Kommande försäljning lägenhet på Slipgatan 9 i Södermalm - Hornstull
Södermalm - Hornstull

Slipgatan 9

Smakfullt renoverad 2:a högt upp i huset med balkong i soligt sydvästläge! Utsikt mot Pålsundet!

Kommande

Smakfullt renoverad 2:a högt upp i huset med balkong i soligt sydvästläge! Utsikt mot Pålsundet!

Social och yteffektiv lägenhet med generös balkong med eftermiddags- och kvällssol! Här erbjuds en stilren bostad i exceptionellt skick med moderna bekvämligheter, sociala ytor och fantastiska förvaringsutrymmen. Bostaden får ett magiskt ljusinsläpp tack vare de stora fönsterpartierna och det höga läget i huset. Vacker utsikt över Pålsundet, härlig grönska och magisk himmel. Välskött förening med mycket stark ekonomi. En bostad att trivas i och längta till - välkommen hem!

Varmt välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare Anna Sjögren på 070-971 11 02 för visning av denna smakfullt renoverade 2:a!

Visa mer
Slipgatan 9 Slipgatan 9 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • Boarea: 50 kvm Förvaltarens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 4 av 7, hiss finns
 • Avgift: 3 011 kr Obligatoriskt tillägg för bredband om 100 kr/mån tillkommer.
 • Förening: Brf Kölhalningen 2
 • Byggnadsår: 1939
 • Område: Södermalm - Hornstull, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Anna Sjögren

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Slipgatan 9

 • Balkong
 • Högt, fritt läge
 • Attraktiv adress
 • Gott om förvaring
 • Fantastiska fönsterpartier
 • Närhet till grönska, vatten och serviceutbud
 • Välplanerad
 • Fint ljusinsläpp
 • Generös takhöjd
 • Social planlösning
 • Välskött & äkta Brf som äger marken
 • Goda kommunikationer i form av buss och tunnelbana

Vardagsrum

Ljust och rymligt vardagsrum med gott om plats för såväl soffgrupp med tillhörande tv-möbel, kontorsutrymme samt fristående möblemang. Den delvis öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök ger en härlig känsla av rymd. Rikligt ljusinsläpp tack vare de stora fönsterpartierna som vetter i sydväst. Väggarna är målade i en beige kulör och golvet pryds av ljust ekparkettgolv. Från vardagsrummet nås bostadens balkong som ligger i soligt sydvästläge.

Balkong

Från vardagsrummet nås bostadens härliga balkong som erbjuder plats för cafébord, soffgrupp och annat önskvärt möblemang. Vacker utsikt mot härlig grönska och över Pålsundsparken och Långholmen. Här kan du både avnjuta den sena lunchen och middagen i den värmande solen under årets sommarmånader. På vinterhalvåret kan du blicka ut över Pålsundet. Trägolv.

Kök

Stilfullt och praktiskt kök med delvis öppen planlösning mot vardagsrum. Beigea, släta köksluckor på över- och underskåp och lådor som erbjuder gott om förvaring hela vägen upp till tak. Vitt kakel pryder väggen över bänkskivan i ljusbeige sten, som ger gott om arbetsyta. Komplett maskinell utrustning i form av integrerad kyl och frys samt diskmaskin, ugn, induktionshäll samt köksfläkt. I anslutning till det ljusa köket finns det gott om plats för matbord för det större sällskapet. Väggarna är målade i en beige kulör och golvet pryds av ljust ekparkettgolv.

Sovrum

Lättmöblerat och rogivande sovrum med fransk balkong. Här finns plats för dubbelsäng, extra förvaring eller annan möblering om så skulle önskas. Trevligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Gott om förvaring i platsbyggda garderober med skjutdörrar. Från sovrummet nås bostadens väl tilltagna klädkammare med förvaring hela vägen upp till tak. Väggarna är målade i en trivsam mossgrön färg och golvet är beklätt med beige heltäckningsmatta.

Badrum

Stilrent och fräscht badrum med vitt kvadratiskt kakel samt klinkergolv i exklusiv ljus carraramarmor. Här finns vägghängd WC, takdusch med vikbara glasväggar, handdukstork, golvvärme, handfat med kommod samt spegel. Extra förvaring i platsbyggt skåp. Dimbara spotlights i tak.

Hall

Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder på stilren klädhängare i svart. Gott om förvaring i platsbyggda garderober samt praktisk, inbyggd sittbänk med förvaring. Väggarna är målade i en beige kulör och golvet pryds av ljust parkettgolv. Säkerhetsdörr.

Föreningen

Brf Kölhalningen 2 (org. nr 716460-2414) är en s.k. äkta bostadsrättsförening som äger och förvaltar fastigheten Kölhalningen 2. Föreningen omfattar 40 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 3 lokaler upplåtna med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt. Välskött fastighet uppförd 1939. Förening med väldigt god ekonomi.

Förråd

Bostadsrättsinnehavaren disponerar över ett förråd.

Visa mer

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Anna Sjögren

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Anna Sjögren

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Social och yteffektiv lägenhet med generös balkong med eftermiddags- och kvällssol! Här erbjuds en stilren bostad i exceptionellt skick med moderna bekvämligheter, sociala ytor och fantastiska förvaringsutrymmen. Bostaden får ett magiskt ljusinsläpp tack vare de stora fönsterpartierna och det höga läget i huset. Vacker utsikt över Pålsundet, härlig grönska och magisk himmel. Välskött förening med mycket stark ekonomi. En bostad att trivas i och längta till - välkommen hem!

Varmt välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare Anna Sjögren på 070-971 11 02 för visning av denna smakfullt renoverade 2:a!

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 011 kr, Obligatoriskt tillägg för bredband om 100 kr/mån tillkommer.
Antal rum
2 rum
Boarea
50 m² Förvaltarens information
Våning
4 av 7, hiss finns
Andel i förening
2,95048 %
Andel av årsavgift
2,95051 %
Nettoskuldsättning
71 646 kr

Föreningen

Namn
Brf Kölhalningen 2
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
40 lägenheter, 3 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja, föreningen äger marken.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
ALLMÄNT
Bostadsrättsföreningen Kölhalningen 2 förvärvade fastigheten Kölhalningen 2 år 1999 med adress Slipgatan 9. I fastigheten finns 40 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt samt 3 lokaler vilka upplåtes med hyresrätt. Föreningen äger den friköpta fastigheten, d.v.s. ej tomträtt med belastande tomträttsavgäld. Föreningen klassas som en äkta bostadsrättsförening. Kölhalningen 2 är en vacker och välskött fastighet med byggår 1939. Byggnadens totalyta är 1 955 kvm, varav 1 708 kvm utgör boyta och 247 kvm utgör lokalyta.

EKONOMI
Välskött bostadsrättsförening med trygg och stabil ekonomi med otroligt låg belåning (2 152 kr/kvm år 2022). De tre lokalerna i föreningen inbringar goda intäkter.

För mer information angående föreningens ekonomi vänligen se bilagd årsredovisning 2022.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.
Tv och Bredband
Bredband via Bahnhof AB. Kabel-TV via ComHem AB/Bahnhof AB.
Gemensamma utrymmen
Tvättstuga
Cykelförråd
FÖRSÄKRING
Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig fram till 2033. Underhållsplanen uppdaterades 2022-10.

Utfört underhåll:
2023: Byte entrédörr
2022: Byte vatten och värme-ventiler
2021: Spolning av stammar
2021: El-lysrörsarmaturer med rörelsevakt, trapphus byte
2020: Byte av undercentral fjärrvärme
2020: OVK hyreslokal
2019: Bytt ut ett trasigt ställdon i värmesystemet
2019: Brandvarnare installerad i entrén
2019: Lås har monterats på återvinningskärlen utomhus
2017: Renovering lokal
2017: Byte frånluftsfläkt
2017: Elbesiktning
2016-2017: OVK

Planerat underhåll:
2023: Renovering tvättstuga/byte av maskiner
2023: Avfallshanteringsutrustning (byte eller renovering)
2023: Hissrenovering

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1939
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
Frånluft
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
3 600 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
6 000 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Driftskostnaderna avser el och försäkring som är framtagen enligt schablon per år.
Energideklaration
Utförd 2019-01-11
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
149 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Populärt bostadsläge med direkt närhet till ett av Södermalms trendigaste områden, Hornstull. Det "nya" Hornstull har gått från hållplats till att vara en av stans hetaste mötesplatser med galleria, massor av trevliga caféer, barer och restauranger som exempelvis Hornhuset och Tjoget. I kvarteren finns flera andra mysiga välrenommerade fik, barer och restauranger som t.ex. Vurma, Copacabana, Judit & Bertil och Käk bara för att nämna några. Absolut närhet till all annan tänkbar service som banker, systembolag, matbutiker, flera träningsanläggningar bland annat Friskis & Svettis och SATS.

Trots det centrala läget gör sig naturen ständigt påmind med närhet till både vatten och grönområden. Njut av natursköna promenader utmed Hornstulls Strand, Årstaviken och Tantolunden. Här erbjuds sommartid goda badmöjligheter utmed Årstaviken i godkänt vatten. Önskar man strand alternativt klippbad ligger även Reimersholme och Långholmen på bekvämt gångavstånd. På Långholmen finns exempelvis koloniträdgårdar, café, hotell, vandrarhem och museum. Vid Hornstulls Strand finns bl.a. Debaser med bar, restaurang, klubbscen med uppträdanden etc.

Kommunikation

Området erbjuder utmärkta kommunikationer. På ett par minuter når du Hornstulls T-bana där röda linjen passerar. Tre stationer bort ligger Slussen, där du når gröna linjen, Saltsjöbanan, bussar mot Nacka och Värmdö. Pendeltåg finns vid Södra station dit du lätt tar dig med buss. Bra bussförbindelser i området med bl.a. stombusslinje 4 som går från Radiohuset till Gullmarsplan och passerar bla Odenplan, Fridhemsplan och Södra Station på vägen. Buss 66 går från Reimersholme till Sofia och passerar Zinkensdamm och Mariatorget. Buss 54 går från Reimersholme till Storängsbotten och passerar Fridhemsplan och T-centralen. Buss 77 går mellan Liljeholmen och Karolinska sjukhuset.

Parkering

På gatan tillämpas s k boendeparkering vilket idag kostar 1 100 kr/mån alternativt 75 kr/dag och ger tillstånd att parkera kl 07:00-19:00. Övriga tider är kostnadsfria. För mer information ring Gatu- och Fastighetskontoret på 08-508 263 00 eller besök deras hemsida www.gfk.stockholm.se.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Vardagsrum

Balkong

Kök

Sovrum

Badrum

Hall

Föreningen

Övriga bilder

Planlösning