenastadens puls och kommunikationer på bekvämt avstånd. Här finns Mall of Scandinavia som med sina 100 000 kvm är Skandinaviens största köpcentrum.
I Arenastaden skapas även tusentals arbetstillfällen där flera stora företags huvudkontor är belägna.

Kommunikation

Mycket centralt läge i Solna med utmärkta kommunikationsmöjligheter:
Kort gångavstånd om ca 5 min till Solna Centrum, där avgår tunnelbanans blå linje mot Stockholm Central i ena riktningen och mot Akalla/Kista i den andra riktningen. Restiden in till city är ca 10 minuter.
Vid Solna Centrum avgår också ett flertal olika busslinjer och på intilliggande Sundbybergsvägen finns också busshållplats.
Sedan en tid tillbaka är tvärbanan i drift. Denna trafikerar sträckan Solna C - Alvik via Sundbyberg C och fortsätter sedan hela vägen bort till Sickla udde. Närmaste hållplats är Solna Centrum.

Parkering

Parkering/garage nås från bostaden via hiss och kan hyras av Unibail-Rodamco för ca. 1000 kr/månad.
I övrigt tillämpas boendeparkering i Solna till en kostnad av 300 kr/mån alternativt 1000 kr/kvartalet. För mer info se www.solna.se

Boendeparkering kan erhållas av Solna stad. Avgift 400 kr/månad alternativt 1000kr/kvartal. För mer information vänligen besök www.solna.se.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.