Vallagränd 10 Handen
Handen

Vallagränd 10

Mycket fin 2:a med en av områdets största uteplatser

Till salu

Mycket fin 2:a med en av områdets största uteplatser

Mycket fin 2:a med en av områdets största uteplatser som vetter mot grönska. Här kan man bjuda in till många trevliga middagar med vänner och familj. Lägenheten är genomgående i mycket fint skick så här är det bara att flytta in och trivas, varmt välkomna på visning.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • utgångspris: 2 195 000 kr
  • Boarea: 54 kvm enligt bostadsrättföreningen
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 0 av 4, hiss finns
  • Avgift: 3 408 kr i avgiften ingår värme, vatten, tv ( basutbud) och ett förråd. Bredband tillkommer med en fast kostnad om 130 kr/mån.
  • Förening: Brf Södertuvan 2
  • Byggnadsår: 2017
  • Område: Handen, Haninge
utgångspris

2 195 000 kr

Visningar

3 Jul 11:30 - 12:15
Boka gärna in er på visningen så kan vi hålla er uppdaterade.
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare

Mikaela Hertzman

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Vallagränd 10

Ett boende med det lilla extra, underbar terrass om ca 20 kvm med gott om plats för både loungegrupp och matgrupp. Perfekta ytor för sommarhäng med familj och vänner. Här kan man även avnjuta en lugn stund med fin utsikt mot grönska.

Lägenheten fördelar sig över 54 kvm och är genomgående i mycket fint skick. Först möts man av en bra hall med generös förvaring i praktisk skjutdörrsgarderob. Anslutande och rymligt badrum i helkaklat utförande med dusch och egen maskinpark för tvätt samt tork, genomgång till sovrum. Fina sociala ytor med kök och vardagsrum i en öppen planlösning, fönster i två väderstreck som släpper in ljus. I anslutning till köket har nuvarande ägare platsbyggt extra förvaring i fin design. Den öppna planlösningen ger utrymme för både matbord, soffgrupp och skrivbord. Från vardagsrummet har man access ut till den härliga terrassen. Sovrum med två ingångar och plats för dubbelsäng, förvaring finns i skjutdörrsgarderob.

Trevlig läge med närhet till Haninge C, bussar och tåg samt vacker natur i både Slätmossens naturreservat och Rudans Friluftsområde. Här är det bara att flytta in och trivas, varmt välkomna på visning.

Hall med praktiskt klinkergolv som gör ytan slittålig och målade väggar i vitt. Bra med förvaring erbjuds i generös skjutdörrsgarderob.

Helkaklat badrum som nås via hallen och har en genomgång till sovrummet. Grått klinkergolv med golvvärme och vitt kakel på väggar. Badrummet är utrustat med en wc-stol, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork, duschhörna med glasdörrar samt en tvättpelare.

Vidare från hallen når man lägenhetens sociala ytor med kök och vardagsrum i en öppen planlösning. Här ryms både ett köksbord, soffgrupp och en skrivbordshörna. Köket är stilrent med vita snickerier, bänkskiva i ek och vitt kakel ovan bänkytor. Här går den maskinella utrustningen i rostfritt och extra förvaring erbjuds i en separat platsbyggd lösning. Ljust parkettgolv och målade väggar i en ljus nyans samt fönster i två väderstreck. Från vardagsrummet har man utgång till terrassen.

Sovrum med två separata ingångar från vardagsrummet samt en ingång via badrummet. I sovrummet ryms en dubbelsäng och förvaring finns i skjutdörrsgarderob. Parkettgolv och målade väggar i en mörkblå nyans som ger rummet en mysig känsla.

BILDER

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 408 kr, i avgiften ingår värme, vatten, tv ( basutbud) och ett förråd.
Bredband tillkommer med en fast kostnad om 130 kr/mån.
Antal rum
2 rum
Boarea
54 m² enligt bostadsrättföreningen
Våning
0 av 4, hiss finns
Andel i förening
1,48718 %
Uteplats
Stor terrass om ca 20 kvm som bjuder in till härligt sommarhäng med familj och vänner. Gott om plats för både loungegrupp och matgrupp.
Bilplats
I föreningen finns 36 garageplatser som kan hyras för 825 kr/mån. Till dessa tillämpas separat kösystem.

Föreningen

Namn
Brf Södertuvan 2
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
60 lägenheter, 1 lokal
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Allmänt om föreningen
Föreningen registrerades 2015-02-11 och under hösten/vintern 2015 påbörjades nybyggnad av sammanlagt 60 lägenheter. Byggnadens utformning är ett lamellhus med fem våningar och loft samt en lokal i entréplan och garage i källaren. Föreningen äger och förvaltar fastigheten Haninge Söderbymalm 3:335 och är belägen på Vallagränd 10-14.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp och pantsättningsavgift om 1 % av gällande prisbasbelopp.
Information om månadsavgiften
i avgiften ingår värme, vatten, tv ( basutbud) och ett förråd.
Bredband tillkommer med en fast kostnad om 130 kr/mån.
Tv och Bredband
Avtalet för TV, bredband och telefoni är tecknat gemensamt i föreningen och är en obligatorisk avgift om 130kr/mån (inkluderat i avgiften). Leverantör: ComHem.
Gårdsplats
På den gemensamma tomtmarken finns även en Boulebana, cykelparkeringar, planteringar och pergola.
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns en gemensamhetslokal (två övernattningsrum, ett mötesrum samt bastu) som man finner på Vallagränd 14 entréplan. Hyra för övernattningsrum är 200kr/gång, mötesrum 100kr/gång och bastu 50kr/gång.

Tillgång till cykelförråd på Vallagränd 12 entréplan och barnvagnsförråd på Vallagränd 10 entréplan. Utöver det finns även en lokal som är avsedd för handel på Vallagränd 10. På samtliga nämnda adresser finns även entréförråd på entréplan.
Parkering
Föreningen förfogar 36st garageplatser. Samtliga garageplatser kommer hyras ut via ett separat bolag som ägs av föreningen. Att hyra en garageplats kostar 750kr/mån. Utöver garageplatserna finns det Bilpool i föreningen.
Övrigt
Föreningen har slutit ett avtal med Sunfleet. Sunfleet kommer att ha tre poolbilar i garaget för medlemmarna i föreningen. Under 10 år har man som boende i Brf Södertuvan månadsavgiften förbetalt på medlemskap Small hos Sunfleet. Med detta medlemskap kan man också boka poolbil vid besök på andra orter i Sverige. (Denna information kommer från Hökerum Bygg AB)

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2017
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekaniskt
Hiss
Ja
Övrigt om byggnaden
- Målning väggar
- Ny bänkskiva i ek
- Platsbyggt förvaringssystem i kök
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden hör ett separat lägenhetsförråd.

Ekonomi

utgångspris
2 195 000 kr
KOMMUNALSKATT
32,021%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
425 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
425 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Driftskostnaderna är individuella och ser olika ut beroende på antal personer i hushållet samt den egna förbrukningen.
Energideklaration
Utförd 2020-11-06
Energiklass
C
PRIMÄRENERGITAL
74 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Haninge centrum är ett ljust och modernt köpcentrum med ett 60-tal butiker, post, bank, polis, apotek, systembolag, huvudbibliotek, restauranger med mera. Ett handelsområde, beläget inom gång- och cykelavstånd, ligger i anslutning till Handens trafikplats och innefattar bland annat Biltema, Port73, Coop Forum och Ica MAXI

Kommunikation

Pendeltåget går fyra gånger i timmen under dagtid. Det tar 25 minuter till Stockholm central och drygt 40 minuter till Nynäshamn. Med bil tar det cirka 20 minuter till Stockholm.

Handens bussterminal ligger vid pendeltågsstationen, och en rad olika busslinjer täcker in både närområdet och grannkommunerna. Handen har ett väl utbyggt system av gång- och cykelvägar.

Närservice

Handen har en väl utbyggd barnomsorg och grundskola. Här finns också Fredrika Bremergymnasiet, restaurangskola, Komvux, Kunskapslyftet, Fria gymnasieskolan och Walters gymnasium. Högskoleutbildning bedrivs av KTH med inriktning på byggnation, data och elektronik. Forskningen är inriktad på boende, inomhusklimat och belysning.

Övrigt

Rudans friluftsområde är både ett populärt friluftsområde och naturreservat nära pendeltågsstationen. Här finns promenadvänliga skogar, stora ängar, friluftsbad, ädelfiske, motions- respektive skidspår med konstsnö, elljusspår, grillplatser och även en teaterlada. Sörmlandsleden passerar här.

Teater och musikfester anordnas i Rudans friluftsområde samt Haningedagen tredje lördagen i augusti. Här ligger också Haningestudenternas kårhus. Scouterna och orienteringsklubben Jordbänningarna (*) samt Korpen har sina föreningslokaler här

Lakeside är ett kulturhus för ungdomar mellan 16 - 25 år och det ligger i även det Rudans friluftsområde. Huset har designats och byggts om till ett modernt center för unga. Verksamheten innehåller det mesta inom ungdomskultur såsom dans, replokaler, film, scener, kafeteria, design, textil, IT, dataspel. På sommaren finns även ett sommarcafé för allmänheten som drivs med hjälp av Haninge kommuns sommarjobbare.

Torvalla är Haninge kommuns största idrottsanläggning med bland annat sport- och simhall, ishallar och tennishall. Eskilsparken med lekpark och stora gräsytor används för evenemang.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.