Såld lägenhet på Renstiernas gata 20 i Södermalm - Sofo
Södermalm - Sofo

Renstiernas gata 20

Sekelskiftescharm i trendiga SoFo!

Såld

Sekelskiftescharm i trendiga SoFo!

Attraktiv sekelskiftesbostad med anor från tidigt 1900-tal belägen i trevliga SoFo. En oslagbar kombination av gammalt och nyrenoverat med majestätisk takhöjd, ljusa golvtiljor och bevarade originalfönster.
Lägenheten karaktäriseras av ljus och rymd med en takhöjd på ca 3,1 m och vackra sekelskiftesfönster. Bostaden ligger högt utan insyn, mitt i pulsen med gångavstånd till "allt". Planlösningen är optimal med alla sociala ytor som kök, matsal och vardagsrum i fil samt vilsamt sovrum mot tyst, grön innergård. Det är gott om förvaring med rymlig klädkammare och förvaringslösningar som uppförts längs taket i hallen. Det är mycket mervärde i bostaden med hela 15 kvm biarea där sovrum samt klädkammare är beläget. Det finns också ytterligare en sovnisch i platsbyggd loftsäng i alkov i vardagsrummet, där det är byggt ännu mer smart förvaring. Ytterligare mervärde är två stora förråd i källaren om ca 6 kvm vardera. Observera att lägenheten är uppmätt till: 51 kvm boarea samt 15 kvm biarea. Av tekniska skäl är det sammanslaget till 58,5 kvm för Hemnetannonsen men endast i annonsen.
De fina ytskikten uttrycks av plankgolv, höga golvpaneler, djupa speglade fönsternischer, taklister och rosetter. Alla ytskikt samt kök och badrum renoverades 2019 och är i bra skick.
Fastighetens grönskande innergård är sommartid möblerad med soffgrupp och grill som kan användas av de boende. Föreningen är välskött och äger marken. Det är låg avgift där det dessutom ingår bredband och kabel-tv.
På Renstiernas gata 20 bor man i historiska kvarter i populära SoFo med ett oöverträffat utbud av caféer, barer och restauranger. SoFo kännetecknas av gemytlig småstadskänsla med kreativ karaktär, många mindre butiker och trevliga mataffärer. Närhet till naturen med parker som Vitabergsparken eller koloniträdgårdarna och vattnet vid Årstaviken ger perfekt variation. På några minuters promenad når man många bussar samt t-bana station Medborgarplatsen.

Visa mer
Slutpris

5 875 000 kr

Ansvarig mäklare

Ebba Litzén

Reg. fastighetsmäklare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Bostaden

Kök

Matsal

Vardagsrum

Sovrum

Badrum

Hall

Övriga bilder

Entré

Innergård

Planlösning