Råsunda Vasalund

Råsundavägen 59

Vi har nu nöjet att presentera en otroligt stilfull 30-talslägenhet i hörnläge på trevliga Råsundavägen. Bostaden är belägen högst upp i huset med balkong sydöstläge! Lägenheten präglas av en inbjudande atmosfär med hög trivselfaktor. Fritt ogenerat läge, ett fantastiskt ljusinsläpp och välbevarad 30 talscharm i form av fiskbensparkett djupa fönsternischer samt generös takhöjd om cirka 270 cm. Helt enkelt ett boende i en klass för sig!

Bostaden disponeras över ett tilltalande vardagsrum med utgång till balkong, stor öppen hall, fullutrustat kök med plats för matbord om 4 personer, två generösa sovrum, ett gästrum/barnrum/kontor, samt ett master bedroom. Fint badrum utrustat med WC, dusch, tvättställ och tvättmaskin samt gott om förvaring genom spegelskåp, kommod och ett ytterligare skåp ovanför tvättmaskinen. Utanför dörren finns allt man kan tänkas önska sig, Råsunda/Vasalund har allt du behöver med trevliga Solparken med dess härliga grönska, små och charmiga kvartersbutiker och flertalet restauranger. En kort promenad bort ligger Solna Centrum, Hagaparken samt Mall of Scandinavia, Nordens största galleria med hela 224 butiker.

- Anno 1936
- Högst upp i huset
- Fiskbensparkett
- Hörnlägenhet
- Högt i tak
- Balkong (sydöstläge)
- Omtyckt BRF
- Förråd
- Badrum med tvättmaskin

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 77 kvm föreningens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 4 av 4
  • Avgift: 3 669 kr I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (grundutbud). Obligatoriskt tillägg om 229kr/mån för kollektivt bredband (100 mbit/s).
  • Förening: BRF Råsunda 59
  • Byggnadsår: 1936, Ombyggnadsår 1979/80
  • Område: Råsunda Vasalund, Solna

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmalan
Ansvarig mäklare

Jessica Wikström

Reg. fastighetsmäklare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen till Råsundavägen 59

BILDER

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
77 m² föreningens information
Våning
4 av 4
Andel i förening
6,8174 %
Andel av årsavgift
6,89 %

Föreningen

Namn
BRF Råsunda 59
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
17 lägenheter, 2 lokaler
Äger föreningen marken
Ja, fastigheten förvärvades under 2016.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja, med minsta ägarandel på 10%
Allmänt om föreningen
BRF Råsunda 59 är belägen i Solna med adressen Råsundavägen 59 samt Plogvägen 2. På fastigheten finns två bostadshus med ett byggår 1936 innehållandes 17 lägenheter och 2 lokaler.

Överlåtelseavgift om 1182 kr debiteras köparen.
Pantsättningsavgift om 473 kr debiteras pantsättaren.

Juridisk person accepteras inte.

Delat ägandeskap accepteras med 10% som minsta ägarandel.

I dagsläget (2021-11-23) finns inga planer att ändra avgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en gemensam tvättstuga och ett utrymme för medlemmarnas cyklar.
Det finns även en gemensam innergård med en grill och utemöbler för föreningens medlemmar.
Information om månadsavgiften
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (grundutbud). Obligatoriskt tillägg om 229kr/mån för kollektivt bredband (100 mbit/s).
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till TV och bredband via Telia. Kabel-tv (grundutbud) ingår i avgiften. Bredband med hastighet på 100 mbit/s tillkommer med ett obligatoriskt tillägg om 229kr/mån.
Parkering
Föreningen har inte tillgång till några parkeringsplatser. Boendeparkering via Solna Stad gäller.
Övrigt
Föreningen äger marken.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
1979 -1980 byttes radiatorventiler, renoverades badrummen samt sannolikt fasad och balkonger (enligt ekonomisk plan).
1999 installerades utrustning i fjärrvärmecentral.
2010 byttes huvuddelen av maskinerna ut i tvättstugan.
2016 utfördes OVK-besiktning av ventilationen och en stamspolning.
2017 genomfördes en omfattande renovering av alla fönster. Undersamma år installerades brandvarnare i trapphusen, källarna och vindarna, samt genomfördes ett mindre underhåll av husens elektriska system.
2018 renovering av trädgården
2019 utfördes energideklaration
2019 brandvarnare och brandsläckare i trapphusen
2019 takrenovering

I övrigt sker löpande underhåll i föreningen.

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1936
Kommentar BYGGNADSÅR
Ombyggnadsår 1979/80
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Hiss
Nej

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,453%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2019-03-07
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
106 kWh per kvm och år
DATUM FÖR ENERGIDEKLARATION
2019-03-07

Omgivning

Allmänt om området

Attraktivt och mycket populärt läge i trevliga Råsunda/Vasalund. Här är småstadsidyllen påtaglig med låga flerbostadshus och det finns gott om trevliga kvartersrestauranger samt en omtyckt och välsorterad matbutik precis inpå knuten.

Gamla Råsunda alldeles runt hörnet består av gedigna kvarter med en lång och spännande historia bakom sig. Här finns idag ett flertal caféer och restauranger, blomsterbutiker, ICA-butik, bankomat och i närheten finns klassiska Filmstaden med sin egen biograf.

Promenadavstånd om ca 5 minuter till Solna Centrums rika utbud av butiker, där finns flera banker, stora matbutiker, apotek, systembolag, stor busstation samt tunnelbana.

I närheten finns Råstasjön och Lötsjön som erbjuder trevliga promenadstråk och motionsslingor. Här finns stora gröna ängar för picknicksugna, ett rikt fågelliv och café Gröna Stugan som är ett omtyckt utflyktsmål.

Det är 2 minuters gång till Arenastaden med Mall of Scandinavia, som är Nordens största köpcentrum med över 230 butiker, 20 restauranger, Sveriges första IMAX biograf med Nordens största dukar och VIP-salonger.
Från fastigheten når man också Solna Centrum på mindre än 10 minuter. Affärsgallerian har ca 120 stycken butiker och restauranger samt är en fullservice inrättning.

Kommunikation

För dig som pendlar så är bostadens läge helt optimalt. Här bor ni som spindeln i nätet, med mycket kort närhet till pendeltågsstationen (5 min), busshållplats (1 min) och tunnelbana (7 min). Det går med andra ord mycket snabbt att ta sig in till innerstan, restiden är lika lång som att ta sig från olika stadsdelar innanför tullarna. Tunnelbana inom kort promenadavstånd vid Solna Centrum med en restid om ca 9 min till T-centralen. I framtiden kommer t-bana även att finnas invid Mall of Scandinavia och Solna Station vilket är ett par minuter från fastigheten. Buss avgår från Råsundavägen som tar er i ena riktningen till Odenplan på ca 15 minuter, och i den andra riktningen till Sundbyberg. Bussen går flera gånger i timmen och även under natten. Här avgår också buss 502, 509, 515, 156 och 595. Det är även mycket nära till Solna pendeltågsstation, därifrån tar ni er till Odenplan och Stockholm city på 5 min. Tvärbanan mellan Solna Station och Alvik är i bruk sedan en tid bakåt och kommunikationsmöjligheterna är därmed helt kompletta. Även utmärkta förbindelser till Bromma och Arlanda flygplats!

Närservice

På Gustafsvägen finns en välsorterad COOP-butik. På kort promenadavstånd finns både Solna C och Mall of Scandinavia.

Parkering

Solna boendeparkering för 400 kr/månad eller 1000 kr/kvartal

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.