Centrumslingan 51 Solna C
Solna C

Centrumslingan 51

Stilfull 3:a med solig balkong mot grönska! Närhet till allt!

Kommande

Stilfull 3:a med solig balkong mot grönska! Närhet till allt!

Kliv in genom dörren och välkomnas av en harmonisk och stilfull 3:a på lugn återvändsgata med extrem närhet allt! Här är det bara att ta hissen ner till garage och Solna Centrum med dess 120 butiker och restauranger.

Här bor ni på 78 väldisponerade kvadratmeter med stor inglasad balkong i bästa sydvästläge som vetter mot grönska. Lägenheten badar i ljus tack vare stora fönsterpartier i två väderstreck och präglas av hög standard med sober färgsättning, genomgående fina golv, smakfulla och stilrena detaljer. Praktiskt kök med all maskinell utrustning du behöver, här ryms matbord för 6-8 personer. Luftigt och lättmöblerat vardagsrum med utgång till den mysiga balkongen. De två sovrummen är ordentliga i storlek med plats för säng, garderobsvägg och övrigt möblemang. Stort badrum som andas harmoni, spa och lyx. Mörka kakelplattor mot ljusare golv skapar en härlig känsla. Härlig duschhörna, golvvärme, handuksstork, tvätt-,och torkmaskin med bänk ovan. Luftig hall med garderober samt en klädkammare med maximerad förvaring. Lägenheten ligger belägen i föreningens sista hus och har en svårslagen insynsfri utsikt. Balkongen vetter mot ett insynsfritt söderläge med sol från förmiddag till eftermiddagen och rymmer såväl sittmöbler som odlingar. Tillhörande förråd finns på vinden.

Brf Flamingo är en äkta förening som bildades 2010 och köpte byggnaderna 2011. Byggår är 1991. Det finns 107 lägenheter och 4 lokaler. Lägenheterna är fördelade på 85 bostadsrätter och 22 hyreslägenheter. Föreningen är fullvärdesförsäkrad genom Söderberg & Partners vilket medför att ansvarsförsäkring för styrelsen och bostadsrättsförsäkring för medlemmarna ingår. Föreningen utför löpande viktiga underhåll och har en kontinuerlig amortering av deras lån samtidigt en stark kassa på drygt 9 miljoner. I föreningen finns även följande gemensamma utrymmen och anläggningar: 3 tvättstugor, 1 cykelförråd, 1 föreningslokal och 2 barnvagnsförråd. Fiber är indraget.

Lyxen och bekvämligheten att bo ovanför ett köpcentrum är få förunnat. Att bara kunna ta hissen ner till ca 120 butiker och restauranger såsom apoteket, ICA, Kicks, Systembolaget med flera är svårt att slå. Dessutom nås garaget direkt via hissen. Ta några steg utanför porten och du har tunnelbana, tvärbana och bussar i den direkta närheten. Vill du ta dig in till stan så är du där på ca 10 minuter med cykel.

Kontakta mäklare Josefin Ruthman Lloyd på 0728-57 62 26 för mer information.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Boarea: 78 kvm förvaltarens information
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 5 av 8, hiss finns
 • Avgift: 3 998 kr Inkl. värme, vatten, vinds-, eller källarförråd. Obligatoriskt tillägg för El samt Bredband Stockholms Stadsnät (1000 Mbit/sek) (99kr/mån). Föreningen har gemensamma el-abonnemang m. individuell mätning och debitering. De fria marksända digitala TV-kanalerna via antennuttaget.
 • Förening: Brf Flamingo
 • Byggnadsår: 1991
 • Område: Solna C, Solna

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Josefin Ruthman Lloyd

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Centrumslingan 51

 • Högt och insynsfritt läge
 • Renoverat badrum
 • Stor inglasad balkong i sydvästläge mot grönska
 • Hissen direkt ner till garage, ca 120 butiker & restauranger

Vardagsrum

Välplanerat vardagsrum med plats för stor soffgrupp samt TV-möblemang. I anslutning till vardagsrummet finner du den stora balkongen med utsikt mot grönskan. Tack vare stora fönsterpartierna fullkomligt badar vardagsrummet i ljus. Härifrån nås balkongen.

Visa mer

Balkong

Inglasad balkong i soligt söderläge och utsikt mot lummiga omgivningar. Här finns infravärme som förlänger sommarkvällarna och vinterhalvåret. Gott om plats för möbler och växtligheter.

Visa mer

Badrum

Stort badrum i hög standard. Här får du känslan av harmoni och lyx. Golvvärme, handuksstork, rymlig dusch, vägghängd wc, tvättmaskin och självdränerande torkmaskin med bänk ovan. Badrumsspegel med bluetooth.

Visa mer

Kök

Stilrent kök med utmärkt förvaring bakom svarta luckor och ordentliga arbetsytor. Här finns plats för matgrupp för 6-8pers. Bekvämligheter såsom fullstor kyl och frys, spis, ugn, fläkt och diskmaskin.

Visa mer

Sovrum 1

Stort sovrum med plats för dubbelsäng, sängmöbel och rymlig garderob med smart förvaring.

Visa mer

Sovrum 2

Även detta sovrum är i bra storlek med plats för säng, garderobsvägg och övrigt möblemang. Passar perfekt som barnrum, gästrum eller kontor.

Visa mer

Hall

Redan i hallen välkomnas du av en stor yta med förvaring i form av garderober och avhängningsmöjligheter. I anslutning till hallen finns rymlig klädkammare för ytterligare förvaring. Säkerhetsdörr.

Visa mer

Fastighet

Brf Flamingo

Visa mer

Närområde

Solna med omnejd

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 998 kr, Inkl. värme, vatten, vinds-, eller källarförråd. Obligatoriskt tillägg för El samt Bredband Stockholms Stadsnät (1000 Mbit/sek) (99kr/mån). Föreningen har gemensamma el-abonnemang m. individuell mätning och debitering. De fria marksända digitala TV-kanalerna via antennuttaget.
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
78 m² förvaltarens information
Våning
5 av 8, hiss finns
Andel i förening
1,4262 %
Andel av årsavgift
1,28 %

Föreningen

Namn
Brf Flamingo
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
85 lägenheter varav 22 hyresrätter
Tillåter föreningen juridisk person
Ja
Äger föreningen marken
Fastigheten är en 3D-fastighet
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Föreningen accepterar generellt delat ägandeskap enligt Bostadsrättslagen, dvs två makar eller sambor (enl sambolagen) som skall bo i lägenheten. Andra konstellationer måste prövas av styrelsen.
Allmänt om föreningen
Brf Flamingo är en äkta bostadsrättsförening och bildades 2010, fastigheten förvärvades 2011.

Föreningen består av 107 lägenheter och 4 lokaler. Lägenheterna är fördelade på 85 bostadsrätter och 22 hyreslägenheter. Föreningen består av fyra byggnader i 3D Fastighet, ingen tomtmark.

I månadsavgiften ingår bostadsrättstillägg, du behöver ej teckna detta tillägg i din hemförsäkring.

I samband med överlåtelse tar föreningen ut en överlåtelseavgift av köparen om 2,5 % av gällande prisbasbelopp som debiteras köparen och en pantsättningsavgift om 1 % av gällande prisbasbelopp som debiteras låntagaren.

Föreningen har en kollektiv bostadsrättsförsäkring för alla medlemmar, det så kallade bostadsrättstilläget.

Juridisk person får vägras medlemskap i föreningen.

2018 infördes gemensamma el-abonnemang, med individuell avläsning och debitering.
För anslutna bostadsrättshavare innebär det lägre abonnemangskostnader.

För mer info se föreningens hemsida www.brf-flamingo.se
Information om månadsavgiften
Inkl. värme, vatten, vinds-, eller källarförråd. Obligatoriskt tillägg för El samt Bredband Stockholms Stadsnät (1000 Mbit/sek) (99kr/mån). Föreningen har gemensamma el-abonnemang m. individuell mätning och debitering. De fria marksända digitala TV-kanalerna via antennuttaget.
FÖRENINGENS EKONOMI
I dagsläget (2021-07-10) finns inga beslut att andra avgiften.
Tv och Bredband
2016 installerade föreningen ett fiber-fastighetsnät i huset. Medlemmarna har nu tillgång till en bredbandshastighet på upp till 200/200 Mbit/s för 99kr/mnd och är en obligatorisk kostnad som tillkommer i avgiften.

Möjlighet finns att uppgradera till 1000/1000 Mbit/s. Läs mer på
http://www.stockholmsstadsnat.se/hushall/.

De digitala marksända TV-kanalerna är tillgängliga via TV-uttagen som finns i alla lägenheter. För att se de "fria" kanalerna behövs ingen annat abonnemang eller utrustning. De fria kanalerna är SVT1, SVT2, SVT24, SVTB, Kunskapskanalen, TV4, TV6 och TV Finland. De som har en TV som klarar DVB-T2 och MPEG4 kan också se SVT1HD och SVT2HD utan abonnemang.

Om du vill kunna se flera kanaler, så kan du skaffa ett Boxer-abonnemang, som då kopplas till TV-uttaget eller ordna TV via Bredbandet. Läs mer på Stockholm Stadsnäts hemsida. Alternativa leveranörer är SAPPA och VIASAT.
Parkering
Parkering/garage kan hyras av Unibail-Rodamco för ca. 1000 kr/månad.
I övrigt tillämpas boendeparkering i Solna till en kostnad av 400 kr/mån alternativt 1000 kr/kvartalet. För mer info se www.solna.se
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
GJORDA RENOVERINGAR
- 2021 Ny energideklaration
- 2019 OVK
- 2018 Gemensamt el-abonnemang infördes i maj, vilket ger varje hushåll en besparing på minst tusen kr/år
- 2018 Bytte alla tilluftdon ( = friskluftventiler ) i lägenheterna
- 2017 Påbörjat en övergång till gemensamma el-abonnemang för alla bostadsrätter och de flesta hyresrätter. Detta blev helt klart i maj 2018.
- 2017 Inspektion av taken
- 2017 Ventilationen - alla centrala fläktar bytta till varvtalsstyrda, mer energieffektiva EC fläktar
- 2017 Värmesystemet - alla radiatorventiler och termostater bytta.
- 2016 Installation av fiber-fastighetsnät.
- 2016 Stamspolning av köksstammarna
- 2016 Installation av takantenn för digital marksänd TV till alla lägenheter
- 2015/2016 Målning av entréer, trapphus, hissdörrar och många lägenhetsdörrar
- 2015 Bytt all belysning i allmänna utrymmen och tvättstugor till LED-belysning
- 2014 Fönsterrenovering
- 2013 OVK utfördes
- 2011 Stamspolning

PLANERADE RENOVERINGAR:
Inga större renoveringar är planerade. Följer en underhållsplan (2021-07-10)

- Spolning av avloppsstammarna
- OVK lokaler
- LED-lampor i resterande driftutrymme
- Målning av betongväggen utanför förskolans gård
- Översyn och ev. renovering av goarna mm i tvättstugorna. Ev. byta maskin eller annan teknisk utrustning i vissa tvättstugor.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1991
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,461%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2021-04-19
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
101 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Lägenheten har ett av Solnas mest centrala lägen! Med direkt närhet till Solna Centrum, som erbjuder en mångfald av butiker, restauranger och serviceinrättningar. Här finns självklart även post, apotek och systembolag.

Det är även nära in till city, och det finns fina promenad- och cykelvägar längs vattnet in till Kungsholmen, kort restid både till fots och med cykel. Det går också mycket lätt och smidigt att ta sig ut på Essingeleden via Pampas länken.

I närområdet finns flera gröna omgivningar som exempelvis Skytteholmsparken, Hannebergsparken, Pampasparken, Huvudstafältet och 4H (Augustendal). Nere vid vattnet finns kända Pampas Marina med förstaklassig mat och mysig vy över stad och vatten. Till Pampas Marina är det ett kort promenadavstånd, i dess närhet finns också klippbad samt Huvudstabadet med en utomhusbassäng. Här finns dessutom ponnyridning, båtklubbar, joggingspår m.m.

I Solna C bor man med Arenastadens puls och kommunikationer på bekvämt avstånd. Här finns Mall of Scandinavia som med sina 100 000 kvm är Skandinaviens största köpcentrum.
I Arenastaden skapas även tusentals arbetstillfällen där flera stora företags huvudkontor är belägna.

Kommunikation

Mycket centralt läge i Solna med utmärkta kommunikationsmöjligheter:
Kort gångavstånd om ca 1-2 min till Solna Centrum, där avgår tunnelbanans blå linje mot Stockholm Central i ena riktningen och mot Akalla/Kista i den andra riktningen. Restiden in till city är ca 10 minuter.
Vid Solna Centrum avgår också ett flertal olika busslinjer och på intilliggande Sundbybergsvägen finns också busshållplats.
Sedan en tid tillbaka är tvärbanan i drift. Denna trafikerar sträckan Solna C - Alvik via Sundbyberg C och fortsätter sedan hela vägen bort till Sickla udde. Närmaste hållplats är Solna Centrum.

Parkering

Parkering/garage nås från bostaden via hiss och kan hyras av Unibail-Rodamco för ca. 1000 kr/månad.
I övrigt tillämpas boendeparkering i Solna till en kostnad av 300 kr/mån alternativt 1000 kr/kvartalet. För mer info se www.solna.se

Boendeparkering kan erhållas av Solna stad. Avgift 400 kr/månad alternativt 1000kr/kvartal. För mer information vänligen besök www.solna.se.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.