Pontongränd 19 Hägernäs Strand
Hägernäs Strand

Pontongränd 19

Kommande

SNABBFAKTA

 • Boarea: 57 kvm föreningens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 3 av 5, hiss finns
 • Avgift: 3 851 kr Inkl värme, vatten, kabel-TV & bredband
 • Förening: Brf Sjöflyget 1
 • Byggnadsår: 2009
 • Område: Hägernäs Strand, Täby

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Rikard Sölling

Rikard Sölling

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Pontongränd 19

Välkommen till denna ljusa och väldisponerade 2:a om 57 kvm belägen på första raden närmast vattnet. Bostaden ligger på våning 3 av 5 med fin utsikt över Hägernäsviken från samtliga fönster. Stor balkong i söderläge belägen ca 40 meter från vattenlinjen med fantastisk vy över Stora Värtan. Genomgående gott skick med ljust och luftigt vardagsrum med delvis öppen planlösning mot kök, sovrum med 3 garderober, Fint helkaklat badrum samt klädkammare. Ekonomiskt stabil förening med låg belåning. Inga avgiftshöjningar i närtid.

Hägernäs Strand ligger på den nedlagda sjöflygflottiljens område i Södra Hägernäs i Täby. Området som är mycket attraktivt beläget vid vattnet bjuder på en vidsträckt sjöutsikt och är ett av norra StorStockholms attraktivaste bostadsområden. Båt kan man hyra på den lokala båtklubben om du blir medlem. (Hägerns Strands bryggor). I närområdet finns även ett gym som är öppet kl. 05-23 samt ett hunddagis.

I området finns bl a ett antal butiker, 3 restauranger samt ett bageri. Här går den 7 km långa strandpromenaden förbi som sträcker sig bort mot Näsby Park. På gångavstånd finns ytterligare restauranger, badplats, fotbollsplan, sporthall samt en hockeyhall. Inom bekvämt räckhåll finns ett flertal golfbanor och alldeles i närheten ligger Rönninge by, ett naturreservat med en levande bondgård och café. Mer information på: www.hagernasstrand.se

Hägernäs Strand har fullgoda kommunikationer. En lokal busslinje (604) som går mellan Danderyds sjukhus via Täby Centrum till Hägernäs Station går genom området. Buss 629 som har hållplats vid Flygsvängen går mellan Danderyds sjukhus och Ullna strand via Arninge, samt nattbussen 691 som går mellan Odenplan och Hägernäs. Roslagsbanan från Hägernäs Station tar dig till Stockholm och Östra Station på cirka 20-25 minuter. Vill man ta bilen tar det bara några minuter till Täby Centrum och Arninge Centrum med dess kommers och kultur.

 • Fantastiskt läge
 • Stor balkong i söder
 • Optimal planlösning
 • Källarförråd
 • Förening med låg belåning
 • Inga avgiftshöjningar i närtid
 • Möjlighet till parkeringsplats, även el.

Exteriör

Föreningen består av tre hus på Pontongränd 15, 17 och 19. Husen stod klara 2009 och föreningen bildades samma år.

I föreningen finns totalt 48 lägenheter.

72 parkeringsplatser, varav 28 är i carport finns inom föreningen. P-plats, 300 kr/månad - Carport, 633 kr/månad. Det finns laddstolpar för elbil på 10 av uteplatserna och i fyra av carportarna. Övriga carportar är utrustade med motorvärmare. Det finns lediga platser, även för elbil.

Hägernäs Strand

Hägernäs Strand ligger på den nedlagda sjöflygflottiljens område i Södra Hägernäs i Täby. Området, som är mycket attraktivt beläget vid vattnet, bjuder på en vidsträckt sjöutsikt och är ett av norra StorStockholms attraktivaste bostadsområden.

Här finns cirka 780 lägenheter, samt ett stort antal lokaler. Flera olika arkitekter har gett sin prägel på husen. Kvarteren är små, gröna och lummiga med många gamla löv- och barrträd bevarade. Många av lägenheterna har direkt sjöläge och samtliga är utrustade med härliga uteplatser, balkonger eller terrasser. Utanför dörren ligger saltsjön, som erbjuder bad och segling sommartid, samt skridskoåkning vintertid. Båt kan man hyra på den lokala båtklubben om du blir medlem. (Hägerns Strands bryggor)

Vid Catalinatorget finns det ett antal butiker, bageri samt två restauranger som även erbjuder lunch. Här går den 7 km långa strandpromenaden förbi som sträcker sig bort mot Näsby Park. På gångavstånd finns ytterligare restauranger, badplats, fotbollsplan, sporthall, gym, samt en hockeyhall. Inom bekvämt räckhåll finns ett flertal golfbanor och alldeles i närheten ligger Rönninge by, ett naturreservat med en levande bondgård och café.

Mer information på: www.hagernasstrand.se

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Rikard Sölling

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Rikard Sölling

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 851 kr, Inkl värme, vatten, kabel-TV & bredband
Antal rum
2 rum + Kök
Boarea
57 m² föreningens information
Våning
3 av 5, hiss finns
Andel i förening
1,516 %
Övrigt
KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren & föreningen. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Köparen uppmanas även att kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakt tas med föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

ÖPPEN BUDGIVNING:

Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer, samt information om de bud som inkommer, till den som köper bostaden.

I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Föreningen

Namn
Brf Sjöflyget 1
Antal lägenheter
48 lägenheter
Allmänt om föreningen
Föreningen består av tre hus på Pontongränd 15, 17 och 19 i Täby. Husen stod klara 2009 och föreningen bildades samma år.

I föreningen finns totalt 48 lägenheter. Två av husen är 5 våningar höga och har vardera 15 lägenheter och det tredje huset har 6 våningar och 18 lägenheter. På varje plan finns tre lägenheter: tvårumslägenhet på 57 kvadratmeter. fyrarumslägenhet på 100 kvadratmeter. tre- alternativt fyrarumslägenhet på 111 kvadratmeter.

Bredband med 100 Mbit/s, fast telefoni till alla lägenheter och 22 digitala tv-kanaler (Tv-paket Lagom). Dessutom ingår en trådlös router och en tv-box per lägenhet vilka båda ägs av föreningen.

Totalt 72 parkeringsplatser, varav 28 är i carport finns inom föreningen. P-plats, 300 kr/månad - Carport, 633 kr/månad. Det finns laddstolpar för elbil på 10 av uteplatserna och i fyra av carportarna. Övriga carportar är utrustade med motorvärmare.

Det finns gemensamma barnvagns - och cykelförråd och alla lägenheter har ett källarförråd.

Fasadbyte ska ske på föreningens byggnader med preliminär start 2026 på JM:s bekostnad.

Föreningen har budet elavtal till 2024, ca 38 öre/kwh.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2009
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,891%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2021-03-18
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
95 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Täby kommun ligger cirka två mil norr om Stockholm, nära skärgården, innerstaden och Arlanda. I kommunen bor ca 70 000 invånare. Täby har vuxit snabbt under de senaste decennierna och sedan 1948 har antalet invånare mer än femdubblats. Kommunen har dock kvar sin ursprungliga prägel, med flera orörda grönområden runt knuten. Föreningslivet är stort och rymmer bland annat många idrottsklubbar.

Täbys skolor är av mycket god kvalitet visar en granskning av Skolverket. I Täby får man välja skola, och de kommunala skolorna arbetar under samma villkor som privata förskolor och skolor. Även annan omsorgsverksamhet drivs i stor omfattning av privata utförare.

I Täby verkar över 5 000 aktiva företag. De flesta är mindre företag med verksamhet inom tjänstesektorn, handel och elektronik/IT.

Täbys yta omfattar cirka 66 kvadratkilometer och gränsar i söder till Danderyd, i norr till Vallentuna och Österåker, i väster till Sollentuna och i nordväst till Upplands-Väsby.

Skogen och vattnet är framträdande i Täby där vi har flera stora grönområden, flera sjöar, en kuststräcka och två av Sveriges största småbåtshamnar.

Täbys historia går långt tillbaka och många av de 37 runristningar som finns i trakten vittnar om vikingarnas liv och leverne. Den mest omtalade vikingen var Jarlabanke - en bondehövding som sade sig "äga hela Täby".

Kommunikation

Hägernäs Strand har fullgoda kommunikationer. En lokal busslinje (604) som går mellan Danderyds sjukhus via Täby Centrum till Hägernäs Station går genom området. Buss 629 som har hållplats vid Flygsvängen går mellan Danderyds sjukhus och Ullna strand via Arninge, samt nattbussen 691 som går mellan Odenplan och Hägernäs. Roslagsbanan från Hägernäs Station tar dig till Stockholm och Östra Station på cirka 20-25 minuter. Vill man ta bilen tar det bara några minuter till Täby Centrum och Arninge Centrum med dess kommers och kultur.

Närservice

Mataffär finns uppe i Hägernäs centrum samt vid motorvägspåfarten vid Mc Donalds. Stora ICA Stop ligger vid motorvägen vid Viggbyholmsavfarten. Till Täby centrum med hela dess gigantiska utbud är det ca 5 kilometer och vid Arninge handelscentrum 4 km bort hittar man flera av de kända stormarknaderna.

Övrigt

Täby har ett stort utbud av förskolor och familjedaghem, där de flesta drivs i fristående regi. Täbys gymnasieskolor har ett brett utbud av teoretiska, yrkesinriktade och specialutformade program och ett väl utvecklat samarbete med både näringsliv, högskolor och universitet. I Hägernäs Strand finns bl a Flottiljens förskola.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.